Image and video hosting by TinyPic

16 January 2015

Remove mereka dari friendlist


tak tau kenapa tetiba aku nk borak pasal ni,
pernah x dgr yang Whatsapp, Fb, dan media media sosial 
ni, hanya untuk merosakkan hubungan yg di jalinkan.
pernah x?

aku pernah dengar dan pernah rasa,
Suami isteri bercerai, kwn kwn berpaling tadah,
saudara mara putus pertalian saudara,
dan mcm mcm lagik.

simple lah, kita ada kwn, kwn tu sikit sikit nak show off,
sikit sikit nk show off, tapi benda tu bukan penting pun,
dan bukan lah benda yg kita boleh jd " wow " gitu,
tapi tetap nk show off.

tak kurang jugak ada yg like, mr or mrs always right,
mr know it all.kan! semua dia tahu, semua dia yg win,
semua dia pernah makan, semua dia je yg betul.
mesti ramai pernah tengok org mcm ni kan.

aku actually, naik muak, naik malas, naik xde mood nk tgk
post post org yg sebegini, aku rasa mcm hishhh perlu ke?
xperlu kot lah kan, aku lebih suka org yg share video video menarik,
info info pasal parenting, pasal agama, pasal islam,
pasal isu semasa, tapi kalau share benda yg bukan bukan,
or post pic yg bukan bukan.aku jd mcm malas,
dan every 2 or 3 minute, asek post kau je yg keluar.
hish! bosan.

boleh ke kalau just be minimalist, jd org yg berserdehana.
xperlu nk post semua benda.kdg kdg aku pun mcm tu,
aku x sedar apa yg aku post.kengkadang ada org meluat,
tapi kengkadang aku share info info yg kita sama sama perlu.

aku ni kdg kdg, bila nk post apa apa, mesti kena memikirkan
apa yg org lain fikir.dan lepas post, aku akan delete,
hmm mcm hipokrit, setiap apa yg kita buat,
kena jaga hati org.tapi org x pernah jaga hati kita pun,
sedih kan.

hmm aku rasa mcm nk remove seseorang, or dua org,
or banyak org dr fb list aku.sbb aku malas nk mengata dlm hati,
dan xnk menambah kan dosa aku.hehe.
sentap ke hape, belakang kira lah eh.hehehe.

sekian luahan hati.bai ♥




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

  1. Kalau tak hepy another option mngkin u bole hide..i ad je hide post from few fre..especially yg bisness dgn strategy show off..

    ReplyDelete
  2. ada kalanya memang ada perasaan yang sama macam rara tapi saya just ignore..& saya bukan jenis sentiasa tengok laman sosial sangat..hehe..so cam selalu terlepas pandang..

    ReplyDelete
  3. maaf lah kalau selama ni buat mata dik pura bebulu dengan status & gambar2 yang kak Zaza post.. #titbanakterasa ;P

    ReplyDelete
  4. kalau ROs buat tak tahu je, scroll laju laju. hihihi.. tapi, terpulanglahkan..:)

    ReplyDelete
  5. I ollsss pun ada rasa macam tu....

    nak ikut idea Didie Kamila tu lah... HIDE kan je.. kuiii kuiii kuii... ;)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com