15 January 2015

Review Lipstik Collogen Terlajak Laris

Lipstik Collagen

Sebelum ni aku pakai lipstik NYX, 
kan sebelum ni meletop letop NYX matte tu kan,
kaler dia mmg cantik sgt, menyerlah,
tapi 1 kelemahan NYX tu, bila makan or minum,
cepat sgt hilang kaler nya, so selalu kena touch up,
kalau x touch up, burok bebenor gayanya,
aku ni dah lah malas nk touch-up touch-up neh! hehe

dan lagik 1 yang aku xsuka,
bibir aku jd lebam, hitam,
sebelum ni aku xboleh pakai lipstik Avon,
mcm tu gak, bibir jd lebam.

aku dh lama terfikir mcm nk cr 1 product yg ok,
yg natural yg x gelapkan bibir,
ngat nk cr scrub bibir tu, tp malas lak nk google,
haritu kebetulan ada kedai jual jual jamu ni,
dia bukak booth kat kafe sini,
aku usha usha, nampak lipstik ni,
aku ada jugak tgk lipstick ni dlm tv,
yg iklan kat pasar malam tu kan.hahaha.
aku tgk dia tulis kat kotak tu
" TERLAJAK LARIS " hahaha.
kita ni mmg lah kan, mudah tergoda dan terpedaya dgn ayat
ayat jurujual or apa yg kita nampak atau dengar,
dengan x semena mena, aku pun beli sebatang.hahaha.
RM20 jewww, murah, harga asal RM27 x silap aku.


lipstik cantik, kaler Gold, nampak mewah,
lepas solat, trus pakai.hehehe.
memula aku sapu banyak, merah menyala bibir.
hahaha.then aku sapu sekali je,
nampak natural gila bibir aku, best jugak,
bibir x kering.rasa mungil jewww.hehehe
lipstik mcm ni biasa lah, dia ikut darah gittew,
kalau test kat tangan, dia jd kaler pink,
kalau pakai kat bibir, dia nampak merah merah natural gittew,
so far aku suka lah, senang pakai dan bahan bahan dia pun mcm best je.

Gamat 
 antioksidan semulajadi yang bertindak memberi perlindungan terhadap radikal bebas punca kerosakan dan kemerosotan sel.

Minyak Biji Anggur 
merupakan antioksidan yang baik yang dapat menghalang radikal bebas merosakkan kulit.

Collagen 
menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan maka menegang, menganjal dan melembapkan kulit.

Propolis 
sebagai penetral racun dalam tubuh dan sekaligus anti oksidan kuat

aku percaya jelah bahan bahan yg dia tulis ni,
hehehe.hope semua bahan ni mmg ada dlm lipstik ni,
hahaha.

tapi yang aku x suka tu, dia kata, sesuai untuk lelaki dan perempuan,
eh lelaki xyah sibuk ah nk pakai.getik menyampah lak aku nengok!
hahaha.geli geleman.hahaha



omei kan lipstik ni,natural je rasa.heee.
ko nk jegil jegil kan mata tu dah kenapa? hahaha
ok bai ♥


korg try lah pulak.




6 comments:

DRAMATIC UNIQ said...

ha'ah.. tgk mata dulu baru tgk bibir... hehehehee.. awat terbeliak....? terkezuuttt maakkk... :p

btw, lipstick tu serius lawa....

p/s : ahkak pakai lipsetik SilkyGirl (err...Girl ke..??hahahahaa...) tp bibir tak jadi cam Emma Maembong pun.. caner....?? ahkak nak samaann EM dgn Jijan skali... bhawaahahaha...!! :p

::EIDA:: said...

kejut mak mata ko rara!!! HAHHAHHAA

cik karmila said...

cantik cantik..saya pun kalau pegi kuliah pakai lipstik ni je..memang terlajak best..haha

Lynda Che Lah said...

bolehlah beli.natural je kan

eMMe said...

Safura... org kalo dah mmg cantik, pakai ape pun cantik, ade gak usha lipstik DHerbs ni..mmg rasa nak beli la.. same la.. Me pun pakai NYX.. dah ilang dah lipstik, tadi makan nasi goreng, hhahahaa... tapi warna mmg menyerlah..suke... jom la tukar lipstik dherbs, heee~

saya tak tipu!!nina the mummy said...

bulatnye mata....cantik!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...