13 January 2015

Review : Manisnya Cinta di Cappadocia

Drama atau Filem yang bagus bg aku,
adalah filem yg boleh buat aku senyum dan nangis dgn sendiri
tanpa sedar, dan drama yg bagus aku rasa drama yg boleh
buat aku benci pelakon yg memegang watak dlm cerita tu.
hahahaha.


aku baru lepas tgk movie Manisnya Cinta di Cappadocia.
ampunnnnnn~ cerita tu sangat comels,
sedih di pertengahan dan penghujung yg sangat bermakna,
pelakon pelakon jangan cakap lah, mmg semua Fav aku,
Sam dan Fazura! Rafidah pon comels gila dress-up dlm cite tu.
huaaaaa tetiba hati membuak buak nk g Turki,
2015 ni ada plan nak g satu tempat,
InsyaAllah, tempat impian aku selama ni,
dan aku baru je bercadang kejap kejap td,
nak g Turki pulak.hahahahaha.
for Anniversary ke 5, hahahaha boleh kan?
kita lum sum kan sebagai azam tahun ni lah.
hahahaha.


dari permulaan cerita aku asek tersenyum senyum,
rasa mcm dlm cite dongeng lak,
sampai part tgh tgh, soh seh soh seh aku nangis,
sebak dada rasa, time Eja ( kakak Ifti ) nak meninggal tu,
sedih gilaaaa!

tempat tempat shoot dorg kat Turki pon sgt menarik,
sama mcm dlm gambar! huaaaa thumbs up Red Film,
suka buat aku tergoda tauuu!


Konya,
Sultahani,
Istanbul,
Cappadocia
apa ntah lg nama tempat dia.

nama tempat semua unik.
tempat dorg naik hot balloon tu! perghh!
nak pergi nk pegi!

Sam romantik gila.bawak bus pun hensem,
Fazura mmg comels gila lah kan, xyah sembang,
hotel dia unik unik, ahhhh jatuh hati!
korg kena tengok! kena! nyesal lak aku x tgk wayang.
cerita Fazura x pernah mengecewakan.

tak tau nk ckp apa lg.korg KENA TENGOK!
hahaha.ok bai! nk berangan jap ♥



10 comments:

Diana Rashid said...

masa ni la yang diaorang bercinta betul2 kan???kan bagus kalau hubungan tu diterus kan..dua2 nya sama cantik..sepadan sangat..

~Noor Aziemah~ said...

rasa teringin nak pergi Turki jugak... bermula dengan Istanbul Aku Datang dan sekarang Manisnya Cinta di Cappadocia... kena plan untuk ke sana lah lepas ni

Mila Hilas said...

k.diana : fazura kata bercinta, tp sam mcm xngaku je.

Liyana said...

cite ni mmg sweet2 sgt kann

ain.ya.nun. said...

Kena bli ni kalau keluar kat astro nanti.

Tengok Facing up with Fazura kat e channel tu pun best Rara ;)

Chekgu Azrine said...

Anak akk alyaa swh akk subscribe citer ni..tp akk tot nk beli cd jela..dia pun dok ckp citer ni best ummi

Fuziah Idris said...

baca review pn dah tak sabar nak tgok juga..........
atasi malasah resdung dengan mudah

Soidah Sofi said...

salam Rara...lama tak menjenguk... tengok the making pun rasa nak p Turki dah.. ni kalau tengok full movie ni silap2 dah sampai sana dah.. :D

CAHAYA MATA said...

kamu peminat Pajura confirm la tgk citer ni kan... hehehehehee...

akak pun kena tgk gak ni.. haaiiihhh...!!simpan untuk cuti 2 bulan nanti lah.. boleh..??

lalalalalalaaa... :p

Fifi Nadhrah said...

nak kene tengok jugak ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...