26 January 2015

Seminar Jutawan Dr.Azizan Osman


first of all, thanks to k.ain ( officemate ) i yg bgtau pasal Seminar ni,
kalau x, nan hado nak tau.pasal Doc Azizan Osman ni mmg tau lah kan,
lama dh tau, tapi x pernah terdetik dlm hati ni nk pergi join,
TAPI, lepas je kak ain bgtau dia nk pergi Seminar Kuasai Potensi Diri tu,
aku jadi like, hmm nk g jugak lah.mcm excited pulak.
trus register.kalau kita dtg 3 org, bayaran adalah percuma,
sorg kena bayar RM50.

seminar tu hari Ahad, semalam, aku selalu malas kalau seminar seminar ni,
tapi semalam mcm semangat nk pegi.daftar kul 7am,
aku kul 7.10am baru sampai sana.hahaha.wisma MCA tu dekat je dgn rumah.
10minit dah sampai.masa sampai tu, ramai dah org,
Melayu lah aku rasa semua nya, Seminar ni utk 21tahun ke atas je.

kami kat dalam tu x dibenarkan langsung amik gambar,
ada akk kat depan aku tu amik gambar, crew dorg suruh delete terus
gambar tu.cuak gak aku, aku terus simpan phone.hahaha.

sebelum seminar start, kami di sajikan dgn artis artis, 
peserta peserta yg dah berjaya lepas ikuti kursus IMKK
dr Azizan Osman ni, teruja aku tgk dorg.mmg monthly boleh dpt
income ratus ratus ribu, mana x boleh jd jutawan! hish! geram!

sampai acara kemuncak, kul 9am Dr Azizan Osman keluar,
sebelum dia keluar tu, ada lah preview pasal dia, 
wahhh sound effect dgn kejayaan kejayaan dia,
buat kita lg teruja, aku ni asek naik naik bulu roma je,
ntah kenapa pon xtau.hahaha.

sampai lah DAO keluar, semua tepuk tepuk tepuk,
naik lenguh tgn aku, tapi aku tepuk gak lah,
sbb excited gittew~ hahaha.

bila dia keluar je, semua jerit jerit. eh ko dah kenapa ni?
bukan nya zul ariffin pon.hahaha.tp DAO dh kurus sket aku rasa,
perut je menonjol.hahaha.laki aku siap ckp,
nk nk buat cm dia lah, pakai coat yg sendat kat perut.
choii sgt mulut, kutuk multimillionaire tu.haha

mula mula mukadimah dia, dia cakap,
sape yg tak bawak kertas dan pen adalah seolah olah menghina dia.
gulp~ nasib aku bawak.siap tulis dh siap siap.
hahaha.yelah~ dia kata dia niat nk tolong org melayu,
nk naikkan ekonomi, bg seminar FREE, tanpa bayaran,
tapi kalau pen dan kertas pon x bawak,
mmg menghina dia lah tu kan.buat apa kau dtg kalau x bawak pen
dan kertas.

lepas tu dia banyak cerita pasal kisah silam dia,
aku kalau dgr pasal kisah silam org kaya kaya ni,
mmg aku suka.dia seolah olah memberi semangat kat aku,
xsemestinya org yg ada PHD master baru leh jd jutawan,
makcik cleaner pon leh jd jutawan KALAU dia usaha,
keyword dia kat sini, USAHA, MENTOR dan jangan LOST COnnection
dgn ALLAH SWT, tu yg paling penting.

kenapa kena ada mentor? sbb jgn kita buat kerja yg sia sia,
jatuh bangun jatuh bangun, tapi x jumpa jalan,
usaha mmg kena usaha, masa ada benda jatuh dr langit,
dan jugak Allah, semua benda kena mintak tolong Allah,
hidup DAO ni banyak turun naik, dan last skali,
pulang ke pangkal jalan, dekat dgn Allah, 
rezeki yg dtg semua pelik pelik, yg x disangka sangka.

aku pun sama, percaya semua benda tu.semua dtg dr Allah.

tapi, DAO kata, kita boleh jd Jutawan dlm masa 1-3tahun,
tu aku mcm hmmm boleh ke? dia kata dlm diri kita ni banyak suara budak kecik,
hahaha.budak kecik tu mmg selalu je hasut kita.
tapi mmg betul pun apa dia kata.cuba korg bayangkan.
mcm mana kalau aku jd jutawan? korg rasa cm ne?
boleh ke? hahaha.aku bukan x percaya, tapi aku rasa mcm,
boleh ke aku? layak ke aku? hahaha. gittew~

masa dia suruh pejam mata, bayangkan kita dpt apa yg kita capai,
kita jd jutawan, apa yg kita bayangkan,ko tau aku buat apa?
mula mula je aku pejam mata, lepas tu aku bukak mata,
tgk org kiri kanan.hahhaa.sbb aku dgr org menjerit jerit,
melompat lompat.pelik gak aku, tu aku tgk tu.
hahaha.mmg jenis x fokus aku ni.

tapi DAO ni mmg best lah, mmg best gila.
aku pun x reti nk ceritakan mcm mana,
korg wajib pergi! tapi malangnya,
ni seminar FREE terakhir dia.nasib lah aku sempat.
sbb dia kata dia nk move ke peringkat Global pulak.
mmg hebat dia ni.aku mmg inspire betul lah.
aku doakan suami aku leh jadik cm dia.kikikiki.
dan bahagia dunia akhirat.insyaAllah.


8 comments:

CikNaa said...

baca pun dah semangat..acaner ni rara

Diana Rashid said...

hahah...Fokus Rara..Fokus!!!

mesti boleh la Rara..Buang semua suara2 budak kecil tu..ahhaha..

Ainim Suju said...

semoga mendapat kejayaan yang diidamkan ya

nuyui a.k.a miss YUI said...

Yui lmbt tau psl kat ipoh awal bulan aritu..huhu

CAHAYA MATA said...

sambil baca ni sambil teringat moment-moment masa tu.. dengan sound effect nya.. dengan kata-kata DAO yg sempoi2 tapi menusuk ke hati tu... fuhhh..

and.. err.. i la salah sorang yang tak bawa pen dan kertas/buku tu.. hikk hikk hikk.. terus rasa nak sorok muka bawah kerusi.. hehehehe..

tapi fikir laju2 terus keluarkan Note3.. haaiihhh.. apa guna ada hp siap pen.. kan..? kahh kahh kahh.. tp crew dia asyik round pandang2.. takut i curik2 snap gambar la tu.. eeeeee.. i jujur ok...!! lagipun tak sempat kan nak snap2 gambar.. khusyuk dengar apa dia cakap.. nk ambik nota lagi.. hehehehehe... :)

memang kenangan terindah la kan..
awal2 tahun dah indah-indah.. InsyaAllah permulaan yg baik utk kita sama2 ok..

ingat sebut ni hari2 ;
SAYA TELAH jadi jutawan.....!!

;)

eima said...

selalu tak dpt peluang nk pergi ... mentor2 kami mmg selalu minta sgt anak didik diorg ke seminar ni .... aku nk belajar LUA NIP dr DOA ni ...

idzwa kamaruddin said...

haishhhhh baca pu ndah teruja...

Kakchah Jelita said...

Tang bab knapa dr azizan semakin kurus tu saya tahu. Dekat blog saya ada jwapannya. Kena baca. Tak jumpa gak kena tanya saya la....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...