23 January 2015

Tahniah safura!


pagi Jumaat adalah hari untuk kami menimbang.
aku sebenarnya minggu ni aku ada cheat cheat,
tapi aku tetap jaga apa yg aku makan,
sbb aku rasa aku menggigil gigil, badan lemah x bermaya,
sampai MIL and laki aku pun bising,
bila aku diet, aku lapar, aku stress, hahaha.
last last MIL aku suh aku makan nasi.
aku makan nasi dlm 3 4 suap, lebih nya aku mkn nasi,
lepas aku makan nasi, aku rasa bertenaga,
seyes! hahaha. lepas tu mil aku kata,
" dapat mkn nasi, baru boleh senyum " hahaha
mcm malu pulak pada diri sendiri.hahaha.
teruknya kau safura!

esok pg nya aku minum coffee,
Ya Allah, nikmatnya dpt bau coffee,
dpt minum, sedapnyaaaa!
tapi skali tu je, lepas tu minum air masak banyak banyak,
jgn lupa tu!

aku ingat berat aku x turun,
aku risau gak.takut nk naik penimbang,
tapi pg td, naik naik penimbang.
aku nampak satu angka yg sgt mengejutkan!
hahahaha.

aku tny laki aku, penimbang ni rosak ke?
sbb kan baru beli yg digital haritu.
laki aku kata, " apa rosak pulak, elok je, nape? beratnaik ke? "
hahaha.saje je kan!

aku cakap, xlah, berat turun, padahal cheat.
hahaha.dlm hati ni happy sgt.
happy sgt sampai pg ni rasa nk telan nasi lemak.
hahahaha.

pape pun, mmg happy, salam Jumaat semua,
semoga kita di berkati Allah, Amin.
next 58kg, come to mama!

bai ♥



14 comments:

Allene ALineWorks said...

hohoho.. aku statik je ra... uhuhuh T__T

Aeen said...

mcm ain ra malam mmg x mkn nasi..mkn time tghari atau pun breakfast je....air pulak dah 3 minggu ni ku x minum yg bercaffeine.. ganti degan minum susu or jus buah...so far turun gak la berat tu sikit..nk capai target tu yg lmbt..hahaha

e k i n ♥ y u s r i said...

tahniah rara!

Wawa Yusoff said...

Aku, dah malas nak timbang!
Jenuh makan kemain pulun.... jarum tak jugak gerak ke kanan...

aku ade misi tau tak! *tibe nak emo*
hahaha

Syaz Rozelt said...

Sedapnya kopi n nasi lemak..hehe..pe lg rara cepat dpt baby lagi confirm cepat kurus..hehe..juz kidding

Cik Siti Hajar said...

wah... best nyaaa!!!

Love Razila said...

Owh!! ku ingat dapat new baby soon. HAHAHA lupa pula tang diet sebab dah lama x masuk blog weih. Ape pon..tahniah ye selamat mendapat berat yang diimpikan...chaiyokk!!!

Hamelia Hamid said...

tahniah safuraa, good luck lagi... :)

Julia Johari said...

Go rara go...we all suka makan hehehhehhe...

wahida said...

makan la apa yg kau nak makan rara, tapi amek dalam kuantiti yg sikit...jgn seksa perut tu sampai tahap gigil dah tu...

insyaallah, aku doakan ko berjaya, kita sama2 buat...aku pun tgh usaha nak turunkan berat...tapi skrg byk main gym je la...

Puteri Aminah said...

haha... ahniah rara...
akak tak tahu la bila nk diet, dh lama sgt tak timbang bju pun byk yg tak muat... hukhuk

CAHAYA MATA said...

memang nampak kamu dah kurus...

TAHNIAH.....!!

teruskan.. chaiyookk...!! :)

mas saari said...

akak pun dalam proses mkn secara sihat skrg, bkn diet.. cuma no rice, no sugar and no oil.. alhamdulillah start dr 1st Jan sampai today dah 6 kilo turun.. tp byk lg nak kena kurangkan ni.. cuma akak bkn nak kurus sgt tp nak badan lebih fit dan sihat.. hehehee

Cik Puan Eka said...

chaiyok kak hehe.

kita tggu lepas beghanak nanti baru nak diet balik nk dptkan berat badan ideal 55kg. skang 81 kg. dapat capai ke tidak ni hahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...