07 January 2015

Tempat Wajib Singgah di Cameron Highland : Lavender Garden

jam 2.30pm otw ke Cameron

ada yang tanya, kenapa aku selalu sgt g Cameron,
hehe, pertama, sbb kalau aku balik Ipoh,
Ipoh ke Cameron adalah sangat dekat,
aku selalu ikut simpang pulai, dulu sblm ada jalan simpang pulai ni,
kami selalu pergi ikut tapah, kalau ikut tapah tu, nanti lalu lah 
latar iskandar tu segala, latar iskandar tu best tau! air terjun dia cantik.
tapi lepas dh ada jalan simpang pulai ni, kami ikut sini je,
jalan cantik, tp mmg agak pening jugak lah.
dan sekejap sgt dh sampai atas.

suami aku pun suka sangat naik Cameron,
kdg kdg dia ride naik atas dgn kwn kwn bikers dia,
aku lg lah suka, sbb sejuk, boleh mkn stoberi.hehe.
tapi sebanyak berpuluh puluh kali aku g Cameron,
aku x berkesempatan nk singgah Lavender Garden ni,
org lain dh byk kali pergi, aku x dpt dpt singgah pun.

so masa aku balik ipoh haritu, Cuti Maulidur Rasul tu,
kami secara unplanned nya naik Cameron,
actually kami bangun lambat, kul 1pm keluar cr makan,
then tgh makan laki aku kata, jom g Cameron nak,
g Lavender Garden je, eb kan x pernah singgah sana lg.
aku mcm fikir gak 2 3 kali, sbb mlm tu nk balik KL dh,
tapi laki aku pujuk pujuk, aku pun hmmm mcm best gak.
jom jelah, gamble je naik, hahahaha.

terpaksa tutup bahagian yg x sepatutnya nampak.sory.hahaha

sesampai nya di Lavender Garden, mmg teruja sgt,
tapi masa kami OTW naik atas, cuaca renyai ranyai dan kabus tebal.
mmg sejuk gila.tapi sampai je atas, panas terik.kami terkejut gak,
sbb masa nak dtg risau gak hujan, tapi tetiba atas panas,
Alhamdulillah lah, mmg rindu sgt matahari.hehehe.

manusia pun agak ramai, tapi x crowded lah,
maybe sbb cuti sekolah kan.


papa posing mcm hero hindustan.




kreatif!


view point kat atas.subhanallah~


seriously aku mmg suka gila Lavender Garden ni,
suami aku yg 1st time naik sini pun teruja,
korg jalan lupa naik kat atas tau, jgn jalan bawah je,
belah atas dia ada ladang bunga daisy, then ada cafe,
boleh lepak lepak mkn kek, mmg best sgt!
lepas ni boleh lepak sini je.hiksss.

40 kali tgk pun x jemu castle ni.

bg fish mkn, makanan ikan ada jual kat sini.



dia malu.


nampak x rumah cendawan kat belakang tu,
huaaa, mmg cantik sangat! kenapa lah owner dia ni kreatif sgt!
boleh buat rumah cendawan gini! huaaaa suka suka!
i wish i wish dpt rumah cm ni.hahahaha.






so blissful~


dia cakap kat papa " papa nak lari " hehehe



kalau korg datang Cameron,jgn lupa dtg sini, dtg sini dulu.
seyes mata akan segar bugar je.seronok ah!!!
aku sampai harini tgk pic pic ni, mst senyum senyum,
cantik sgt! nanti balik ipoh, nk lepak sini lg.hehe


lepas ke Cameron, kononnya nk hi-tea kat ladang tea sg palas,
ala tempat dorg berlakon Ombak Rindu tu lahhh~
tapi tapi tapi, malangnyaa! huaaa selepas megharungi kepayahan nk naik ats,
tuptup dh tutup, kami sampai atas jam 4.45pm, tutup nya jam 4.30pm,
mmg sadis gila! korg tau kan, nk naik atas tu jalan sempit,
kalau time hujan lg lah susah nk naik.mmg tragis gila nk naik atas tu.
last last x dpt pun lepak, dh 2 kali x dpt lepak.naik sesaja je.
choiii sgt! siap haritu dpt tgk mesin generator terbalik lg depan mata,
hadoii ngeri aku tgk.

ngeri wei!

so kalau nk naik lepas ni, sila naik pepagi ok! 
dan before 4.30pm.hehehe.



last last sbb kecewa, singgah avent choclate je,
tu pun dh nk tutup dah.hehe.tapi sempat beli eskrem stoberi,
and jagung, aku suka gila jagung tu, manis! hehehe.
so sape yg nk ke Cameron, jgn lupa Lavender Garden k!
heeee bai ♥


#update :

More Info
Tel:  +605 4961 208.
Website: cameronlavender.com  (the website is there, but no information in it as of 20/2/13)
Entrance Fee: RM 5 per person.
Address:  Lot UT/KT/K22 Tringkap, 39100 Cameron Highlands, Pahang.



11 comments:

DYatie ABakar said...

Aku suka jugak Lavendar Garden! Aku pun rasa nak naik Cameron lagi ra. Aku rindu Cameron. Huuuu. Tacing lak rasa. =P Dan. Aku geram kat Inces! Dia semakin pandai amik gambar. Arissa? Ermmm. Sudah! Cukup! Haha.

Chekgu Azrine said...

Xsmpi lagi lavender garden ni bila g CH..
Tak tahula masa kecik2 dulu ada pegi x..hahaha

careno said...

dah penah singgah lavendar tu tp x naik smpai atas pun... hehehe... next time la...

Aeen said...

jagung kat cameron mmg terbaik..manis kan..ain kalau pergi sana..mmg x sah kalau x beli jagung cameron..da bpe kali pergi Cameron tapi Lavendar Garden x penah lagi pergi..cantik jugak tmptnye ek..

dalila said...

cantik sgttt kt lavender garden tu..

Ibu Dilah said...

I Love cameron highland so much!!! nasib baik JB jauh dr CH ni tau, kalau dekat mcm rara confirm selalu dilah dpt pegi.. tempat percutian yg x penah membosankan.. rara, lavender cameron tu baru je bukak 2012 tau.. dilah pun baru pegi nov thn lepas.. tp siyes tmpt tu cantik sgt.. tenang jer tgk bunga2 yg cantik tu kan...

Liyana said...

x sempat naik lavender garden hari tuh :(

Tp rose valley pun cantik gak! banyakkkk roses... lavender hihi kbai

cik fadh said...

wuaaa terkilannyer ritu pg xsinggah lavender ni..sbnarnye cari2 xjmpe..hahaha..

lia said...

wallaaaa best nyer...

akak x pernah p lagi... seronok nyer tgk scenery tu, cantikkk sgt...

Cik Puan Eka said...

Siyes, cantekkkk angat!!

x sampai lagi lavender garden ni. ritu honeymoon ikut tapah. Tapi nak gak singgah sini aaa. Memang dah lama plan nak gi cameron tapi eka lak masuk ward aritu. Punah harapan nak makan strawberry sampai mak belikan strawberry antar kat ward hahahaha.

eima said...

dah berkali dah ke CH seklai pun aku tak sampai kat sini .... tak penah plak aku prasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...