23 February 2015

Cara mudah menyimpan getah getah rambut anak perempuan

Ada anak perempuan mmg lah sangat seronok.memula dulu, segala headband aku beli, segala getah, tapi getah, sepit, headband hanya tahan sekali pakai je.lepas dr tu, aku mmg malas dah nk beli mahal mahal, aku mula beli yg murah je, hahaha, jimat kekdahnya.tp yg murah pun kena pandai carik, cr lah yg cantik cantik.

Aku pernah beli sepit sepit princess sampai rm20 seketoi, tapi pas tu hilang, nangis mak jemmm! Lepas tu x serik, beli lg, lepas tu hilang lg, last last aku malas dah, bila balik Ipoh, mak aku suka g kedai rm2 tu, kt situ byk getah lawa lawa, murah murah, so aku borong semua, x habis rm10 ponggg.hahaha.

Lepas tu, nak tukar getah hari hari pon xpe, nk bg hilang pun x ralat sgt.hahaha.rm2 leh dpt berkodi kodi getah and sepit.lepas tu aku beli bekas makanan, rm2 gak, aku simpan semua dlm tu, pas tu letak je dlm kereta, bila nk guna, amik pakai kan terus! Mudah kerja mak jemmm! Xyah sibuk sibuk nak fikir.

Princess pun sejak dh besar besar, dah x berapa nak ber headband headband, dia paling kuat pun ikat je rambut, sepit sepit pun x nak, haih x faham aku.rambut tu dah mcm singa berjuang.lepas ni, bila balik ipoh, borong lg segala mak bapak getah bawak balik KL.hehehe

Semoga tips ni berguna utk korg yg ada anak mcm princess.hahahaha.

Marilah share share benda yg jimat jimat je.haha.bai.

4 comments:

Diana Rashid said...

maisara dulu macam tu la...nak cari getah ni memang payah la..last2 beli yang murah tu..beli banyak2 selesai masalah...hhehehe...dalam kereta,kat bilik air ,kat stor ada je stok getah nya..heheheh

eima said...

aku mmg borong mak nenek eksesori rambut alisha kat kedai RM2 je ...
hari2 pakai hari2 hilang ... kah kah
tp tak ralat sgt ..sbb alisha dok taska .. kadang tu budak besar tu bkn tau nk jg lg brg2 die ..kdang baik hati bg kawan ..kadang ckp adek lupa nk amik kat bilik air ....

Erna Nordiana Zamri said...

bagus idea ni rara. beli bekas yg ada ruang asing asing ni. pastu kita letak asing kan. kekdahnyaa...anak perempuan baru seketul mcm erna ni, baru 7bln pulak tu. memang kadang tu fikir..mana la pegi headband taqwa ni. hilang x dapat dikesan. huhuhu

CAHAYA MATA said...

rambut mcm singa berjuang....??!!

hahahahahaa... incess.. incess.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...