27 February 2015

Cara Selamat Ibu Mengandung Memakai " Seat Belt "


masa aku mengandung kan Princess dulu, aku kena pakai seat belt kat bawah perut,
kalau pakai kat atas perut, rasa sesak nafas je, mmg x bernafas,
lepas 7bulan perut aku naik dgn jayanya.hehe.so xleh nk lasak lasak.
perut pon dh cecah stereng.hehehe.

sampai satu tahap, aku suruh suami aku belikan " seat belt stopper " tu,
ada jual kat kedai accessories tau, dia mcm klip, klip tu akan stop kan seat belt korg,
so mmg akan loose je kat perut tu.

kak Intan Zulhilmi share td kat FB, aku pun mcm terasa nk share pengalaman aku,
hope bg ibu ibu yang tak tahu, boleh lah dpt sedikit info.

dan jugak, aku baru tahu td, yg ada AKTA yg meyatakan bahawa,
" IBU MENGANDUNG TAK PERLU PAKAI SEAT BELT "
eh yeke?! kenapa xtau ni.hehehe.nanti kita confirm kan semula dgn JPJ ye.

tak pe, lepas ni boleh tahu dah.hehe.ibu mengandung tak perlu pakai seat belt ye.
tapi yg bapak mengandung mcm mana ye? hahaha.opsss.bai ♥



4 comments:

noradyani ab rahman said...

Memang Ade akta erk?xperasan lak, tp mmg kalau sy preggy sy x pakai seat belt sbb x selesa hehe..kdg2 kalo asben bising suh paaki br saya pakai, tp tang kat perut tu alas dgn bnda lain kasi loose skit.. =)

danishdamiadaris.blogspot.com

adarain said...

tak terfikir pula tentang isu macam ni. Rasa macam menyusahkan pula kalau perempuan mengandung pakai seatbealt

emma diana said...

Info yang bagus ni , :)

Salam singgah ye kak :)

mas saari said...

akak masa mengandung mmg tak pakai seatbelt kalau drive.. tak boleh pakai nanti rasa senak perut..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...