Image and video hosting by TinyPic

18 February 2015

Cina yang raya ke, Melayu yang raya ni?

Assalammualaikum! hai korg! dh breakfast?
makan apa? aku tgh mkn bihun, aku kan dh start pantang,
dlm proses pemulihan eczema aku, kena pantang segala benda,
but its okay, jadikan ia sesuatu yg mudah.yang penting aku happy
harini, sbb nak balik IPOH, yeay!

tapi aku mkn bihun sambil tersedak sedak,
sbb ada org tengah kutuk aku kat Whatsapps group.
huaaaa, semua A.Ben punya keje lah ni!
dah semua org mengikut! hish hish!
tak yah cite lah eh, biarlah group WA KBBA je yg tau.
ngeee~

harini ramai gila yg cuti kan?
aku pulak terbalik.semangat nk pergi kerja,
sbb aku tau, jalan harini KOMPOM! lengang!
aku relax je keluar rumah 7.55am,
8.10am dah sampai opis, hahaha.gila kan!
Loke Yew lengang wei, ingat senang ke nk rasa
Loke Yew lengang.hehehe.

harini aku nak half day,
nak kemas kemas baju, pas tu chow balik,
rinduuunyaaa, esok makan nk makan nasi daging pedas kering
kat dataran Ipoh.sape dtg Ipoh, kena makan tu tau.
wajib, berasap telinga.

tapi kan, lg 1 hal yg aku pelik ni,
sape yg raya sebenarnya ni?
sbb aku tgk kat Office aku pun lengang ni,
yg Melayu dah cuti, yg Cina masih berkerja.
hahaha.sudah terbalik ni.

tapi kan, sejak aku kerja jauh dr family ni,
mmg waktu cuti cuti mcm ni lah kita nak balik kampung,
jumpa and habiskan masa dgn mak mak ayah,
adik aku tu, dh menghitung hari dah tgu Princess balik.
sampai mimpi mimpi, kesian gila.

aku suka balik Ipoh sbb Princess ramai org layan,
xyah fikir sape nk bg makan, sape nak bg mandi,
sape nk bawak g main playgrong.hehehe.heaven nya ibuu~
boleh relax relax.hehehe.

Doakan perjalanan kami selamat ye,
korg pun drive elok elok tau, kalau mengantuk tolong berhenti,
jgn laju laju tau! ingat tu, aku harap mlm ni x jem.
hehehe.harap je lah.aku rasa mcm jem je.

bai ♥


***FREE*** Poster to decorate for a Chinese New Year theme: “2015 is the Year of the Goat”.   Chinese New Year in 2015 begins on February 19th.
happy Chinese New Year



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

  1. sarap telur separuh masak 2 biji kongsi lakibini, ktorg pernah duk Rapat Setia.

    semoga selamat n dipermudahkan urusan.

    ReplyDelete
  2. semoga selamat pergi dan selamat kembali dik! selamat bercuti dik!

    ReplyDelete
  3. betul2..kat opis sy pun dh lenggang gila ari ni...

    selamat bercuti sis =)

    ReplyDelete
  4. Citer lah nape join Kelab Blogger Ben Ashaari tu..... nak tahu juga kelebihan2nya... :)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com