12 February 2015

Imann Sophea : sape GEMOK??


Princess, lama dh x cerita pasal princess kan?
hehehe,anak aku sihat, so far, Alhamdulillah.
makin berselera makan, makin bijak, makin banyak akai,
makin manja, makin gedik, eh sume ada lah! hehehe.
tapi yang nampak ketara tu manja dia lah.
maybe sbb diumur 2tahun lebih ni dia xde adik lg kot.
so tu yg manja tu, tapi skrg dia mcm dh suka baby,
tapi bila tanya nak adik ke x, dia tetap cakap " tak nak "
hahahaha.ok ok.ibuu and papa tunggu lagi ok! hehe.
#alasan

haritu 7/2/2015 princess dah 2tahun 5 bulan,
aku terlupa.kejap nyaaaa.sok sok dah 3 tahun, besar dah anak ibuu.
aku rasa skrg sgt senang dah berbanding dulu,
bila dh besar ni, kdg kdg rasa, bila nk ada baby tu.
hmmmm nt nk kena berjaga lewat malam,
nt nk kena itu, nk kena ini, selesa nya anak dah besar,
tapi bila tgk org ada baby, teringin yg hamat hamat,
hehehe.

princess semua benda dah pandai buat sendiri,
gosok gigi, makan, tidur, pakai pampers T___T
hahaha.sampai pakai pampers pon nk sendiri.ko bayangkan lah.
aku punya bergaduh dgn dia, sampai dia sempat lah kencing atas karpet
punya nk tunggu dia pakai sendiri, x pasal pasal kena sental karpet.
letih lah nakk oiii! nk hantar dobi dah lah mahal!

kawan di kat rumah mmg nenek jelah,
dgn mummy mummy dia kawan gaduh,
baik bila mummy ada makanan je,hahaha.
mmg dasar pantang nampak makanan budak ni.
dgn uncle dia punya gedik.

nenek ajar dia cari uban,
last last bila nenek xde, dia suruh aku baring,
nk cr uban aku.hahahaha.LOLz.

kalau aku sidai kain, dia pun sibuk, aku pon ajar lah mcm
mana cara nk hanger kain.ajar dia menyapu,
semua benda aku buat.dia nk buat.so bg kan saje.
untung untung senang keje ibuu.hehe.

kalau bab makan, skrg ni amatlah berselera,
Alhamdulillah, baju sume dah sendat,
perut muncit, peha mcm KFC.hahaha.
kalau dh kul 11pm mintak nasi, mana x demok.
hehehe.jgn gemok sgt ye princess,
nanti susah nk diet.hehehe.
awak xtau ke diet adalah benda paling killer bg perempuan.
hehehe.

kalau dekat taska, dia lah Ketua Kelas skrg,
dia garang, cik ma dia kata,
kalau budak nangis, dia yg marah, suruh budak diam.
hehehe.amboi.xsedar dia dulu pun sama,
menangis nk dekat 3 minggu masa mula mula masuk taska.
hahaha.

tapi Alhamdulillah lah, dia sangat menyenangkan aku,
walaupun, adakalanyaaaa~~~ hehehe paham paham sendiri lah kan.
anak- kalau x buat mak dia jadik hulk kadang kadang tu,
bukan anak lah nama dia.

but aku happy! sabtu ni nk bawak g Farm in the City.
heeee.suka suka!

bai!



4 comments:

Aeen said...

mmg bila anak2 dah besar rasa lega sgt dorang dah besar..tp pada mase yg same teringin nak baby lg...hehehe...

Diana Rashid said...

Lama tau tak baca pasal princess..rindu angat..heheh..
bab manja tu betuL la..sebab tak de adik kot..macam mikhail dia siap cakap.."ibu..nak baby.."..ibu baru nak goyang2 kaki dia sibuk nak baby...

Chekgu Azrine said...

Tula.ingat nk pegi jgk farm in the city tu..xthula bila la nk gi.huhuhu

Julia Johari said...

hahhahaha peha mcm KFC...eh sama plak ayat kita ni rara hahahha Qi pun semua baju sendat2...cpt betul diorang besar ra...bau baby xd dah...bau macammmmmmm hahahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...