17 February 2015

Kalau nak jadi JUTAWAN, kawan dengan JUTAWAN

Kalau nak jadi JUTAWAN, kawan dengan JUTAWAN,
BUKAN kawin dengan JUTAWAN,
ingat ya! hehehe.

sama jugak kalau kita nk jadi " sesuatu "
kita kena belajar dan dekatkan diri dengan " sesuatu " tu,
aku ni jenis semangat hot hot chicken shit je.
kadang kadang-  dan aku jenis x sabar.
aku nak semua benda berlaku dengan cepat.
mcm, aku sentiasa nk sesuatu benda tu dgn " fast result "
dan aku rasa, aku kena ajar diri aku supaya sabar,
x semua benda akan archive dgn cepat.
ada benda yg kena jugak take time.

oh aku x nk cakap pasal bisness,
aku nk ckp pasal eczema aku,
masuk harini, hampir seminggu jugak aku tinggalkan steroid,
aku jaga makan, dan dia naik mcm nk gila,
pedih, sakit gatal, aku mcm naik give up,
tapi kena teruskan, aku mcm nk pergi je pharmacy,
nk beli elomet, kalau pakai elomet ni, kompom trus baik ni,
hahahaha.tapi! sampai bila! so tabah lah!

aku mula bertanya org pasal Eczema,
pasal natural healing, berkawan dgn kawan kawan dr group,
tanya tanya tanya, PM PM and whatsapps,
aku xtau lah org suka ke x, tapi org kata, kalau malu bertanya,
nanti sesat jalan, so nk x nk, aku kena jugak bertanya.

buat masa ni, aku stop semua ubat, smlm aku mkn ubat tahan gatal,
sbb sgt x tahan.aku termakan ikan kembong,
gatal kan tu.so mendapat lah.

aku makan balik habbatussauda, garlic oil and VCO,
pejam pejam mata telan VCO tu, huaaaa nk nangis,
tapi kENA! nk baik kan? nk kulit cantik kan?
kena berkorban sikit.

cuti 4 hari ni,
aku nk pergi bertapa,
tapi aku pun xtau nk bertapa kat mana,
hahaha, aku nk duduk, nk menghafal, nk muhasabah diri,
nk recap balik semua benda yg aku buat,
aku nk berubah, aku rasa aku banyak buat salah pada Allah.
aku nk belajar lg cara cara untuk menyembuhkan eczema,
nak back to basic.

slow slow safura, but keep moving.
org takkan tolong kau, kau kena tolong diri sendiri.
buat masa ni, ni je yg boleh aku cerita,
mcm biasa, aku x de cerita happy, gossip, or apa apa yg minda korg nak,
aku cerita ttg diri aku.terpulang nak cakap apa,
maybe benda ni, ada kegunaan utk org lain,
tapi aku pun masih belajar, tunjukkan aku kalau aku salah.
TIA.


Natural topical remedies for Psoriasis. Also address your diet, as food allergies play a large role in overcoming skin aliments like psoriasis and eczema. Usual suspercts? Dairy, gluten, soy, peanuts... For Free Health and Wellness Updates, Subscribe to our Blog http://www.holisticdad.net/

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

insyaallah

eima said...

rara aku nk share sikit pasal supplement yg sesuai utk ekzema dan psoriasis

.dalam produk shaklee juga ada supplement yang boleh mengurangkan gejala ..secara tidak langsung mengawal psoriasis dan ekzema ni dari berlarutan ...


saya cadangkan amik amik supplement shaklee untuk membantu pesakit psoriasis..... iaitu Vita C, Ostematrix, Omega Guard(minyak ikan) dan Vivix (optional)


Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat.Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.


Ostematrix adalah kalsium.....Kalsium juga bertindak sebagai alarm kepada system imun. Kedatangan virus dan kuman akan dimusnahkan oleh system imun kita. Namun, sebelum tentera pertahanan badan kita dapat bertindak, ion kalsiumlah yang akan membawa arahan supaya sel-sel imun bertindak memerangi virus dan kuman tersebut. Kekurangan kalsium menyebabkan system pertahanan badan kita tidak berfungsi sepenuhnya. Gejala yang biasa didapati ialah keradangan kulit seperti ekzema, kudis, jerawat, dan sebagainya lagi.

Omega guard ..antara suplemen yang sangat digalakkan utk kita consume setiap hari kerana badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 yg perlu untuk badan kita utk proses metabolisma... untuk brain, untuk alahan, utk asma, utk sendi, utk kesihatan jantung, utk kawal berat, utk kulit yg cantik.Omega guard (minyak ikan ) Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplement

Satu sajian Omega guard Shaklee membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu ie EPA dan DHA. kandungan EPA dan DHA didalam Omega Shaklee antara yg tertinggi berbanding jenama lain dan lagi satu pesakit psoriasis digalakkan makan ikan seperti dalam entry ni kan .... dan tak mungkin kita dapat makan ikan sebanyak yg diperlukan oleh pesakit psoriasis untuk membantu mengawal sakit ini ...jd omega guard membantu


peranan vivix

VIVIX merupakan tonik all in 1.... paling berkesan dan ia anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, penyakit kulit dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

nak tau lebih lanjut mai PM eima sedia bantu 0129220376

Liyana said...

aku cdgkn ko amik vivix je rara utk dalaman. luaran ko sapu herbal blend. ketuat kt tgn aku hilang wey sapu herbal blend tuh. aku x pasan bila hilang. padahal dah nak dkt setahun ketuat den tu. mmg magik. tu jela nak share hihi

Diana Rashid said...

Fokus satu2 Rara..tapi jangan lupakan yang lain..Semoga dipermudah kan.

aziz hazard said...

Salam... nak cari speaker yg unik, rare & lain drpd lain ? boleh singgah ke blog saya http://speakerlicious.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...