27 February 2015

#monologdalaman : jangan contohi benda negative

Assalam korg! Salam jumaat.selamat pagi! Hee, ok x harini? Aku otw g kerja, tp time tgh tgh drive pasti dtg ilham nk update blog. Kdg kdg dlm toilet, kdg kdg tgh masak.kan kan.selalu gitu.

Tp skrg, aku rasa kalau tetiba ada idea, aku terus nak menaip, nak draft siap siap, nt baru audit balik utk publish.apa yg kita nk publish kena lah audit kan.aku kalau boleh, setiap benda yg aku sampaikan, aku xnak menyentuh atau menyakitkan hati reader aku, ecehhhh ada ke reader.hahaha

Harini aku xde lah apa apa monolog sgt, cuma aku ada terfikir, bukan ke bagus kalau kita ambil sesuatu benda yg +ve sebagai guidlines or sebagai rujukan kita, dan bukannya kalau kita nampak org tu buat benda -ve, tp kita boleh ckp, " eh bagus lah buat mcm ni, kenapa sy x terfikir mcm ni yek " thanks awak sbb jd inspire sy?? Apekahhhhh??? Mcm x faham gak aku baca conversation ittew.

Tapi biar lah, aku xde hak untuk menegur, mcm aku cakap, aku hanya memerhati, aku akan menegur atau meluahkan apa yg aku rasa dgn org yg hanya memerlukan kan aku.dan aku akan meminta pandangan pada org yg aku rasa dia +ve, aku rasa aku boleh belajar sesuatu dari dia.collect all the positive vibes.

Eh ok lah, dh sampai office, nak hantar princess, nak g bayar duit taska princess, dan settle kan kerja kerja hakiki.hehehe.kerja hakiki kena siapkan dulu.ingat safura!!! Ok lah, bai! Salam jumaat!

2 comments:

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Hahaha ena pun selalu monolog time bangun pagi dan sebelum tidur. Ekeke apapun sala jumaat kak

mas saari said...

tp kdg2 kan bila kita buat benda yg +ve utk majukan diri ada jugak org yg bercakap kita nak menunjuk.. itu yg susah mentaliti org skrg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...