28 February 2015

#monologdalaman : belajar menguruskan bisness

Harini aku belajar lg sesuatu yg baru, uruskan duit keluar masuk, hahaha.sejak aku berbisnes 2 tahun lepas, duit keluar masuk mmg berterabur, aku lalai dan leka bab urus duit ni.sbb aku suka suka hati nak pakai, suka suka hati nk guna.lebih lemah lg bila brg ready stock, aku sendiri guna.hahaha.then untungnya mcm mana.betul x.hahaha.


Haritu borak dgn anis lg, aku tny dia, mcm mana nk manage duit bisness, anis mmg terkenal dgn sikap yg bagus dlm pengurusan kewangan.hehe.sblm ni ada gak dgr kwn kwn borak, last last smlm anis share excel document yg dia punya, mekasih anis, selalu ajar aku, haha.daku selama ni guna buku je, tp saving, modal keluar, duit masuk, sume berterabur ah, mmg xtau mana pergi.teruk kan! So lepas anis share, harini baru sibuk tiru balik, buat lain lebih kurang mcm anis, ikut selesa aku mcm mana.so skrg dh nmpk sikit.duit modal, duit masuk, duit keluar, diskaun.hehe.moga hidup x kelam kabut lg.


Td jugak import excel masuk dlm phone, pakai microsoft office dlm fon.best gilaaa! Tu yg sampai skrg x tidoq lg ni.hahaha.explore sana sini.lepas ni update pakai phone, then boleh share trus ke pc or pape.ok sket kot pas ni.ada benda yg kita kena tanya, ada benda yg kita kena usaha cari sendiri, betul x? Ilmu x dtg bergolek, terima kasih kwn kwn sbb byk bg tunjuk ajar, jasa jasa kalian.takkan pernah aku lupa.insyaAllah.bagaimana menapak nya aku dlm dunia bisness ni.semoga Allah swt memberkati.Amin.

2 comments:

::EIDA:: said...

ida dulu setahun buat coklat berterabur jugak. masuk tahun kedua mila dah ajar buat akaun. skrg ni pandai dahhh HAHHAHAHA........... tapi ida still guna buku... hikhikhkk

mas saari said...

moga bisnes rara terus berjaya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...