27 February 2015

#monologdalaman : patutlah aku beriye nak jumpa dia

Aku xtau apa maksudnya, dia wA aku tny pasal instant shawl, ayatnya sopan, dia kata nak yg labuh, kalau labuh dia nak beli 3 4 helai, aku pun mcm, okayyy layan dia, layan layan layan, aku mcm kenapa aku layan budak ni, sbb dia xnk pos barang, dia nak jumpa aku, tetap nak jumpa, kalau tidak dia nk jumpa kt ktm depan rtm, tp mcm mana kan, rushing lah.last last make a deal after beberapa lama, dr semalam sampai harini, kami deal jumpa kat KL central.


Ko ingat aku x cuak ke.cuak gak, sbb org nk jumpa, nk cod brg sampai mcm ni, demi sehelai instant shawl, dia cuba dulu sehelai, mengapakah aku se gamble ini.aku berani kan diri pergi, aku selawat.takut weiii, hahaha.tgk dr diri dia, cara dia WA dia budak baik dan sopan, so jumpa.


Baiknya budak ni, jumpa terus salam, tgh ckp ckp, rupanya dia ada hajat, dlm membeli, dia nk suruh aku promot keropok lekor yg dia jual, direct dr terengganu.aku mcm, hmmmm ooo ada hajat lain rupanyaaaa.


Tapi, aku swap fikiran aku, aku rasa, ini cara Allah swt nk suruh aku tolong org, dengan kuasa blog aku, dlm aku di beri rezeki, aku jugak tolong org lain menerima rezeki, perantara antara kita.kdg kdg kita x nmpk benda tu kan.tp bila kita +ve, mmg rasa lega.rasa nampak semua benda tu.budak tu kata " kak, ni tudung paling mahal sy pernah beli " alahai dikkk, aku mcm nk bg free je tudung kat dia.hehe.


Dia janji, pas ni dia nk bg aku cuba 2 bungkus kopok lekor,nk bg aku test, then baru aku promot.baiklah dik.insyaAllah.akk cuba yg terbaik, akk x pernah rasa sebaik ni akk layan cust.hahaha.selalu lepas byk hal, akk blah je.hehehe.kuasa ion +ve kan.insyaAllah.Allah ada aturannya.


#sayabukanustajah #spreadthepositivevibes


Bai.heeee.semoga dipermudahkan segala urusan.Amin.

8 comments:

Chekgu Azrine said...

Takpe sis.alhamdulillah.dpt pahala.mgkn rezki dia melalui sis mana nk tau kan

noradyani ab rahman said...

Betul tdkn sis tue.. mana tahu dgn berkat kesungguhan dan keikhlasan kita tlg org, rezeki kita akn dilipat gandakan.. aamiin..
Btw, kopok lekor mmg sedap kan hheehe...
danishdamiadaris.blogspot.com

mas saari said...

bagus rara.. moga niat baik rara diberkati Allah

::EIDA:: said...

alllah! kalau ida pun terkedu dpt cust macam nii.... sayu nyaa hatii bacaa

DYatie ABakar said...

Ra.. Asal aku sebak bca ni ra. Lately kata2 mu byk menyentuh hati aku ra.

saya tak tipu!!nina the mummy said...

alhamdulilah...kak nina suke cara u..

FiZ said...

betul tu.mudah-mudahan orang dapat rezeki, sis pun dapat rezeki jugak.kadang2 kita tak nampak kan.positif2.hehe

FiZ said...

betul tu.mudah-mudahan orang dapat rezeki, sis pun dapat rezeki jugak.kadang2 kita tak nampak kan.positif2.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...