17 February 2015

Perlukah bersolek ke pejabat?


aku bukan lah seorang yang Natural Beauty,
ada org kata, ala x yah makeup lah.natural beauty jeee,
hahaha.aku gelakkan saje.sbb jujur lah aku xde natural beauty ittew.
hehehe.

TAPI, aku tetap bersyukur dengan kurniaan Allah,
bersyukur dgn apa yg Allah dah bg pada aku,
cumanya, aku kena lah tempek sket sket bedak or 
secalit lipstick yg nipis untuk naikkan seri muka.
maybe org yg dh biasa tgk aku makeup,
bila aku x makeup, org akan tegur, 
" Fura, kenapa pucat sgt muka "
hehehe.aku dh biasa dengar ayat tu.

dari dulu, aku mmg jenis pemakai makeup,
aku lupa start bila aku mula jebakkan diri dgn makeup,
tapi rasanya lepas SPM kot.hehe.
masa tu kan kerja part time,so pegang duit sendiri,
boleh lah beli brg makeup, dan sampai skrg,
dah terbiasa.

kalau korg terserempak dgn aku,
tgk muka aku pucat, jgn terkejut pulak ye,
hahahaha.yelah, bukan natural beauty lah katakan,
aku skrg ni dh letih sebenarnya pakai makeup,
kdg kdg rasa mcm ahhhhh, malas malas,
tapi kena jugak pakai.hahaha.

dulu aku selalu makeup 30minit.
tapi lama lama, 5 minit je aku leh makeup.
laju gila kan? hahaha.

and skrg, sejak ada anak, lg lah,
ala kadar je, kdg kdg tepek bedak je,
dan skrg! dah pandai makeup dlm kereta,
hahaha.

lately sejak minyak turun ni, jalan Jem kemahen,
laki aku kata, sbb myk murah, semua org berlagak bawak kereta.
hahaha.choii~ boleh lak mcm tu kan.tapi mmg pon,
jem melampau, aku keluar rumah 7.15,
belum tentu boleh sampai 8am, tu yg aku malas sgt,
jlm jem, mengantuk lg.haih!

last last aku keluar awal, makeup dlm kereta,
bukan susah pon, dah pro lah katakan,
pakai collogen gel, bb cream, concealer,
bedak, eye shadow, eye liner, maskara,
calit lisptik! siap! hahahaha.
mmg dasar~



actually mmg boleh je x yah makeup pergi kerja,
tapi korg rasa x? bila kita makeup pergi kerja,
pakai cantik cantik, pakai heels, kita ada 1 keyakinan yg lain
untuk berjalan, untuk pergi kerja, semangat dia lain mcm,
kalau korg x reti makeup, boleh bukak you tube,
banyak simple2 makeup, tapi kalau korg mmg dah cantik tak makeup.
aku saran kan, jgn lah makeup, letih tau makeup ni.
hahaha.nt princess dh besar, aku nk dia jgn pakai bedak langsung,
calit lipstik je.hehehe.

ok lah.bai~





13 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

Keja mmg kena pakai walau skit.klau tak xtaula nak.kata rupa bgun tido yui.ni hahha

AnneRaini said...

Make up beria ni selaluny kalau ke majlis2 tertentu or ada meeting ke.. Kalau everyday use foundation, bedak dan lip ice. eye shadow eye liner sume tu jaaraaang sgt pakai. tak sempat..hehe

Chekgu Azrine said...

Akk pun mcm rara.calit lipstik je dh ok kot.xkonfinden pegi ngajar kosong je muka..hehehe

Julia Johari said...

Tau takpe rara...kalau kita tak pakai elok2 rasa mcm kurang keyakinan diri...bila tepek sikit makeup...pakai baju cantik dan kasut omey haaaaaaaa semangat kerja berkobar2 dtg yeahhh

Aeen said...

daku keje just tepek bedak baby johnson n spray minyak wangi je ra...xde makeup pun...n xpakai heels..just pakai selipar jepun je gi keje..sebabnya...dalam opis xleh pakai kasut...just pakai selipar untuk dlm opis je..keluar lunch pulak..daku lunch kat rumah je...so xde la nak berhias mana pun gi kerja..tp yang penting kemas lah...

Nurzakiah Hanum said...

terpulang individu macam anum memang x pakai make up

ibu aqif said...

Tringat masa kat poly...ko suka bangun awal sebab nak make up...hihi.

Lynda Che Lah said...

hubby tak bg makeup :)

eima said...

peeerrrghhh mcm2 jugak ko tempek ek....aku 3 jenis je .... pelembab, bedak 2way cake dan blusher je ... tu je
mls nk berlipstik bagai

Norhazrina Abdul Hamid said...

dulu sy hantu mekap. hahah. sngop habis ratusan utk mekap. start ada anak, tempek bedak ngn lipbalm saja.dasar pemalas betul. ahahahh

idzwa kamaruddin said...

bleh geng la kiter!

idzwa kamaruddin said...

bleh geng la kiter!!

::EIDA:: said...

percaya atau tak ida pergi kerja hanya pakai bedak n calit lipstik jekkk hihihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...