Image and video hosting by TinyPic

06 February 2015

Review Maharajalawak Mega Final 2014

1. Aku x paham kena tv3 nak buat final Istikarah Cinta hari yg sama dengan Maharaja Lawak Mega 2014.adakah sbb nk beat rating.pada aku mmg idea tu mcm x bagus lah.sbb apa apa pun org akan tgk Maharaja Lawak Mega 2014.yang xde astro maybe akan tgk Istikarah cinta sampai habis.mcm aku.kul 10pm aku terus bukak Maharaja Lawak Mega 2014.hahaha.xtahan weiii.mst mau tengok!!! Istikarah Cinta leh tengok kat tonton.kalau x pun kat Geng Tube.ni mak Etty lah ajar aku tgk geng tube nk.hehe.

2. Aku x paham masa AC panggil peserta peserta Final tu.kenapa perempuan dua org tepi pentas tu kemahen seksi.yg sorg tu terbelah kainnya sampai peha.amboiii sgt kan.nk tunjuk kat datuk Jalal ke dik non! Padahal tukang bg mic je pon.opsss sori.terleser pulop.

3. Persembahan Bocey yg 1st aku agak kecewa.sbb mcm hambar.aku x rasa nk gelak.dorg pun mcm nampak sgt nervouse nya.punch line xkena.aku agak kecewa lah.aku kipas susah mati Bocey gak.

4. Persembahan Zero mmg buat aku teruja.seyes aku mmg suka Zero tahun ni.sbb dorg boleh dikatakan bagus dan konsisten.mmg dorg all out.idea bawak tarian naga atas pentas tu mmg sgt aku suka! Chomels ok goyang goyang montot.aku terus undi ML20 Zero hokkay!!! Hahaha hover.then astro balas.untuk menangi hadiah hebat.boleh terus mengundi peserta MLM.choiii.xyah lah.nk mengkayakan korg.aku nk Zero menang je.hahaha.dapat 5 bintang weii.

5. Persembahan Nabil.hmmm aku mmg x tgk.aku layan FB.bosan ah Nabil.standup comedy pasal bersin.dpt 5 bintang.apekahhh Fazura! Y so simple??? Ala xyah lah kesian sgt sbb dia peserta solo.bosan ah! Klise sgt lah.

6. SEpahtu! Alamak!!!! Tetiba keluar lagu raya.apekahhhh!!! Sepahtu kehebatan dorg mmg mcm tu lah.kalau buat sketsa gitu.dorg mmg win.aku terbahak bahak gelak dr awal sampai habis.seyes best!!! Walaupun dr awal dorg x bape konsisten.tp bila final.dorg all out.tu sbb dorg boleh menang.yg kumpulan underdog ni.maybe terlalu nebes sampai semua punchline kelaut. Tapi aku tetap harap Zero boleh menang.Sepahtu mmg dah win di hati peminat.

7. Shiro aku rasa mcm aku pernah tgk lah lawak mcm gitu.tp x ingat kt mana.majlis kawen tapi ada org gila dtg.muka dorg pun mcm x bape nk confident.hmmm agak kecewa gak lah.aku harap shiro buat baik lg.hmmm.

Tema kedua - muzikal

8. Bocey, hmmm boleh lah.xbape nk gelak sgt.tp boleh lahhhh.hehe.

9. Zero ( pantang mundur kecuali operasi ) kuda kepang!! Adoii syaifull even muka mcm biawak abg dia kata.tp dia paling lawak kot!!! Aku nk undi lg skali!!! Tapi ending sgt sedih.cerita pasal ayah dia.sedih.tersentuh gak hati aku.sobs sedih.aku harap sgt dorg menang.go go ZERO!! Korg baca kan pasal kisah dorg tu.hmm myb ada org kata dorg nak raih simpati.tapi aku rasa ini lah realiti. Dari Zero to Hero.budak kampung, yang xde pelajaran, susah, tapi ada macam macam skill.aku suka tu! Doc Azizan pernah cakap, xsemestinya yg x de pelajaran x boleh berjaya.yang penting usaha.

10. Aku rasa mmg astro saje letak Zero sebelum Sepah.and Sepah lepas Zero.sbb aku rasa dua dua hebat mlm ni.tp Sepah 4 bintang je.tp mmg best ah sepah! Aku suka idea dorg.tp marketing astro mmg bagus ah.ptt lah boleh bertahan.walau org marah.tp org tetap bayar kt dorg bulan bulan.hahaha.idea bulu ayam mmg win.perli si Rahim pon mmg win gila.hahaha.derang bab perli mmg win ah.hahaha.

11. Nabil!! Dengan lawak x tau alif ba ta? Dgn tiru gaya ntah hape hape.boleh dpt 4 bintang.seyes aku x faham.ahhhh.no 5 jelah Nabil ok!

12. Shiro.hmmm pada aku x bape sgt.muzikalnya kat mana pulak.ntah pape je.muka dorg mcm x bape nk konfiden.hmmm kesian gak shiro.num 4 lah kot.korg rasa??


Tapi agak kecewa sbb Syaiful zero x dpt man of da match.hmmm.nape ntah aku suka sgt zero.

Aku teka :

Zero
Sepahtu
Bocey
Shiro
Nabil


Tapi



Sangkaan meleset bila tetiba Nabil dpt tempat ke 3??? Huh.buat lawak bersin.lawak alif ba ta mcm tu.xingat alif ba ta gitu pon dpt tmpt ke 3.hmm tapi dh rezeki dia kan.



Aku kecewa jugak sbb bocey and shiro x perform.mmg kump underdog kan.tapiii aku puas hati sbb kump underdog ZERO jadi juara Maharaja Lawak Mega 2014.sekali gus jadi menumpaskan Sepahtu.aku bukan x suka sepahtu.aku suka sgt.sbb lawak dorg aku x pernah jemu.seyes mmg best gila.tp biar lah bg peluang kat ZERO.dorg ada bakat.skills segala.orang mcm ni lah yang harus di jadikan juara.

Aku rasa Nabil myb lepas ni boleh belajar lg jadi standup comedian sehebat Harith Iskander.Nabil boleh, aku rasa dia mmg boleh jd standup comedian.cuma kena kurangkan lawak yang agak x cerdik tu.haha.aku paling suka Nabil masa dia final yg dia bawak lg Bruno Mars tu.tu mmg best gila.

Bocey and Shiro myb boleh cuba lg.final kasik all out.kesian kat Abam.hehehe.Abam comels gila ok! Hahaha.


So, jom lah kita tido.aku xtau lah berapa bils aku sampai nanti.haha.tp xpe, janji aku puas hati.hehe.kang kalau zero x menang.aku kecewa pulak.hahaha.


( entry review ni adalah sebahagian dr pendapat aku je, kalau korg x setuju xpe, kita mmg mempunyai pendapat lain lain kan, kalau semua sama pendapat, payah gak.hehehe. jgn kecam saya )

Ok good night.gigih aku menaip dari awal start MLM 2014 td.aku pun nak naikkan rating blog aku gak.hahaha.viewers dah mcm kelaut ni.hahaha.ok bai.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. Akak dah lama perasan fazura suka bagi bintang banyak kat Nabil padahal nabil tak lawak pun..heheh..

    ReplyDelete
  2. Aku awal2 da doa sepah x menang. Sbb dari awal aku x berapa nak setuju dia masuk semula bermodalkan pak ya. Sbb kan da menang musim lepas. Pastu jadi x berapa minat sepahtu walopon aku minat gila sepahtu dulu. Haha. Tapi takpe. Rezeki masing2. Ape2 pon time melati nanges aku pon nangesssssss. Wawawa

    ReplyDelete
  3. saya x minat nabil...
    yg lain no komen :)
    mlm final tu, saya tido hi hi

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com