05 February 2015

Saham dia di SYURGA

assalammualaikum,
lama x menaip, ketandusan idea lately ni,
aku rasa bersalah nk buat entry, sbb xde benda yg menyeronokkan
untuk aku share kan dengan korg, risau gak korg bosan kalau
asek baca entry sedih je, entry yg mengecewakan je kan,
skali skala nak jugak bava entry yg happy happy kan,
tapi tu lah, xde benda happy yang nak aku sampai kan,
maybe kemudian kemudian nanti ada kot.

semenjak 2 menjak ni,
aku di sogok dengan berita sedih je,
sana sini sedih, sampai nk menangis pun hade.
ntah bila lah episod sedih ni nak berlalu pergi.
aku rindu gelak tawa, ceria, seri senyuman yg ikhlas,
dan bukan senyuman yg terpaksa diukir untuk menyejukkan hati.
mcm biasa, aku selalu menyedapkan hati aku.
" its okay, its okay " everything gonna be alright.

last week aku terima berita yang kawan baik aku
keguguran, masa tu dh 3 bulan usia kandungan,
ada bleeding sikit, pas tu g hospital,
doc kata denyutan nadi anak dah xde.
kalau aku di tempat dia, aku x tau nk hadapi mcm mana.
serius! aku xreti nk react mcm mana,
tapi kawan aku cakap, " xpe, dia redha "
Ya Allah, kuatnya kamu.kuat sangat jiwa kamu,
redha dgn pemergian anak dlm kandungan.

harini, berita yg sangat sangat mengejutkan aku lg sekali,
aku teringat kan kwn aku ni, pg td aku whatsapp ni,
aku tanya dia, " wei dh veranak ke?? " hehehe.
sbb 2 3 hari ni mmg aku teringat dia je,
tapi dia balas whatsapps aku dgn,
" aku dh beranak, tapi aku xsempat tgk anak aku bukak mata,
anak aku dh pergi "
Ya Allah, aku rasa mcm ada batu besar tengah himpap aku.
aku rasa lemah lutut.

tapi kwn aku boleh cakap, " aku redha "
and again! kuat nya kamu.kuat sangat.
kalau aku? aku x tau nk react mcm mana.
aku xtau. seriously.

lepas bersalin, melalui hari hari pantang tanpa baby
yg kita kandung selama 9 bulan, aku rasa amat sukar,
mak aku jugak pernah melaluinya dulu.
perit nya mak aku kata, baby xde disisi.

tapi kawan aku redha, mmg dia kuat.
sabarlah wahai kawan, aku tau kau boleh lalui semua dugaan ini.
walaupun sakitnya tu kami x dpt rasa,
tapi aku akan doakan kau kuat.
aku doakan semoga kau cepat dpt baby lg.
sabar ye.sabar. T___T

baby tu tengah bermanja manja dengan bidadari syurga,
dan dia menunggu kamu di sana.
satu saham kamu di sana.

*hugs





8 comments:

DYatie ABakar said...

Ra.. Nak nangis aku baca..
Eh sebak ah!

Tapi sebenarnya diorang beruntung..
ada yang sedang menanti di sana..
InsyaAllah..

dan kuatnya mereka..
itu anugerah paling besar.

idzwa kamaruddin said...

alahaiii...sedih nyer hati..

Mila Hilas said...

crying

Sue-Rya Qistina said...

Allahuakbar..beratnya dugaan kawan rara..kalau akak pun, tatau nk ckp camne..semoga beliau sentiasa diberikan ketabahan dan kesabaran yg tinggi..mmg Allah uji selayaknya dia sbb kalau tgk dari cerita rara ni, beliau mmg tabah orgnya..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Tabah, Sabar dan Doa saja yg kita mampu kata kan buat sahabat kita kan Safura.. tapi yg menanggung nya mereka.. sesungguh mereka memang kuat.. kalau akak pun mahu lemah lutut jugak tu...

nuyui a.k.a miss YUI said...

Sedihnya yui bc
Mmg kwn akk.tu kuat orgnya...

Diana Rashid said...

Sedihnya..kesian dia..

RA..CERITA PASAL PRINCES LA..DAH LAMA TAK BACA CERITA PASAL DIA..

CAHAYA MATA said...

*tak tahu nak bagi reaksi macam mana juga....*

tabahnya mereka..
yakin semuanya Qada' dan Qadar...

InsyaAllah.. ada rezeki lebih baik untuk mereka.. ;)

*sejak baca buku MMR ni, fikiran dah terbuka sikit pasal hal2 rezeki ni.. hehehehhe.. thanks Fura bagi pinjam buku tu.. best giler terbabassss..... hahahahaa...*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...