Image and video hosting by TinyPic

02 March 2015

APA rasanya bila pakai ITIK ( DUCK ) atas kepala?


harini aku pakai ITIK atas kepala! hahaha. dah kenapa kau pakai itik?
perempuan mesti tau lah ni, kalau kata dUCk tu mst tau punya lah,
duck scarves! 


aku dh lama gila teringin dUCk ni, hahaha.gila mmc teringin, TAPI,
mcm x mampu nk memiliki nya, sehelai tu, Ya Ampun harga nya.
korg leh dpt 20helai bawal.hahaha.bukan ikan bawal, tp tudung bawal,
kalau ikan bawal, 3 minggu makan x habis.hahaha.

aku tgk sorg kwn blogger beli, aku mcm teruja gila,
aku tanya dia, " ayu, bape selai ni? " " rm120 " guulpppp,
telan ailio jelah aku, aku x pernah lg kot beli tudung semahal tu,
aku jual tudung rm35 pon org kata mahal, kalau rm120 apa lah rasa nya kan.
hahaha.

tapi kalau tgk dr segi gaya promotion dUCk ni, gaya dia mewah, kain dia cantik,
berkualiti, dan siap ada itik kat hujung tudung tu.hehe.


aku teringin sgt kaler yg ni, huaaa, nangis laju laju,
tp menabung dulu lah.nk keluar rm120 utk dUCK mcm kena fikir fikir je.
lg pun skrg aku dh malas sgt nk pakai shawl.payah rasanya,
baik pakai instant je.hahaha.

kalau tgk dr kotak dia, dr packaging dia, mmg nampak mewah sgt,
aku suka suka suka!

eh aku mcm melalut dh ni, ok balik balik ke cite td,
lepas kejadian aku tny kwn aku tu, aku tny adik ipar aku,
beli x dUCK scarves tu? dia kata ada, dia ada beli, tapi x pakai.
aku tanya, kenapa x pakai, dia leh kata " ntah, x best " hahaha
adoiii! adik ipar aku kan, dia mmg gitu! suka suka je,
pas tu dia kata, " nak ke? nt amik lah " hahahaha
mummmyyyy! thatsss whyyy i lufff lufff lufff uuuuu! hahahaha
org nak bg wei! lompat bintang lah! hahaha.

semalam dia bg aku dUCK dia, aku pgg lah kain dia,
hmm mcm ni je? hahaha, belagak kan! kain dia nipis lah,
kain jenis crepe eh? kena pakai inner sbb jarang,
pas tu mcm susah nk bentuk, aku pakai pon mcm x bape nk elok.
eh bukan condemn tau, tapi maybe x sesuai sgt ngan aku kot.
ptt adik ipar aku pun ckp x best.

lepas solat td trus aku tukar instant shawl aku, lg best! hahaha.
tak yah gosok, senang bentuk, lg best! hahahaha.
sempat lg pomot shawl ko! hahaha.

kalau korg nk cuba, try lah beli! mmg nampak mewah lah,
tapi aku x bape nk minat sgt lah, pas ni simpan je buat kenangan.hehe.

ok tu je nk cite.bai! hahaha



kalau nk try instant shawl aku yg TAK PAYAH GOSOK ni,
boleh wasap 019-477-4240
wasap je tau!





11 comments:

idzwa kamaruddin said...

kehkehkhe..memahal pun tak mampu tandingi sendiri punyer ;)

Diana Rashid said...

Alah Rara..kita sama la..jenis kain nya tu yang buat akak tak suka..warna2 dia memang cantik tapi bila pakai macam tak best..Best pakai instant shawl lagi..kain berat dan tak jarang.

mas saari said...

kadang2 tudung mahal ni mmg payah nak pakai.. akak suka beli halfmoon yg rm10 satu.. senang je nak pakai

Chekgu Azrine said...

Duck tu shawl ke sis..akk xfhm sgtla..hahaha..nmpk sgt xthu..ke shawl satin tu?akk xpndai sgt pakai satin.shawl ko jugak yg akk suka dik.nti bila dah bkk order bgthu ek

MG schmidt said...

cntik
jhit tepi dia tu mcm mne ea
interested plak :)

Fiqah Feeona said...

I pun teringin beli..Tak beli-beli sebab takut 120 membazir tak pakai..Tapi kalau awak pun cakap xbesh simpan 120 tu untuk Ammar je la..

Nur Yusuf said...

Ok entri ni garang­čśé

Anonymous said...

sama la kita.. bersungguh beli yg limited edition RM 300.. vivy pakai punya la cantik.. sy ni muka chinese look gak.. tp x kena betul duckscarves ni dgn saya.. susah nak bentuk.. kain licin sgt.. annndddd kawan2 sy yg die hard fans tu pun pakai bukan elok pun.. tp pada diorg mcm satu kepuasan utk pakai duckscarves yg diorg sendiri sampai ikat perut nak beli.. sorry to say pada sy duckscarves ni mmg overpriced..

mizzura said...

haha..lawak la...dia bagi material mana..so far yg satin silk printed tu puas hati jugak tak payah inner pon..opacity high..

shaDIA izZATI2007 said...

Material duck mmg nmpk mewah tapi tu lah klaw nk pkai tudung yg mcm tu muka kena make up sikit and utk kulit sawo matang cam aku klaw x make up mmg x lawa pkai duck especially wrna pastel nnt nmpk kulit x msuk ngn warna tudung

Unknown said...

Skrg dh melambak tudung copy paste duck ni. Jimat duit aku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...