Image and video hosting by TinyPic

12 March 2015

Bahana perkataan " sekejap " pada anak anak

Aku selalu kalau anak aku mintak susu, aku akan cakap " sekejap ye, kejap ibuu buatkan " kalau aku nak mandi, aku akan cakap, " princess sekejap ye, ibuu nak mandi, princess tgk hi-5 dulu ye " then mmg banyak lg perkataan sekejap yg aku keluarkan buat princess.dan now! Aku realise yg perkataan " sekejap tu sangat x bagus! Bilaaaaa! Hahaha.
Bila.
Bila.
Bilaaaaaa.

Aku mengajar dia ABC, aku suruh dia tunjuk aku " princess mana A? " dia boleh jawap " sekejappp " , bila aku cakap, " princess jom mandi " dia jawap " sekejaaaapppp " siap tekan japppp tu.hahahaha adoiii. Aku pulak rasa panas hati.baru aku sedar perkataan tu sangat tak bagus.adakah sempat aku mengubahnya? Aku akan cuba, tak nak guna perkataan " sekejap " nak tukar " ok baiklah " hehehe ok kan! Will see the result.start mlm ni.big no to perkataan " sekejap! "

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

  1. Hahahaha. Arissa selalu cakap kat kitorang. 'Sabar la.' Bolej? Hahaha.

    ReplyDelete
  2. hahaha...betul tu...parents adalah contoh kepada anak2... :)

    ReplyDelete
  3. Bapak ciknad selalu pesan "perkataan sekejap akan jadikan kita manusia yg sentiasa tak bersedia"

    ReplyDelete
  4. betui2 betui2.... mmg anak ikut ... hahahaha sbb anak2 pun suka ikut ckp aku ...kadang tu kite sembang ngan mber dlm tepon ....die pasang telinga .... kadang tu dok bercerita ...anak aku ni ..anak aku tu ...

    pastu alisha tgh main anak patung die .. tetiba keluar ni ANAK AKU ... kah kah kah

    ReplyDelete
  5. alamak!
    aida pun selalu guna perkataan ~ kejap!
    hu hu hu hu...

    ReplyDelete
  6. Perkataan yg plg hubs akk mrh klu jawab kt dia n ank2..huhu

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com