31 March 2015

Cara membuat panggilan dengan WHATSAPP


Harini ada dengan yang mereka kata boleh call guna whatsapp, dalam hati aku, eh yeke, kenapa tak tahu ni.hehehe.then lepas solat Asar tadi, saje check whatsapp, tengok tengok betul lah.layout whatsapp dah berubah, ada lagi 1 coloum untuk call.aku macam tak berani nak cuba, tapi tadi dah sampai rumah, try call guna wifi, sbb data aku dah nak habis.hehehe.


Sampai je rumah, sebelum mandi, try call adik aku, ingatkan tipu, sekali mmg ringing betul betul.adik aku yang angkat pun mcm terkejut.siap cakap " eh kak, boleh call ke " hehehe.kesiannn tak tahu.


Function dia sama je, call mcm biasa lah.tapi kalau group aku tak pasti mcm mana.boleh ke borak ramai ramai.kalau boleh mmg hebat lah! Lepas ni upgrade lg kasi boleh buat video call.ehehhe.


cara nak call, korg just klik kat lambang fon + tu, then call lah siapa siapa pun, tapi aku rasa dia " makan " data kedua dua pihak.so kalau jenis yang jimat data tu kesian lah.hehehe.kalau nak call, better dua dua pihak gunakan wifi.free wifi.hahahaha.kalau tak, rabak lah data korang.


Bawah tu boleh loud speaker org tak.button tgh tu memboleh kan korang menaip sambil borak.best jugak lah! Sila try ye! Oh sila update dulu.hehehe.

bai.







7 comments:

Nao Mei said...

amboi...sebijik macam kes cik akak..haha..cik akak terus testing call encik sayang...jakun betul..tak boleh nampak benda baru...terus je guna...GST ke..haha

mama tisya said...

td dh try gk..tkde plak tolak data...tp tk brp best bunyinye mcm berdengung gtu...group tkleh ..kena one by one je

Cik Mun said...

mun pon dah cuba ngan kawan2 tadi..hehe..

Ainim Suju said...

semalam kecoh juga kengkawan semua pasal whatsapp dh boleh buat call..memasing semua nak mencuba

eima said...

ai kedekut data ..keh keh

SweetLikeWhat said...

ok nanti nak try

✿ Ina Ainaa ✿ said...

sama la dengan ena. Try call2 org. Tapi line laju baru syok guna. Kalau line tak laju ya Allah sakitnya hati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...