28 March 2015

Dove Hair Fall Rescue, 1st time di Interview depan camera


Hahahaha, harini lg skali hari bersejarah buat aku, pertama kali dalam hidup, di interview life depan camera.huaaaa nk nangis rasanya, nervous dia, tak tahu nak cerita.hehe.senyum pun terketar ketar.


awalnya aku dpt email, dari Dove, katanya ada sesi manjakan diri, makeover rambut, and ada sesi makeup and manicure.aku asalnya tak nak join, sbb bila tanya kawan kawan blogger, tak de sorang pun yang dapat invitation, tapi dorg cakap, pergi je rara, pergi je, nanti kat sana jumpa lah kawan, jangan risau.aku pun ajak suami aku teman, event berlangsung di Midvalley, punya lah jem nk mati MidV harini.nasib sempat sampai jam 12pm.fuhh lap peluh.



Sampai sampai je, dah ada dah orang lain yang kena makeover, rupanya dia bahagikan kumpulan kumpulan, settle je register, kena sign talent services agreement. Rupanyaaaa dia nak interview kita sebagai pengguna dove ni.then iklan kan.huaaaaa.seriusss??? Nanti tgk muka i dlm tv okayy!!! Hahaha.no lah memain je.i wish tak lah masuk tv.hahaha #perasan. 


Muka aku burok gila hokkay! Aku mmg x sesuai pakai tudung warna putih, serius x sesuai, kalau pakai, muka aku malap, kelabu, hishh mmg x helok lahhh.tapi disebabkan ikut tema, aku pakai gak lah, ikutkan nk pakai baju putih dan tudung biru, tapi xde pulak baju putih, nak derhaka tema x berani.biasaaa lahh aiollsss kan budak baru belajar, xberani nak ingkar kan.hahaha.lepas ni tobat tak nak dah pakai tudung putih.hehehe.

kat sana, walaupun xde kawan, aku watlekkk je.acah acah berani, acah acah peramah.hehe.lepas tu tegur sorg blogger ni, nasib dia ramah.Ayna nama dia.sempat lah borak borak, then cuci and buat rambut sama sama, then makeup jugak.last last x sempat nak jumpa sbb dia masuk interview dulu and balik dulu.nasib ada name card.hehe.

lepas turn Ayna interview.turn aku pulak, masum bilik interview.wahhh banyak kamera, then dorg terangkan nk ckp cm ne.reaction muka mcm mana.hahahahaha.dia tny, ni 1st time ke.aku pun cpt cpt angguk, mcm burung belatuk.hahahaha.gila kooo.mmg pestime lah jawap dia.mana pernah.hahaha.then ada lah Q and A, ada lah 2 3 kali cut sbb aku tersasul sasul.hahahaha.nasib kejap je sesi dia.fuhhh lappeluhlagi.hehehe.



Ni lah rupa aku lepas makeup ala ala smocky eye.hahaha.laki aku marah.sbb dia kata x lawa.hehehe.tambah pulak malap sbb pakai tudung putih.haih.sabar jelahhh.


thanks papa and princess teman ibuu, sampai tertidur tidur princess teman ibuu.hehehe.


aku rasa ni lah pengalaman paling berharga aku.sepanjang berblogging.dan x pernah jangka akan dpt invitation mcm ni.betul lah mcm Ruby pernah ckp, rezeki blogger ni kdg kdg lain mcm sket.hehe.wait and see jelah eh.pengalaman takkan dapat dibeli di mana mana.kena berani mencuba.ok lah.tu je cerita harini.hehe.bai.


5 comments:

Yaya Azura said...

ra..akak tak leh tengok gambar tu..nape ek..

Chekgu Azrine said...

Akk tgk cntik je sis pkai putih nmpk natural je tau.cntik derang make up sis

Julia Johari said...

Alhamdulilah...tahniah rara...so glad pencapaian rara...dove mmg best...lembut...ada video tak wawancara rara depan kamera...nak tgk video...

eima said...

wahhhh wahhhh ...glemer gitu .... tak sabo nk tgk iklan rara ni

fazilzura said...

wah2... dh jd retis DOVE rupenye .. mintk signnnnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...