Image and video hosting by TinyPic

03 March 2015

Farm In The City : Ajar anak tentang DUNIA haiwan

my noty girl!
kakak Zahra and Princess ( cuzzy )


aku mulakan dengan GAMBAR TOILET! hahaha.
kita ada anak ni, apa apa pun mana mana pergi, kena cari toilet.
toilet sangat penting! paham paham sendiri lah yew~

harini aku nk review satu tempat, iaitu " LADANG DALAM BANDAR "
" FARM IN THE CITY " hahhhh kemahen ko kan! 

FARM IN THE CITY bg aku adalah satu tempat yang WAJIB mak bapak bawak,
WAJIB kenapa? anak anak kita tidak terdedah dgn DUNIA sebenar.
BETUL? anak kita tengok ayam dalam tablet, dlm tray di tesco,
dengar ayam berkokok dalam handphone mak ayah,
tengok ikan dekat pasar, tengok ular dlm TV, so FARM IN THE CITY adalah
tempat di mana, anak anak boleh MELIHAT dengan lebih dekat,
apa itu ayam, ikan, kura kura, kambing dan lain lain.
bukan saja boleh lihat, boleh pegang, boleh sentuh, boleh bg makan.


PINTU DEPAN.
budak budak dah excited gila! tak sabar dah!


Papa, Nenek, Ayah sume pun ada.sume excited.


kami pergi masa Valentine Day haritu,
aku lupa haritu valentine, buat x tahu jelah.ptt nmpk
org jual jual bunga.hahaha.dah x layan dah valentine valentine segala ni.
sudah tuuuaaaaa~ hahaha.lg pun bukan elok sambut kan.bukan hari yg patut
kita sambut.lupa pun xde masalah.




kami mulanya nak sampai Farm In The City pagi pagi dlm 9.30am,
tapi disebabkan ada hal yang tidak dapat dielakkan, so kami sampai agak lewat,
dlm kul 11 lebih gitu.masa tu dah panas, dan aku sangat risau budak budak cepat letih.
sbb Princess tu biasa lah, bukan morning person, jenis bangun lambat.
hahahaha.tapi tak pe, asalkan kami sampai.dan have fun!

sampai je Farm In The City, aku call mr.jack, dia assist kami,
dan bg pass kat aku, korg boleh beli tiket di kaunter ni ye.
harga tiket aku update kemudian di bawah.

xsabar dah!


masuk masuk je nanti, korg akan di sambut oleh KEKURA GERGASI ni,
aku difahamkan, dia berumur nak nak dekat 40 tahun, betul ke?
hehehe.mmg besar gila! aku tengok pon seriau,
kat sana, korg tak perlu fikir nak beli mana makanan utk binatang tu,
dorg dah sediakan makanan, ambil je dari staff yg akan jaga di setiap kawasan.
mereka akan sediakan kankung, kankung tu boleh bg kat kura kura org binatang lain.
seronok sangat!

kura kura tu nk jalan pon x larat.tapi kuat makan, ptt lah gemok!






Princess seorang anak yang suke explore, dia berani, berani dan minat nk
pegang pegang binatang, suka nak tanya, suka nk tengok, aku suka bila
dia nak belajar dan tak takut.kami mmg didik dia menjadi seorang yang berani!
ewahhh~ kemahen ko puji anak ko.hahaha.tapi mmg betul pun,
aku dan suami suka bila dia berani, dia nak mencuba,
kadang kadang dia takut, tapi kami support dia suruh dia cuba
pegang.dan lama lama dia okay.

bila bawak tempat tempat mcm ni, dia jd lebih teruja, kalau lah ada taman dinasor,
hahaha.taman dinasor aku nak bawak dia.oopppssss #jangankecam


atas kepala ada ULAR SAWA, princess?? xtakut ponnn.hahaha

besar gila ulauuuu~



aku rasa kami paling lama kat dlm SANGKAR BURUNG ni,
sbb kat sini paling best! ada burung burung, ada itik.
aku dulu masa kecik kecik, puas dh kejar ayam kt kampung.
hahaha.skrg ni nk bg anak aku pulak kejar burung.
tapi tidak lah terkejar, sbb tempat kecik je, ada 5 family,
dan penuh dalam ni.

tapi, masa bg burung makan adalah sangat best! pernah x rasa burung
berkerumun kat korg? pernah bg burung makan? tak pernah kan?
kat sini boleh rasa semua tu.aku suka! princess pon suka!
princess teruja kot bagi burung makan! hehe.


tengah tadah makanan, tapi burung x datang, kena papa dukung.hehehe






kakak Zahra takut, hehehe.jauh jauh je duduk,
sian kakak.hehehe.tak pe, nanti kita dtg lagik okay,
bg burung makan, lama lama dh boleh lg pekebun.
#eh. hehehehe.


ibuu pun sibuk jugak nk bg itik makan, perasaan dia?
GELI! hahahaha.bila itik tu sudu tgn kita.mmg geli gila.
hahaha.tapi best sgt lahhhh! princess pon cuba jugak.





dalam sangkar burung ni sangat BERSIH, maksud aku xde sampah,
xde bau busuk, serius! rasa aman dan tenang je,
aku rasa nk buat rumah dlm ni, dgr bunyi kicauan burung.
indahhnyaaaa~

gambar last untuk entry pertama, esok aku sambung lagi okay,
dah masuk Asar ni, nak pergi Asar jap.


jom solat dulu~








2 comments:

idzwa kamaruddin said...

Yup farm in the city ni mmg best giler

Chekgu Azrine said...

Ala...nak pergiiiiii!!!bestnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...