31 March 2015

Kadar POS LAJU mulai 1 April 2015

harini mcm biasa aku pergi pos barang barang customers,
semua dah gaji kan, so mana yang booking barang dengan aku tu,
sudah tiba lah masanya untuk hantar kepada tuan tuan mereka.
hehehe.aku selalu kalau pos barang, aku akan pakai Flyers,
aku takkan pakai Prepaid yang Rm6 or RM9 tu,
sbb aku rasa prepaid tu sampul dia kecik.hehehe.
so aku lebih selesa pakai flyers.

flyer poslaju
aku tadi saje lah tanya tanya, harga pos laju akan naik ke nanti lepas GST?
abg kat kaunter tu cakap, " naik, tapi prepaid je "
so makanya, nanti, Prepaid yang harga RM6 tu akan jadi  RM6.35
dan prepaid RM9 akan jadi RM9.55.

ini Info yang abg tu bgtau lah, so kalau nk pos lepas ni,
pastikan barangan yang di beli tu berbaloi tau.hehehe.
untuk yang pos biasa, tanpa sampul prepaid, 
harga sama je, sbb mmg dah include tax dlm tu,
kalau korang perasan lah.


tax sedia ada untuk parcel timbang

Sampul Prepaid


KADAR POS LAJU 1 April 2015


SEMENANJUNG MALAYSIA

0.00kg -0.50kg : RM7.00
0.51kg -0.75kg : RM8.30
0.75kg -1.00kg : RM9.60
1.01kg -1.25kg : RM11.00
1.25kg -1.50kg : RM12.00
1.50kg -1.75kg : RM14.00
1.75kg -2.00kg : RM15.00


SARAWAK

0.00Kg - 0.50kg : RM11.00
0.50kg - 0.75kg : RM13.00
0.75kg -1.00kg : RM15.00
1.00kg -1.25kg : RM17.00
1.25kg -1.50kg : RM19.00
1.50kg -1.75kg : RM21.00
1.75kg -2.00kg : RM23.00


SABAH

0.00Kg - 0.50kg : RM11.00
0.50kg - 0.75kg : RM14.00
0.75kg -1.00kg : RM17.00
1.00kg -1.25kg : RM19.00
1.25kg -1.50kg : RM22.00
1.50kg -1.75kg : RM25.00
1.75kg -2.00kg : RM27.00


so mcm mana? nk beli barang online tak?
mesti lah kena beli barang online,
sbb Online lebih murah dari kedai.hehehe.

jangan lupa singgah di IG SHOP rara eh,
www.instagram.com/safurara
www.instagram.com/safuraonlineshop

semuanya dalam harga BORONG!




32 comments:

Cik Mun said...

huhuhu,,kena kurangkan beli online la ni..

Anonymous said...

salam sis...nak tnya..

saya baru nak berjinak2 dgn bisnes online...
klu kita nak pos byk2..timbangan tu kita boleh buat sndiri n isi di borang kiriman or must through pos laju jgk?

cetak baju said...

Setakat yg saya tahu..boleh timbang siap2..tapi nanti dorg akan timbang semula.takut ade penipuan dlm timbangan tu..

Anonymous said...

Salam nk tanya. Huhu 0.50kg cth nya mksdnya barang tu 50kg ke?

Anonymous said...

0.50kg tu 500gram

Anonymous said...

500grm

Aen Mustapha said...

Kalau kita beli plastik pos laju yg wena grey kt fb tu kan . Ermm pstu kita kena timbang msa nak pos kan . Kira mcm mana tu ? Rm 6 setiap 500g ke ? Mknannya kalau prcel 1kg (rm6x2=rm12) ke ???

Aen Mustapha said...

Kalau kita beli plastik pos laju yg wena grey kt fb tu kan . Ermm pstu kita kena timbang msa nak pos kan . Kira mcm mana tu ? Rm 6 setiap 500g ke ? Mknannya kalau prcel 1kg (rm6x2=rm12) ke ???

Aen Mustapha said...

Kalau kita beli plastik pos laju yg wena grey kt fb tu kan . Ermm pstu kita kena timbang msa nak pos kan . Kira mcm mana tu ? Rm 6 setiap 500g ke ? Mknannya kalau prcel 1kg (rm6x2=rm12) ke ???

insan biasa said...

Envelope kt pos laju tu.. yg kaler grey + orange dh xpayah timbang... klu barang tu agak2 500grm atau kurang..beli envelope yg rm6.35. Tp klu brg tu lebih 500grm n kurang 1kg, bli envelope yg rm9.55.

insan biasa said...

Envelope kt pos laju tu.. yg kaler grey + orange dh xpayah timbang... klu barang tu agak2 500grm atau kurang..beli envelope yg rm6.35. Tp klu brg tu lebih 500grm n kurang 1kg, bli envelope yg rm9.55.

Muhamad Aliff said...

salam sis..nak tanye, kadar pos laju berat 0.51kg-0.75= RM 8.30 dh temasuk gst ke?

Ahmed Izzatullah said...

sis kalau barang tu dalam 65kg berapa kosnya ya?

steve james said...

Hello sis nak tanyak kos HANTAR pergi miri SARAWAK
Berat dalam 20kg and berapa hari sampai sis

steve james said...

Hello sis berapa kos kirim dari KL ke miri SARAWAK berat dalam 20kg and berapa hari sampai sis..

agen foredi said...

Terimakasih,,,,

Sye ada produk Foredi nak pos kat custemer kat Kelantan,,,

Yang minat produk ni silakan pm,,

Xerra Myrul said...

fresh look rm20/box..borong rm18 @rm15/box..freshkon rm30..korea lens pn ad..jom watsapp saya..0172546734..ad jugak jual lida slimming ori bukam dai2

norehan zainal said...

sis kalau +- 6kg rasa nya berapa ya ? huhu maaf tumpang tanya .

norehan zainal said...

sis kalau +- 6kg rasa nya berapa ya ? huhu maaf tumpang tanya .

Anonymous said...

Assalam, klu pen perfume.. Agk2 brapa rm? Sesuai pki flyers ke prepaid? Sya bru nk brjinak dlm bdg bisnes sbg krja smbiln.. Tp sya x fhm kos pghntrn mggunakn pos laju brapa?

Unknown said...

Salam..
Saya nak bertanya tentang penghantaran motor dari KL ke sabah...boleh x pos laju urusakn??...dan brapa kos untuk penghantaran??...TQ..

bennader bin syed muhaddum said...

Salam..
Saya nak bertanya tentang penghantaran motor dari KL ke sabah...boleh x pos laju urusakn??...dan brapa kos untuk penghantaran??...TQ..

Mrs.Jacklyn Jimin said...

Nak tanya...macam mana cara penghantaran poslaju ke alamat rumah panjang...adakah terus di hantar ke ofis sekali ke...macam mana cara kita tahu barang kita dah sampai atau belum...??? Kalau kat rumah panjang...nak tunggu pos laju tu yang susah...

Mrs.Jacklyn Jimin said...

Cara penghantaran menggunakan poslaju ke alamat rh.panjang mcm mana...??? Dan macam mana kita nak tahu bila brg kita dh sampai atau belum...

Mrs.Jacklyn Jimin said...

Cara penghantaran menggunakan poslaju ke alamat rh.panjang mcm mana...??? Dan macam mana kita nak tahu bila brg kita dh sampai atau belum...

Mrs.Jacklyn Jimin said...

Nak tanya...macam mana cara penghantaran poslaju ke alamat rumah panjang...adakah terus di hantar ke ofis sekali ke...macam mana cara kita tahu barang kita dah sampai atau belum...??? Kalau kat rumah panjang...nak tunggu pos laju tu yang susah...

Unknown said...

Bole ke pos barang ke pulau sibu?

Unknown said...

Sa ada m

Asdiahdian Faizal said...

Nak tanya kalu brang 100gram beapa ye sis pos dr kk pi smnjung

Anonymous said...

EH2668086999MY knp no found?dr sabah ke selangor

ann said...

EH2668086999MY knp no found dr sabah ke selangor

jklyn0506 said...

Sis cth klo sy nak hntr brg dr melaka k srwk...brg spt yg berat mcm set pinggan mngkuk kaca.. Bole bgtau pos mana yg sesuai ya...?..ni bg detail snrai hrga untuk brg berat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...