11 March 2015

Kelebihan sarapan dari air tangan ibu

Assalammualaikum, selamat pagi, Alhamdulillah, masih bernafas di pagi rabu, bersemangat nak pergi kerja, nak mulakan hari rabu, harini OT sampai malam.heee.bertabahlahhh.


pagi ni aku semangat sikit bangun pg, sbb semalam dah niat nk bekalkan princess breakfast.mulut ibuu rasa mcm nk makan bihun goreng, so malam td potong sayur siap siap, sotong, so pg pg terus goreng je.senang! Hehehe.



Sotong semalam beli, fresh gila, sotong baru suami aku kata.sayur sawi, carrot wajib sbb princess suka carrot.



Goreng goreng, 10 minit dah siap, tp yg frust nya, aku semalam beriye hujan hujan g kedai beli sos tiram, tp tup tup td lupa nk buh sos tiram.sabar jelahhh.ntah ingat apa pun tak tawww.haha.tapi nasib lah sedap.suami kata sedapppp.hehehe.


Ni bekal untuk princess, aku kan, bila dpt sediakan bekal or masak utk princess, aku rasa bahagia sangat, rasa happy sbb aku tau bahan, minyak, or cara masak utk anak aku.kita mst sediakan makanan yg sihat sihat kan.lg pun org kata mmg elok kita prepared mkn sendiri.air tgn kita sendiri.air tgn ibuu kekdahnyaaaa.ehehehe.lebih diberkati.


semoga Princess mkn dgn selera.dan aku pon bawak bekal utk ke office.so pg nk jimat.tak yah beli breakfast.jommmm mamam bihun goreng and teh stoberiii.jemputtt.
bai.









8 comments:

nadiah hanum said...

Masakan ibu ni sarat dgn kasih sayang kekdahnya kan...mesti princess berselera pagi ni...;)

idzwa kamaruddin said...

alaaa sedap nyerrr..nak jugakk..

Fifi Nadhrah said...

sedapnye bihun.. fifi takde kekuatan nak bekalkan bihun untuk ufairah.. fifi tak pandai kot masak bihun.. jadi cepat basi.. setakat hari ni dah memang hari2 bekalkan ufairah bekal.. rase janggal hantar anak tanpa bekal..

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Amy Hilmirda Daud said...

Nampak sedap bihun tu... Amy dah lama pulak tak goreng bihun.

Chekgu Azrine said...

rajin tau rara..

adianiez AIDA said...

hasil air tgn ibu ~ itu la yg sebaik nyer :)
in shaa Allah...

ummi aqilah (LM) said...

Sama cam akak. Bahagia sgt dpt masak utk ank dan suami. Dulu masa keje terpaksa bgn pkl 4.30 sbb nk masak siapkan itu ini sblm g keje. Letihnya tp hepi sbb kita tau dh ada makanan utk mereka tersayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...