14 March 2015

Kenapa Harga PAVLOVA mahal?

Aku mula buat Pavlova pada tahun 2012, aku ingat lg masa tu baru habis pantangkan princess.org lain sibuk nak kurus, aku sibuk nak start Baking.hahaha.masa tu Pavlova popular gila.kat ipoh mana nak cari.soooo aku buat sendiri.buat sendiri mmg jadi.Tapi, ada tips tips yang kita x tahu.

Tak semua orang mampu buat Pavola.hehehe.maksudnya bukan tak mampu mcm mana.tak mampu sbb pavlova adalah sangat renyah.tahu x renyah tu hape? Rumit.manja.hehehe.kuning telur or air mmg TAK BOLEH ada langsung.pukul maringue kena ada teknik, suhu oven kena jaga.banyak benda lah.adunan bahan bahan kena jaga.dan oven kau pon 1 hal jugak.kena faham dengan oven masing masing.setiap oven sangat tak sama.


Untuk mendapat Pavlova yg sexy.suhu dan masa membakar memain kan peranan.makin " crack " pavlova, semakin sexy lah dia.aku suka betul tgk crack tu.tergoda! Hehehe.pada aku, harga Pavlova mahal adalah kerana cara pembuatan dia.ko sanggup tunggu 2 jam untuk dia masak.api air tenaga? Ada jugak yg jenis berkira.pada aku kalau bab makan.jgn berkira sangat.mulut nak sedap.hati mau senang.keluar duit sikit maaaaa.hahaha.aku mmg jaga setiap product aku.aku kalau boleh nak memberikan yg terbaik.biar ada returned cust.



Picture bawah tu Pavlova yang aku buat esok.untuk Gathering Gojes.rindunyaaa Gojes.lama gila tak gather.so esok kami buat perjumpaan.hehehe.aku ambil kesempatan untuk bawak Pavlova dan bg dorg rasa.nanti suruh dorg review mcm mana.hehehe.tazabarrr.hehehe.Pasal PavlovaRara tu.nanti aku cerita lg okay.hehehe.nak order pun boleh.tak de hal.hehehe.


Ok lah.gud nite!

6 comments:

Chekgu Azrine said...

Kalau akk dpt dtg dapatla rasa pavlova rara..kot hubs akk ajk gi memana tak dpt nk join.huh

nadiah hanum said...

Huwarrggg rogi tul laaa tak dapat join gojes kali ni...sedih tau! Lagi pilu bila tgk pavlova nih...meleleh ailio ciknad tau!

mama tisya said...

tu la pavlova mmg renyah skit pembuatannye..silap cara tk jd..tk pernh try wat lg..tp mkn byk kali la hehe

::EIDA:: said...

belum rasa dha nampak sedapppppppppp!

Helena KNot said...

ehem ehem...Meringue cookies mana Rara?? hehehe

Helena KNot said...

ehem ehem...Meringue cookies mana Rara?? hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...