20 March 2015

Movie Review : Ah Boy to Men ( Frogmen ) - must watch!


curik pic Eida
kalau Anda peminat cerita Korea mcm aku, korang boleh lupakan sekejap cerita korea,
sebab apa? aku ada movie yang lagi best dr cerita korea, AH BOY TO MEN : FROGMEN!
cerita cina Singapura, yang sebelum sebelum ni mendapat sambutan yang gila gila!
tapi kenapa aku tak tau ni? hahaha, aku lepas ni nak cari Frogmen 1 and Frogmen 2,
sbb yang terbaru ni ialah Frogmen3.

aku memang dari dulu minat Movie Cina, selalu je dulu tgk movie cina.
hahaha.gila kan? sbb movie dorg ni lain dari yang lain tau, bukan cintan cintun.
bukan perfekten! hahaha.



“Ah Boys to Men 3: Frogmen” adalah komedi aksi

tentang sekumpulan rekruit muda di Tentera Laut Singapura. Ia menceritakan

pengalaman rekruit muda ini bersempena dengan latihan mereka dengan Unit Selaman

Tentera Laut (Naval Diving Unit – NDU), khususnya semasa “hellweek” yang sukar.


sepanjang menonton cerita ni, aku dengan ida, asek lah gelak, asek lah sebak,
asek lah puji puji pelakon yang hensem hensem dan sado sado tu! hahaha.
kalau korang dh bosan dengan cerita yang asek lah cinta cinta,
Ah Boy To Men ( Frogmen ) adalah cerita yang lain dari yang lain,
ada kisah kekeluargaan, ada kisah persahabatan, kerjasama,
kuat semangat dan banyak lagi.yang penting, HERO hensem weiii! haaa,
tak percaya! meh tgk pelakon pelakon dia.


eh ni bukan pelakon dia! hahaha


masa mula mula rekrut! hahaha lawak dohhh!

masa hari graduation, sedih tau last last.

hehehe muka senyummm je mamat ni.dia lah paling lawak.



barisan barisan pelakon.lawak gilaaa! hensem gilaa!


Pengarah : Jack Neo
Pelakon : Wang Wei Liang, Tosh Zhang, Joshua Tan, Bunz Jasper, Maxi Lim, Wesley Wong, Charlie
Genre : Komedi, Aksi
Ditayangkan Pada 19 Mac 2015 - Malaysia
SINOPSIS AH BOYS TO MEN 3 : FROGMEN

Menceritakan pengalaman rekruit Singapura sebelum pengasasan ABTM. Akan tetapi Ah Boys ini ditempatkan di Unit Selaman Tentera Laut (NDU), dan bukannya pulau Tekong.

Watak utama termasuk

Ken Chow (Joshua Tan) , anak muda yang selalu cuba mengelak NS,
Aloysius Jin/Wayang king (Maxi Lim) yang tidak disukai oleh rakan kabinnya,
Lobang (Wang Wei Liang) yang selalu cuba menipu rakan kabinnya.

Watak baru termasuk

Hei Long -Black Dragon (Wesley Wong) , seorang ketua samseng yang jahat yang selalu cenderung terhadap tindakan ganas.

Sebagai satu unit mereka wajib melalui 40 minggu latihan keras. Adakah pasukan ini mampu menjadi satu daripa unit tentera elit Singapura, iaitu "Frogmen" ?



kalau masih lg tak percaya, boleh tgk trailer dulu.
tapi bagi aku, aku bg 9/10 lah cerita ni.mmg best! no wonder lah boleh dapat
15k hits di you tube.

The Only Easy Day is Yesterday.

deep!

cepat pergi tengok!


2 comments:

::EIDA:: said...

finally! HAHHAHA......... ida nnti nak beli cd! ehh nk pergi tgok lagi sekali la... sape nk teman ni? wakkakkaka

Nurfaezah Abdullah said...

dh lama tak tonton movie kat cinema huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...