08 March 2015

Safura Online Bakery

Minat aku yang sgt mendalam dalam dunia bakery, aku akan abadi kan dalam hidup, dan bawa dia menjadi cita cita aku.mak aku kata, aku mcm arwah opah aku, aku minat buat kek, gubah menggubah, benda remeh remeh ni, mcm mak aku, dia x minat benda benda gini, tp aku suka, opah aku kalau stkt buat hantaran tu mmg xde hal lah.Allah, rindu arwah opah. T___T 

Maksu aku pun ada minat yg sama, maksu aku pun mcm aku, suka bake bake ni.hehehe.kami selalu lah tukar idea.maksu aku dh lama dh jual pavlova, aku baru nak mula sbb x menang tangan, dan aku mmg nak masuk kelas dulu baru nak jual.hehehe.baru rasa yakin pada diri, ewahhh.hehe.

Aku dari dulu mmg selalu angan angan nk bukak kafe dgn kwn aku, nk bukak cyber cafe lah, itu lah, ini lah, mcm mcm.hehehe.tapi skrg ni, tak yah lah bukak kedai, semua online je.hahaha.aku dh reka nama, Safura Online Bakery. Tapi bila fikir fikir balik, bakery bukan kedai roti ke.hahaha.aku jual kek, bukan roti.tapi konsep kedai aku mcm nk jual semua benda.nak jual kek, kek coklat, roti pun coming soon, nak tunggu masuk kelas dulu.dah daftar dah kelas roti.hehe.

Korang rasa ok kena nama ni " safura online bakery " aku ada fikir satu nama " sophea sugar rush " tp panjang sgt, aku mmg selalu conflic sket kalau bab nama nama ni.hahaha. 

Wish list : penimbang digital

Omei kan cake tester ni.hehe.nt nk beli.


Harini aku dah pergi survey survey kedai bakery besar kat KL ni.best gilaaaa!!! Adoii, semua benda ada kot! Ko ckp je nak apa.mak bapak je dia xde jual.yg lain semua ada.haha.aku tengah nak buat bajet bajet berapa harga nak jual mini pavlova aku, ada jugak kawan kawan suggest, nanti akan difikirkan balik.aku nak pavlova aku nampak mewah.tapi reasonable price lah.hehe.


aku masih lg buat kira kira, ada yg suruh jual rm3.50, aku rasa mahal sgt, kann.mahal kan? Ada yg rm10 3pcs.ada yg 8pcs rm19, mcm mcm harga.tp apa apa pun aku nak korg rasa dulu.kalau korg rasa ok, aku jual.hehe.tp td masa buat, adik adik ipar aku puji sedap.hehe.dah boleh jual dah.wiwiwiw.beshnyaaaa! Excited ah!




insyaAllah next week dh boleh edar sample.dan choc moist cake jugak.wish me luck! Kawan kawan! Fuhhhh- lap peluh! 












9 comments:

DYatie ABakar said...

Aku tak pernah mkn pavlova. Kesian kan? Ko nak hantar sample kat aku tak? Hahahahaha. Takde la. Semoga terus maju jaya Ra. Aku suka sgt dgn smgt ko. Bg sikit kat aku Ra. Hehe.

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin akan tuntut rara
hehehehe
terliur dah nie

semoga bisnes bakery rara akan berkembang maju....
chayok2!
i will support u!

idzwa kamaruddin said...

aaaa..suka nyerrr!!!

Nurzakiah Hanum said...

wow

Lynda Che Lah said...

akak yang jauh ni dpt sample tak ra?
;p

mOoN IzzaN said...

i'll support u rara.. :D

Bln 6 nanti nak order ea.. hehehe..

hanizan zamhuri said...

gud luck rara....smga berjaya semua impian. insha allah

Suliana said...

bestnya. saya pun suka baking2 gak tapi ikut mood hehe. masuk kedai bakery mmg mabuk beli brang2 baking. good luck to u!!

shaFazie said...

semoga bisnes rara maju jaya..chaiyokk rara...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...