Image and video hosting by TinyPic

22 March 2015

Sangkar Ayam di Luar Negara yang cool

Cool kan.ayam still boleh keluar jalan jalan ambil angin, tp x menganggu kawasan jiran, dan tidak berak merata. Pada mata aku, mmg cool gila lahhh!! Hehehe. Mcm nak bela ayam pulak lah nanti, kalau ada rumah sendiri. Nak buat mcm ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. Ayam ni bukan masalah dia merayau rumah jiran sebenarnya..sebab memang kat kampung pun kita bela ayam kita kurung dia..tapi masalah utama bila bela ayam ni ialah lalat..habis satu taman penuh lalat kalau ada jiran bela ayam..benda ni pernah jadi pada akak masa dok jb dulu..tengah2 bandar bela ayam,bayang kan la hidup kami ni cemana..tersiksa tau..walaupun dia bela takat 6,7 ekor je..dah ramai yang merungut baru dia jual semua ayam2 dia tu...bila ingat2 rasa geram pun ada..hahahaha

    ReplyDelete
  2. betui2 diana ... dok taman beli je la ayam pasar tu .... keh keh tok sah nk membela .... susahkan jiran nk menghadap lalat

    ReplyDelete
  3. yup..xde cool nye jika kita bukan org yg teramat rajin..ingt senang ke nk bersihkan tahi ayam kt dlm sangkar laluan mcm ni..better buat reban mcm org kita buat je,lbh praktikal dan sng dibersihkan...taik ayam ni bau kuat,bg org yg pnh bela ayam tau la dia..lg2 kalau duk dekat ngn umh org mcm duk kwsn taman ke,baik xpyh la..mmg btl pun nnt lalat pun byk..melainkn anda tak kerja pg ptg boleh sapu tahi ayam dlm reban tuh..kdg2 bukan semua benda kreatif tu prkatikal..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com