27 March 2015

The Bad Side of Safura

Kelemahan aku.satu.eh ada banyak.ni salah satu.aku suka tamak.hahahaha.aku dah pernah cerita hal ni.tapi nk cite lg kat sini.

Kalau siapa yang follow IG or FB aku, mst tau sekarang aku tengah busy bisness balik.aku mmg berniaga sebelum ni.tapi now aku menjadi semakin TAMAK sbb semua benda aku nak buat.

Aku ni cepat sangat teruja, teruja dengan sesuatu benda baru.aku baru ceburi bidang menjual Instant Shawl, then lepas masuk klass baking, aku meluaskan business aku dengan mengambil tempahan kek coklat moist and pavlova, then dari business online aku mencuba business offline.nanti aku cerita bab tu.kek coklat moist aku sedap gila tauu.haha.

Lepas ceburi bisness kek, aku join KBBA pulak, kelab blogger Ben Ashaari adalah sangat best bagi aku.suami aku pun restu, dia pun kdg kdg join event.tp dia tension sbb event asek makan je.

Mmg dari awal Januari 2015.rezeki datang dr pelbagai cara.serius, aku rasa 2015 adalah tahun rezeki bg aku.Alhamdulillah.sejak aku berubah " ecehhh berubah " aku nekad mengubah diri, menjadi lebih positif, aku rasa rezeki mmg dtg. Rezeki bukan saje dr segi kewangan tau.rezeki dr pelbagai sudut.kesihatan yg baik juga rezeki.di saat aku sibuk mcm robot nk, kesihatan aku agak baik.aku risau jugak kalau aku tetiba demam ke.tp Alhamdulillah.sihat lg.hehe.Amin.

Tapi aku rasa, aku tak leh terus hidup mcm ni.aku tak leh terus hidup mcm robot.semua benda nk buat dalam satu masa.mungkin Allah sedang menguji aku, dia beri aku rezeki sekali gus dan mungkin menguji aku mcm mana cara aku nk handle life, anak, suami, kerja dan lain lain.hmmm aku rindu kan lifeeee yang boleh aku bernafas legaaaa.skrg ni nk bernafas lun rasa tersangkut.jap jap org pM tanya " kak barang dah pos ke? " hahahaha.dik kalau rumah akk sebelah pej pos kewwww.hahaha.

Aku rasa, lepas habis batch ni, hujung bulan ni, start 1 april ( gst ) aku nk schedule semua.aku xleh nak lumpsum buat semua.kena gak ada jadual kan.sampai suami aku kata " kesian tgk eb " sedih pulak hati aku ni.sampai suami pun ckp kesian.suami aku pun ckp, lepas ni jgn mcm ni.kena buat satu satu.xleh semua benda nk buat.tapi aku serik kejap je.hahahaha.dan kwn kwn jugak nasihat.suruh buat schedule.dorg pun letih tgk aku.haha.

Hmm ok lah.malas taip lg.nk tido dah.hahahaha.ok lah.bai!!!


2 comments:

DRAMATIC UNIQ said...

ermm.. betul juga tu.. better Fura buat satu-satu.. or dua or tiga... *ehhh..banyak pula "or"...hehehehehee..*

kalau lebih dari 3 tu memang dah robot-alien-turun-dari-angkasa-lepas namanya.... kesian kamu.. nanti tak cukup rehat plak kann... huhuhuhuuu... ;)

apapun mesti take care diri sendiri dulu tau....... ;)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Betul kata en suami tu..kesihatan kena jaga.. jadualkan semuanya supaya tak terkejar2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...