15 April 2015

Baju Melayu HIPSTER 2015 pelik tak?

Baju Melayu Hispter 2015


amacam? cukup hipster buat korang tak?
Baju Melayu Hipster by Zery Zamry,
aku nampak gambar ni kawan aku post di FB,
aku tenung, aku telek baju melayu ni,
apa yang tak kena? ini kah baju melayu 2015?
ini kah baju melayu yang kita mahu?
Fesyen baju Melayu Hipster by Zery Zamry ni akan
berada di ZALORA mulai April 2015

baju melayu zalora

Baju melayu Askar

baju melayu zary zamri

sekali pandang memang smart, memang cantik baju melayu hipster ni,
tapi pada pandangan mata aku lah, pada aku, mcm kurang sesuai.
kenapa? sbb KETAT! hahaha. aku sesak nafas tgk lelaki pakai baju ketat ni,
cukup lah perempuan pakai jubah ketat, kalau lelaki pun pakai baju ketat,
huaaaa, mcm mana korang nak pakai lemang ke rendang?
nanti buncit perut tu.hehehe.

mengikut peredaran zaman, baju melayu jugak kini dah berfesyen fesyen,
tiap tiap tahun pereka fesyen ni berusaha untuk menonjolkan
fesyen baju mereka, TAPI! laki aku tak sesuai pakai weiiii! hahaha
laki aku terpaksa lah pakai baju cekak musang je!
nak suruh laki aku kurus lah mcm ni.

tapi sedih jugak bila, tradisi baju melayu kita dah hilang,
orang dah tak pakai baju melayu mcm dulu.no more baju melayu gobos.
laki aku suka lettew kalau dah tak payah pakai songket.



Koleksi ini mempunyai 4 siri yang berbeza: Dark Series, Color Series, Printed Series dan Army Series. Navy blue, dark brown, olive green, emerald green, royal blue, dark purple dan maroon adalah pilihan warna koleksi ini. Paisley, grafik moden dan corak geometri adalah cetakan yang menjadikan koleksi ini tampak berani.

Gaya kolar tradisional ‘Teluk Belanga’ dan ‘Cekak Musang’ diberikan sentuhan yang moden dan segar. Kulit juga dimasukkan ke dalam rekaan ‘samping’ dan ‘songkok’ untuk melengkapkan raya seorang fashionista lelaki. Cotton SB Line, Swiss Cotton dan Cotton Silk digunakan dalam koleksi ini untuk menghasilkan pakaian yang selesa dan mudah dipakai.

“Hipster” oleh Zery Zamry bermula daripada RM380.00




jubah hipster

tapi yang aku pelik, kenapa seluarnya kena singkat?
mmg kena tunjuk buku lali eh.hehehe
oh yelah, aku ni x faham sangat pasal fesyen lelaki ni,
maybe kpop kot.tapi smart jugak kan?
" suami ku! tolong pergi gym balik esok "
raya ni sayang pakai baju mcm ni yek! hehehe.

tapi suami aku tak de nya nk pakai baju melayu mcm ni,
dia jenis x suka baju ketat, then nanti berpeluh peluh,
mula lah tak selesa, artis boleh lah kan, dorg tak yah
pergi pergi kedai beli ais batu kalau tetamu datang.
hahaha.kalau laki aku, kena larik sana sini.kena belah lemang.
hahahaha.

tapi jubah lelaki tu smart gilaaa!

so korang? dh nampak idea baju melayu 2015? boleh lah terjah Zalora,
kalau rasa Rm380 mahal! ko tunggu jalan TAR ciplak
idea baju ni.kihkihkih.











22 comments:

Nik Ainaa said...

semakin femes gaya hipster ni. selagi x melanggar syara' xapa. tapi... itullah. baju melayu tradisi dari dlu dah xada.

ewento marcello said...

jubah nmpk stylo...bju melayu da hilang kemelayuannya plak

sha salleh said...

alamak..fesyen baju melayu hipster! Tak cukup mengancam untuk disarungkan pada tubuh suamiku..hihi

Mohamad Khairil said...

Pelik sungguh fesyen zamans karang. Saya still lagi dengan yang lama. Baju melayu jenis yang lama.

Dkna Abza said...

model dia pun malu nak tayang mata bila pakai bj melayu pelik gini. hilang keasliaan...

Dkna Abza said...

model dia pun malu nak tayang mata bila pakai bj melayu pelik gini. hilang keasliaan...

Cik Iput said...

ha'ah la....design baju melayu tu mmg mcm tu yer?baju melayu ke tu..dh hilang kemelayuannya...

e k i n ♥ y u s r i said...

confirm lakiku xnak pakai...
huhuhu

ewento marcello said...

jubah dia smart

Cik Siti Hajar said...

geli kak tengok ketat-ketat ni.. sado tak sado.. tetap tak suka.. dia paras buku lali sebab sunnah nabi saya rasa..

idzwa kamaruddin said...

buruk dah huduh...kbai!

hahaha..komen lelaju sebab nanti kene block balik!!

Kniedaz said...

mmg hipster tapi tengok gak org yang memakainya...huhuhu

aswa leyla said...

hahaha , mcm pelik je . sekali pandang mcm stail . dua kali pandang, mak aiii

♥TheOnlyFarah♥ said...

akak pelik la jugak.. tapi mcm rara kata yang jubah tue nampak smart..=D

JunAina said...

Erkkk...memang anak2 tolak dari awallah baju cenggini...ahahhaa... Bapak budak terus pitam kalau mak belikan.

cik karmila said...

haha..terbaik lah kak..saya pun lagi suka tengok baju melayu yang standard biasa...ni nak duduk ngan jalan pun susah...

Diana Rashid said...

ye la...tak rasa tercekik ke kat ketiak tu bila pakai ketat2..kena gelak dek makcik pakcik kat kampung ja..depa kan tak biasa tengok baju melayu moden macam ni..satgi kena usik malu pulak..pakai baju melayu biasa tu jugak yang akak suka..kemas,segak..

Akif Imtiyaz said...

Hehehe boleh la kot..Tapi kalau senteng2 camni anak2 muda boleh la pakai kot..Nampak stylo ..Yang tua kertu takleh pakai laa hehehe

anajingga said...

berjaya juga entri di publish wahai Rara ku sayang :)

Eny Abdullah said...

yg jubah tu je boleh tahan.. yg lain tu hahahahhaha

muhammad nizam said...

fitnya seluar... trendy (sangat)...

frezsx zungu said...

baju ngam tapi cutting perlu diperhatikan kembali..
apa2 pown mmng nice desing cuma cam nangka bungkus..

#manusia akhir zaman tutup aurat tapi berbogel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...