Image and video hosting by TinyPic

08 April 2015

Diet Breakfast

Lepas aku cecah berat 60kg, mak mertua aku bising, ckp aku kurus sgt, muka cengkung tak cantik, aku balik ipoh pon mak aku marah, kata aku kurus sgt, adik aku pun marah, semua marah sbb aku kurus sgt, hahahahaha kurus sgt ke??? Mcm mana nk target 58kg ni.then lepas tu aku makan nasi balik, makan lunch, makan malam, makan nasiiiii je, tapi berat tak naik, tetap 60, 61, dia naik pon 62kg, lepas berak, turun balik 61kg, hehehe. Asal malam je aku sekat sekat nak makan nasi, mil aku mst cakap, " alaaaaa makan jelahhhh " hhahahaha
adoiii.terasa diri ini sangat di sayangi! Kihkih.


tapi aku mcm tak puas hati, aku tetap nak capai jugak 58kg, please lahhhh, sekali jeee, kasik chance lahhh! Hehehe.harini aku start diet balik, kofkofkof! Tapi diet sendiri, maksudnya ikut rules aku sendiri.dulu kak Diana Rashid and kak Faraherda pok amai amai selalu marah bila aku doet hardcore, dorg suruh aku diet yg betul.makan makanan sihat.sayang betul kakak akak aku tu.kak farah lah selalu marah aku, dia kata, makan benda yg healty utk diet.bukan berlapar! Huhu baikkkkk!!!


So aku ikut sikit sikit diet kevin zahri, lg pun kak ain ada sharekan kat aku ebook kevin zahri.so follow sikit sikit.



Sebagai permulaan diet sihat semula, aku ambil Jacob Weetameal, aku suka gila biskut jacob ni, sbb dia masin masin, korang try lah, aku mkn 3 keping, then minum coffee, coffee pilihan aku selalu mmg garam buluh lah, garam buluh boleh bantu kita " cuci " badan kita, dan bagus untuk kesihatan.aku dh berkotak dah minum garam buluh ni.hehehe.




Then kejap lg 10am, minum pagi pulak, lunch mkn nasi 1 senduk, mlm makan ringan-ringan je.or makan lauk je.sape nk follow aku, jom lah, diet ada geng ni baru best.hehehe.korang brakfast apa pagi ni?









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 comments:

  1. Akak pon breakfast minum coffee jer..tp tak kurus2 jugakkk...huwaaaa

    ReplyDelete
  2. ra.. aku amik coffee mineral gak... perut kempis. now buncit balik... uhuhuh aku dah order ngn moon da...=D

    ReplyDelete
  3. ida break1st cereal + Hl Milk. hahhaa diet jugakkkkkkkkkkk!

    ReplyDelete
  4. huwaa canne nak diet kalo tekak tak nak terima biskut!

    ReplyDelete
  5. aku baru nak start balik sejak dah lama kelautkan...itu pun dak opis bising2 jgn kurus sgt..huhuhu...kat rumah pun dah standby biskut whoatmeal 4 segi tue

    ReplyDelete
  6. nak raya ni..memang misi kurus la..takut baju tak muat..hehe..tempah awal katanya kan..


    @ JEMPUT SERTAI "GIVEAWAY: RINIE BORHAN"

    ReplyDelete
  7. 60kg orang kata kurung kering..Saya yang 57kg pun dah rasa macam banyak spare part. Safura mesti tinggi kan..ketinggian mesti lebih 160cm kan..:)

    http://penselduabee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. akak.. berat kita 56 ke 57 ntah.. nak 50kg.. huwaaaaaa...

    ReplyDelete
  9. ra, join aku meh? berat 42 kg :)

    ReplyDelete
  10. kita pon breakfast biskut jacob..
    nak diet
    nak diet

    tengah control makan..
    jom diet rara..
    ada geng br best ..tol2

    ReplyDelete
  11. mesti boleh dapat 58 tu..sebab Rara dah tau caranya..makan lauk saja tu akak setuju..asal jangan berlapar..dagu pun nampak dah runcing sikit tu..

    garam buluh memang best Ra,..akak pun amalkan garam buluh.cepat kenyang ..

    ReplyDelete
  12. Eheheh diet cmni best gak..
    skg yui dh diet sndiri.. nk try buang lemak lak. Hihi

    ReplyDelete
  13. Yeay....
    best betul semua org cakap kurus....
    nk kurus cam rara gak..huhuhuu

    ReplyDelete
  14. sedap eh ra kopi tu..leh cuba nanti ni

    ReplyDelete
  15. aku nak gemuk .... ko plak nk kurus... keh keh ....
    amal pemakanan yang sihat dan janji kite sehiat sudah la rara wei ....

    ReplyDelete
  16. Hebat mu rara, kental sungguh!!!!! rara jaga diri ye, aku tau ko pandai diet, tu ko nampak cantik...mmmuahhh

    ReplyDelete
  17. bonde Done follow 2268
    #exchangefeedgroup

    ReplyDelete
  18. seronoknya dapat angka tue..banyak lagi kena turun untuk dapat angka rara..

    ReplyDelete
  19. iolss nak join jugak la.. tak khatam2 lagi baca ebook tu rara oii

    ReplyDelete
  20. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas mendowload dn upload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  21. kak rara dah cantek dah .nak diet ape hehe

    ReplyDelete
  22. biskut tu saya suka....kopi saya kena jauhkan...addict teruk. sekarang cuma boleh sehari secawan....

    ReplyDelete
  23. biskut tu saya suka....kopi saya kena jauhkan...addict teruk. sekarang cuma boleh sehari secawan....

    ReplyDelete
  24. biskut peberet juge...
    #EFG team ke 31

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com