08 April 2015

Diet Breakfast

Lepas aku cecah berat 60kg, mak mertua aku bising, ckp aku kurus sgt, muka cengkung tak cantik, aku balik ipoh pon mak aku marah, kata aku kurus sgt, adik aku pun marah, semua marah sbb aku kurus sgt, hahahahaha kurus sgt ke??? Mcm mana nk target 58kg ni.then lepas tu aku makan nasi balik, makan lunch, makan malam, makan nasiiiii je, tapi berat tak naik, tetap 60, 61, dia naik pon 62kg, lepas berak, turun balik 61kg, hehehe. Asal malam je aku sekat sekat nak makan nasi, mil aku mst cakap, " alaaaaa makan jelahhhh " hhahahaha
adoiii.terasa diri ini sangat di sayangi! Kihkih.


tapi aku mcm tak puas hati, aku tetap nak capai jugak 58kg, please lahhhh, sekali jeee, kasik chance lahhh! Hehehe.harini aku start diet balik, kofkofkof! Tapi diet sendiri, maksudnya ikut rules aku sendiri.dulu kak Diana Rashid and kak Faraherda pok amai amai selalu marah bila aku doet hardcore, dorg suruh aku diet yg betul.makan makanan sihat.sayang betul kakak akak aku tu.kak farah lah selalu marah aku, dia kata, makan benda yg healty utk diet.bukan berlapar! Huhu baikkkkk!!!


So aku ikut sikit sikit diet kevin zahri, lg pun kak ain ada sharekan kat aku ebook kevin zahri.so follow sikit sikit.



Sebagai permulaan diet sihat semula, aku ambil Jacob Weetameal, aku suka gila biskut jacob ni, sbb dia masin masin, korang try lah, aku mkn 3 keping, then minum coffee, coffee pilihan aku selalu mmg garam buluh lah, garam buluh boleh bantu kita " cuci " badan kita, dan bagus untuk kesihatan.aku dh berkotak dah minum garam buluh ni.hehehe.




Then kejap lg 10am, minum pagi pulak, lunch mkn nasi 1 senduk, mlm makan ringan-ringan je.or makan lauk je.sape nk follow aku, jom lah, diet ada geng ni baru best.hehehe.korang brakfast apa pagi ni?









25 comments:

nadiah hanum said...

Akak pon breakfast minum coffee jer..tp tak kurus2 jugakkk...huwaaaa

Allene typicalmommy said...

ra.. aku amik coffee mineral gak... perut kempis. now buncit balik... uhuhuh aku dah order ngn moon da...=D

::EIDA:: said...

ida break1st cereal + Hl Milk. hahhaa diet jugakkkkkkkkkkk!

idzwa kamaruddin said...

huwaa canne nak diet kalo tekak tak nak terima biskut!

mrs kayrul said...

aku baru nak start balik sejak dah lama kelautkan...itu pun dak opis bising2 jgn kurus sgt..huhuhu...kat rumah pun dah standby biskut whoatmeal 4 segi tue

rini.borhan said...

nak raya ni..memang misi kurus la..takut baju tak muat..hehe..tempah awal katanya kan..


@ JEMPUT SERTAI "GIVEAWAY: RINIE BORHAN"

Radhia Razali said...

60kg orang kata kurung kering..Saya yang 57kg pun dah rasa macam banyak spare part. Safura mesti tinggi kan..ketinggian mesti lebih 160cm kan..:)

http://penselduabee.blogspot.com/

Cik Siti Hajar said...

akak.. berat kita 56 ke 57 ntah.. nak 50kg.. huwaaaaaa...

Wawa Yusoff said...

ra, join aku meh? berat 42 kg :)

shaFazie said...

kita pon breakfast biskut jacob..
nak diet
nak diet

tengah control makan..
jom diet rara..
ada geng br best ..tol2

Diana Rashid said...

mesti boleh dapat 58 tu..sebab Rara dah tau caranya..makan lauk saja tu akak setuju..asal jangan berlapar..dagu pun nampak dah runcing sikit tu..

garam buluh memang best Ra,..akak pun amalkan garam buluh.cepat kenyang ..

nusha fasha said...

Eheheh diet cmni best gak..
skg yui dh diet sndiri.. nk try buang lemak lak. Hihi

rossi rossa said...

Yeay....
best betul semua org cakap kurus....
nk kurus cam rara gak..huhuhuu

SweetLikeWhat said...

sedap eh ra kopi tu..leh cuba nanti ni

eima said...

aku nak gemuk .... ko plak nk kurus... keh keh ....
amal pemakanan yang sihat dan janji kite sehiat sudah la rara wei ....

Julia Johari said...

Hebat mu rara, kental sungguh!!!!! rara jaga diri ye, aku tau ko pandai diet, tu ko nampak cantik...mmmuahhh

Zaidalifah Hussin said...

nak cikit biskut tu...

Zaidalifah Hussin said...

bonde Done follow 2268
#exchangefeedgroup

khaty aiman said...

seronoknya dapat angka tue..banyak lagi kena turun untuk dapat angka rara..

CikNaa said...

iolss nak join jugak la.. tak khatam2 lagi baca ebook tu rara oii

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas mendowload dn upload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

sayidah napisah said...

kak rara dah cantek dah .nak diet ape hehe

aRz MoHa said...

biskut tu saya suka....kopi saya kena jauhkan...addict teruk. sekarang cuma boleh sehari secawan....

aRz MoHa said...

biskut tu saya suka....kopi saya kena jauhkan...addict teruk. sekarang cuma boleh sehari secawan....

muhammad nizam said...

biskut peberet juge...
#EFG team ke 31

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...