01 April 2015

Idea pelamin Aqiqah anak lelaki

Entry terperap dah nak basi, sebelum basi, mari kita panaskan balik.hehehehe.


Aku teringin sgt nak anak lelaki, walaupun orang kata anak lelaki ni lain machaiiimm sikit dari perempuan, tapi tetap lah nak juga! Hehehe. InsyaAllah.lagi 3 tahun bg Princess adik, bg ibu rehat rehat dulu eh.hehehe.aku kalau boleh, nak manjakan princess habis habis dulu, tapi itu pun selalu kena marah.hehehe.


Suami aku baru je dapat anak buah buahan baru haritu, so untuk majlis akikah Aqeel Kheyr, kami pun pulanglah ke kg chatin untuk meraikan dan memeriahkan majlis, kami sampai pagi pagi tu, tak bermalam pun di sana.

MAJLIS akikah Aqeel sangat meriah dengan pelamin, bola bola besar dan gabungan warna putih dan biru, meriah sangat rasa.kalau anak lelaki, jangan lah pilih warna pink pula ye dokkk.biar lah biru, nanti sutun pulerr anaknya.hehehe.no lah, just kidding.


Kemudian marhaban pun bermula, marhaban dengan syair, dengan bacaan doa. Lama juga, almost 1 hour. Aqeel Khyr pon tidur je, tak heran orang nyanyi nyanyi untuk dia.heheh.relax jeee.then, buaian Aqeel di ambil alih oleh budak budak berdua ni, nasib lah nenek ada.kalau ibuu, mmg dh kena dah, ibu kan garang.hehehe

bacaan syair kt sini best tau.mendayu dayu.sedih kalau dengar bait bait ayat dia.aku suka.aku ada record video nya.nanti aku upload tau.


Lepas habis upacara marhaban, then tiba lah waktu untuk makan, kambing lahhh apa lg, kari kambing and nasi putih, and ikan masin.aku tambah banyak gilaaaaa.huaaa naik 3kg berat.hahaha.aku kalau dpt kari kambing, mmg selera lah.hahaha.dah rezeki kan, usah di tolak.makan saje lah.gemok belakang cerita.hehe.

untuk anak lelaki, kambing 2 ekor ye.so bg yang masih survey survey pelamin akikah untuk anak lelaki, boleh lah ambil idea ni, cute sangat tauuu.


Semoga Aqeel Kheyr menjadi anak yang soleh ye.membesar dengan sihat.Amin.


3 comments:

Blogger Kacak said...

Selesai satu tanggungjawab.. alhamdulillah. :)

Diana Rashid said...

kalau akak pulak jangan berkumpul ramai2 je..kalau berkumpul ramai makan pun tak de pantang2,..main bedal je..ehahhahaah

lovelywa said...

wahh kasut baby yg mahal tuuu..heheh..kecik2 dah pakai boots..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...