15 April 2015

Makanan sebenar vs Ilusi makanan dalam gambar

KFC Super Jimat Box

siapa selalu perhatikan makanan atau presentation makanan sebenar dgn
ilusi gambar pada iklan iklan makanan like KFC, McD, Secret Resipi atau
sebagainya? aku!!! aku suka bandingkan gambar makanan dlm menu,
dalam iklan dengan makanan yg realiti makanan yg akan sampai pada kita!

apa tujuan gambar menu, atau gambar makanan tersebut di buat?
mestilah untuk menarik minat pengunjung betul tak?
tapi! bg aku, tak boleh ke kalau makanan yang akan sampai pada kita pun,
sampai seperti dalam gambar.tak boleh keeeeeeeeee???
hehehe.kadang kadang makanan yang sampai pada kita,
sangat teruk rupa dia! ahahaha.

gambar dalam iklan


harini lunch kami pergi makan KFC, 
sebabnya, sudah bosan dengan makanan yang hade,
so pergi lah cari makanan lain dari yang lain,
tapi takde lah lain sangat pun makanannya,
makan KFC je pun! hahaha.aku tak pernah order set set
mcm super jimat ke hape ni, aku selalu order snack plate je,
tapi harini gatal nk order super jimat segala,
tapi takde lah jimat mana pun.hehehe.sama je nak dekat rm10.

aku tertarik dengan promo Super Jimat KFC ni sbb makanan dlm gambar tu,
nampak mcm gila lahhh! menarik gila! tapi!!!! bila sampai pada aku.
perghhhh~ ayam seketul tu nasib aku pilih bahagian dada je,
kalau pilih bahagian lain, semua halus halus,
ayam bahagian peha hanta besar lengan princess je aku rasa,
punya lah kecil, semua benda dh kena GST.hahaha.

lil zinger
nk gengam pun tak sampai hati.

dan lagi satu! jangan pulak terkejut!
burger dia, LIL ZINGER dia tu.Alahaiiiiii~
mmg halussssss sangat! hehehe.rasa mcm nk tergelak masa dapat tu,
mmg halus bebenorrrrr bak kata org perak.
kecik je tau! tak mcm dlm gambar pun.hahaha
yelah, dah kata pun gambar hanya ilusi kan,
tapi ai is rasa tertipu tauuu! hehehe.

sama jugak dengan tempat tempat makan lain,
yang mahal mahal ni, semua tak sama,
dalam iklan je melampau,
aku rasa baik g makan kat kedai thailand ke mana,
mcm mana gambar dlm menu, mcm tu lah sampai pada kita,
dorg tak payah pun nk edit edit.okay jeee!
kita pon x sakit hati.hehe


tapi mmg agak kecewa lah sikit, ayam mmg dah makin kecik,
rasa nk mkn kfc pun dah tak berbaloi dah skrg ni.
dah lah kena GST, hahahaha.aku malas nak kira kira pasal GST,
walaupun nilainya kecik, tapi...... sakitnya tuh disini tauuu! hahaha.
so moralnya, makan kedai thailand. NO lah, makan lah makan mana pun yang
korang nak, cuma aku rasa pengusaha restorant ni, kena lah
amik berat sikit.kena latih pekerja tu, presentation makanan biar sama
dengan dalam gambar, takde lah kami ni sakit hati sangat.
lepas ni sebulan tak yah makan kepsi.hahaha.


sekian merepek buat harini.bai!


8 comments:

FR said...

aku dah try dah ni..burger dia memang kecil, indah khabar dari rupa lah senang cerita.tpi aku tak terkejut sgt sbb kfc memang selalu buat begini, dlm gambar besar...bila dapat sebesar tapak tgn je

Akif Imtiyaz said...

Dalam gambar kemain besar gedabak ..Bila g nak makan kecik sesangatt ..Tak sama langsung dgn gambar yang dipaparkan ..Jauh oanggang dari apai kan Rara..Nak best lagi jauh langit dari bumi...Tu BEST tuu ..

kisah_hearty said...

Rara, bak kate 'golongan atasan' kalau nak ayam besaq ternak ayam sendiri.. hihi

anajingga said...

itulah pengaruh iklan Rara :)

ieza ashaari said...

Nak makan pun tak smpai hati kan ra. Hahahaha. Ritu mkn dgn family in law, memang tergelak tgk burger kecik tu. Serius mcm kelakar sgt.

Eny Abdullah said...

paling geram, tgk saize besar tp rupanya kecik je hahahahhaha

mama tisya said...

hah yg kfc burger tu kecik je..tgk gmbr beso...hampeh je...gmbr sekadar ilusi hanya utk wat org tertarik je tp hakikatnye yg sebenar presentation xcantik pn..kot ye pn ilusi jgn la melampau2 sgt kn

Aienal Mardhia Ab Rahman said...

hahaha. kak. sy nk beli pun dah teragak agak haritu. end up amek set zinger je terus. harga lbih krg dah skrg... sedih nya lahai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...