Image and video hosting by TinyPic

18 April 2015

Makcik tua dilanggar dan ditinggalkan tepi jalan

Pertama kami aku alami benda benda mcm ni, sebelum ni aku hanya baca dalam surat khabar je, ni betul betul pula depan mata. Tadi lepas kami balik dinner, agak agak dah nak sampai area rumah, anjing menyalak nyalak mcm gila, mcm nampak hantu, kami pun pelik sangat sebenarnya, kenapa anjing tu menyalak mcm tu, rupanya ada makcik tua tgh merangkak tepi jalan, menjerit jerit. Aku kalau benda benda mcm ni aku takut sikit.mmg tak berani, yang suami aku asek kesian kesian je.aku tetap suruh call polis.

Makcik tu mcm Indonesia, dia ckp dia kena langgar, lepas tu org langgar tu hantar dia kat situ, kaki dia mmg nampak bengkak.dia menjerit jerit melalak lalak.aku mmg cuak lah.hishh. aku bukan nak jadi seorang yang kejam or apa.cuma mmg tak berani, skrg sangat banyak kes pelik pelik, kwn kwn aku kat Whatsapps group pun pesan, call je polis, jgn berani berani tolong or apa.

Kak mas cerita, kes di Putrajaya, dia tolong makcik tepi jalan mcm ni, skali kena samun, niat kita yang baik, tapi last last kita yang kena balik. So better Polis yang settle hal ni.


Lepas 30minit, polis pun sampai, makcik tu mmg tak nak sangat pergi balai, sbb IC, passport semua mmg tak de, tapi apa kan daya, hanya polis je yang boleh bantu, kita bukan kejam, tp biarlah pihak yang berkuasa je yang tolong kan.jangan bahaya kan diri kita, semoga kita sentiasa dilindungi Allah.Amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. sekarang ni memang kena ambil langkah berjaga jaga kan. :D

    ReplyDelete
  2. kesiannya...tp betul juga raraa..d mana2 skrg mcm2 kes..smpi kita takut nak bantu org yg dlm kesusahan mcm makcik indon tu. kita kena juga berjaga2 kan...tapi syukurlah makik tu dibantu dr dia langsung tak dipedulikan, sekurang2nya pihak polis tahu bagaimana nak bg bantuan seterusnya

    ReplyDelete
  3. betul tu...kalau nampak apa2 just call polis je..bukan kite kejam tapi sekarang ni mcm2 helah diorg guna so kite kena lebih berhati2...

    ReplyDelete
  4. Ya Allah kesiannya... kdg2 perkara betul2 terjadi pun kita was-was tuk tolong dgn mcm2 kejadian yg berlaku sekarang ni...

    ReplyDelete
  5. huhu.. kesian pun ada.. tp kena waspada juga..

    ReplyDelete
  6. betul tu tindakan yang baik. lagipun kawasan agak gelap macam-macam boleh jadi. call polis, lagipun makcik tu nampak masih terkawal

    ReplyDelete
  7. kesianya.....

    btw cantik la blog Rara ni =))

    ReplyDelete
  8. Huhuhuhu..smoga Makcik tu diberikan layanan sebaiknya..

    ReplyDelete
  9. mmg kesian bila benda macam ni berlaku depan mata...tapi dalam masa yang sama, mmg kiter sebagai yg tolong ni mmg kena berhati-hati jugok kan

    ReplyDelete
  10. ya Allah. kesiannya dia..
    siapa yang buat mcm tu mmg kejam. kesian mak cik tu

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com