Image and video hosting by TinyPic

07 April 2015

Perempuan sila ambil tahu hal kereta anda!

Teruknya bila berhadapan dgn masalah kereta.aku jenis tak berapa nak tahu hal kereta, tahu lah sikit sikit, tapi tak keseluruhan. Yang aku tahu hanya, kereta perlu bersih, dalam kena vacuum, cermin tak de kesan tapak tangan or jari, then air kena ada.utk wiper.hahahaha.lain??? Ex-boyfriend i aka suami hakakkk yang buat.hahahaha. cek minyak hitam ke, servis ke, cek tayar ke, semua lakik hakakkk jemah yang buat.haihhh borok perangeii kan!



Harini nak di jadi kan cerita sinetron sebabak, kereta hakak jemah tayar pacit, ntah sejak bila tak tahu lah, rasa mcm dari loke yew, patut lah orang usha usha je kereta hakak, hakak boolayan je, ingatkan saje nk usha usha, ropanyaaaaa--- jeng jeng jenggggg tayar flat habissss!! Aku dah hantar princess baru perasan, patut lah orang usha usha jeeeee.lolz.


Then aku drive jugak lah kereta sampai office aku, ko gila nak suruh aku duduk melangut kat situ, dah lah suami tak sihat, gigih lah telefon juga dia, suruh datang.kesian suami, datang jugak tukar tayar.



Dah datang tukar tayar, tayar spare pulang pancittttt!!! Lepas tu pasang jugak, masa jalan, terkeluar tayar tu.bayangkannnnn!!! Huaaaa kesian myvi aku! Nk nangis tengok keadaan dia, huaaaa.lepas tu call office mate aku, mtk tlg dia pinjamkan spare tyre dia, lepas tu aku tinggal je suami aku.hahaha.aku banyak hal lain nak settle weii, sibuk kalah menteri kekdahnyaaaa.so now aku tak tau lah apa keadaan kereta aku tu.baik baik lah hendaknya.hehehe.



so lepas ni, aku cakap kat suami aku, aku kena belajar jugak bukak and pasang tyre.and tyre spare memang kena selalu check angin dia, kalau tyre spare pun tak de angin, mcm mana kan.jadi lah mcm aku nanti.hmm lepas ni kena ambil tahu hal hal lain pulak.good luck! Hahaha









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. tak kena tak tahu Rara oi..
    dah kena baru tahu,,
    jadi pengajaran berguna untuk masa depan...

    ReplyDelete
  2. Betul kata rara, setiap wanita kena tahu perihal kereta at least sikit, julia mmg suka cek angin tyre rara, takut sgt kalau tetiba wat hal kan

    ReplyDelete
  3. kalau diberi peluang belajar tukau tayar pongg...rasenye takde kudrat nak menukau nyee..hahaha.

    ReplyDelete
  4. hahaha.. blaja tukar tayar masa bengkel kpp ari tu.. xtau la if boleh bt ke tak if betul jadi.. huhu

    ReplyDelete
  5. sama lah dengan azie,bab2 kereta ini tak semua yang azie tahu
    sampaikan kadang minyak nak habis pun tak perasaan

    ReplyDelete
  6. kira ok la jugak ko reti nak check air wiper tue...aku nie depan tue pun x pernah buka tau..tau isi minyak kereta jer..hehehhe

    ReplyDelete
  7. wei kalau aku jadi gini..nangis tepi tayar tu...mmg taktau pun pasal keta..isi minyak tau lah!hahaha

    ReplyDelete
  8. pmpn mmg kena amik tau semua ni.. erm tp ai iz x minat.. nmpk mcm sado pulak di tepi jalan tukar tayar ahaks!

    ReplyDelete
  9. pernah jadi kat diri akk sis benda ni..hubs akk bising sebab dia cakap akk tak ambik tau psl kereta..dah kena marah..bengkek je member

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com