24 April 2015

Princess : dah besar pun nak dukung lagi

Princess dah nak masuk 3 tahun, bulan 9 nanti  dah 3 tahun, berat pon dah 14kg. Bayangkan budak 14kg, nak kena dukung lagi. Princess sgt terlampau manja, manja dan haihhhh susah nak cakap, mulut dia toktek toktek cakap, mcm bertih jagung. Kadang kadang menggelikan hati.sbb dia akan meniru apa yang kita cakap.siap dengan gaya gaya skali. Gerammm sangat!

Dia skrg dah pandai buat buat nangis, kalau x dapat apa apa, buat buat nangis, padahal benda tu tak perlu menangis pun, tp dia akan buat diri dia menangis sampai keluar air mata.ko ghaseee??? Paling aku x suka bila dia nangis sambil menjerit.gerammmm!

Lepas tu, lagi satu masalah, dia suka nak berdukung, kalau pergi jalan mana mana, dia malas nk jalan, dia mula mintak dukung, ko rasa?? Bila dukung budak 14kg kat mall, menggeletar tangan weiii! Aku tiap kali dukung dia, lepas tu mst sakit tangan.seyes!!! Tu sbb aku kdg kdg marah dia, " dah besar, mana leh dukung!!! " tapi dia, heran pulak, tetap nak dukung.marah marah pon dukung jugak.huaaaa.

Anak korang nk berdukung lagi x? Mana belum berjalan dulu, sibuk nak berjalan, bila dah boleh jalan, nak berdukung.haihhhh anak anak.mcm mcm peel.

14 comments:

Cikk Mimin said...

umur mcm ni tengah best jadi kawan. huhu

khaty aiman said...

rara,berat juga si puteri nie ya nak dukung aja..anak khaty 4 tahun 12 kg,tue pun memang dah tak angkat atau dukung..tak larat..

ewento marcello said...

manjanyaa puteri

SweetLikeWhat said...

kadang hannah pun sama ra..hannah penat la mama sambil buat muka kesian

Nory Zoulkefle said...

alamakk...tak dapat bayangkan kalau iqy umur 3 tahun nanti still nak berdukung jugak sebab sekarang pon baru setahun jagung pon berat dia dah cecah 14kg jugak..hadoiii acaner ni?

DRAMATIC UNIQ said...

Pincess nak kena babab nihhh...!! hehehehee... :)

ke...

Pincess nak adik kot... kalau ada adik, kurang la dia manja2... ehhh..ehh..

hahahahaaa... :p

nadiah hanum said...

Ibu kena buli dgn princess la tu...hahaha

mshazadoes said...

manja lah princess nih :)

Mar Mansor said...

anak saya ikut mood dia..kalo kena nak berdukung..haih..patah pinggang..minggu depan je nak 3 tahun

Mila Hilas said...

anak sy pn manja jugak..pntang tgi sore sikit je cebek2 je muka , muka simpati hehe...nak mrh pn xjadi...pahtu suka la uji sbr mama, nangis dgn tetibe.haha.. nk perhatian, nk suh org pujuk..adeh la..lps tu klo pg2 nk suh mandi kena dukung..(time dia mls nk jln, klo x dukung nangis plak)

Aeen said...

anak aku pun sama weiii..bukan yg si kecik tu..Raees...adooii..masa pegi holiday kat langkawi haritu asek la dok mintak dukung...meraung2 kalau aku x dukung dia....gerammm..manja kadang2 tak bertempat gak...

Allene typicalmommy said...

ra.. bgkan adik... th la dia main ngn adik dia nnt... bila sorang xde kawan mengadalah dia

ieza ashaari said...

Budak dah tahu jalan, dan2 tu nak berdukung. Masa tengah menapak 2 3 langkah, marah kita kalau nak didukung. Haishhh..

Anizz Annisa said...

dah jadi kakak nanti xboleh dukung..nanti cakap kat princess mcm nie.. hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...