13 April 2015

Sedondon mak dan anak

Assalammualaikum



aku, sejak ada family, jarang lah nk pakai sedondon sedondon,
sebabnya, baju kami selalu beli lain lain warna,
kalau raya pun, nasib je sedondon, itu pun 1st raya je,hehe.
korang pernah tak tgk family yang suka pakai baju sedondon?
aku ada sorg kawan, Ros Anis, dia mmg suka baju sedondon
1 family, aku suka betul tengok, tapi aku mmg tak boleh lah follow dia.
dia hebattt! dia kata dia dah terbiasa dari kecik,
family aku lak, jarang lah nk sedondon, kami hentam je baju apa pon,
sbb adik beradik 5 orang, ramai.hahaha.

aku cuba jugak nk beli baju sama kami 1 family,
TAPIIII! tetap x boleh lah.hahaha.tak tau lah kenapa.
kdg kdg baju nk pakai tu basuh lah,
aku pulak, tudung tak match lah.mcm mcm dugaan.
tapi semalam, masa pergi kenduri,
tetiba ada idea untuk sedondong.hahaha
sedondon versi aku lah tapi,
sedondon baju dan tudung, hahahaha.

baju princess tu baru beli, kebetulan aku ada tudung Burberry tu,
so pakai lah matchy matchy hehehe,aku rasa mcm homei je,
laki aku xde baju burberry, so pakai kemeja putih je,
hehe.itu lah istilah matchy kami.hahahaha.
raya ni pon pening nak cari baju match.

korang pulak mcm mana? suka ke sedondon sedondon satu family.hehe
mcm mana nk cari baju tu eh.sama je kaler 1 family,
kwn aku kata kena kumpul sikit sikit.kalau nak cari.
mmg takkan jumpa.betul x.hehehe.


Princess skrg dah pandai selfie,
pas tu ajak aku buat muka.haih sabar jelah.hehe.




16 comments:

Aeen said...

ku laki bini boleh dikatakan minat gak la baju sedondon ni...especially laki aku...dia pantang nmpk baju yg sedondon..msti dia nak..tp bila turn pakai..selalu je xsedondon..kdg2 aku pakai baju dia plak basuh..hahahha..

idzwa kamaruddin said...

akak org paling suka sedondon! :D

SweetLikeWhat said...

haha cute gilah korang ni selfie..skrg bertambah lagi sorang ahli mmg kelaut lah aku punya sedondong..haha

e k i n ♥ y u s r i said...

mak n anak yg gojes gitu...
hehehe

Diana Rashid said...

akak pun tak de sedondon2 ni Ra..semua bersiap masing2 dalam bilik,bila keluar ayah kaler lain,ibu kaler lain anak kaler lain..heheheh

syira yaya said...

both of you are so gojess..hihi :)

ejulz said...

waaaa.. dah pandai selfie.. haha


ejulz said...

Jemput Join ek.. :) "SEGMEN : Ucapan Hari Lahir Buat 'Si Lala' Pada 13 Mei"

sayidah napisah said...

perghh cunnng la kak rara n princess hehehe

Nazlee Ismail PCL said...

mamaD memang tak mau dia baju boria ..haha memang kami sekeluarga tak pernah..kalau kebetulan pon cepat lari dok jejauh..tukar baju lain haha macam².

Nik Ainaa said...

last kluarga aina pkai sedondon raya masa kecil2 dlu. lepas tu... memng xpernh nk sedondon dah. hehe

comelnya princess. sama dgn mak dia >_<

Zaidalifah Hussin said...

macam comel jer dua-dua ni he he he

rossi rossa said...

comey bangat rara & princess selfie..
suka tgk sedondon buah kedondong ni...tapi kami payah sikit sebab warna baju hubby limited....maklumla kulit hitam manis si hitam manis...hehhehehe

eima said...

kite suka sedondon ... heheh...tatau nape

aRz MoHa said...

ehhh ni selfie jenis tutup mata ka ni

Anizz Annisa said...

comeynyee anak kak rara :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...