Image and video hosting by TinyPic

21 April 2015

Tips : untuk mendapatkan satu hari yang sempurna

how to start a day



Ciri Ciri Insan Berjaya


Pagi yang sangat sempurna bila kita dapat sampai tempat kerja
sebelum jam 8am. pada aku, bila aku dapat sampai sebelum jam 8,
sudah cukup sempurna buat aku. satu hari tu akan sempurna.
kalau TIDAK! kelam kabut! mcm kucing hilang anak,
letih! aku tak suka perasaan tu.

ni ada simple tips yang aku follow, sama mcm dalam gambar kat atas,
kadang kadang, tips tips mcm ni, sangat diperlukan,
aku tiap tiap hari, mmg kena cari SEMANGAT untuk memulakan hari,
macam harini, aku sibuk! sbb malam karang nk bake pavlova,
esok ada orang tempah, esok pulak ada event.
so mmg sibuk, aku suka SIBUK! tapi bukan penyibuk ye.
hehehe.

- Plan an exciting breakfast - Mineral coffee + biskut weetameal.
- Choose a blanket to keeps u warm - ahhhh ni mmg pilihan aku.sedap tido!


How to start the day?

- Visualize how you will make ur day? - tengok BLOG yang berwajah baru.

hehehe


How to work fast?

- listen to music - tu mmg aku, dengar music mmg best!
jalan habis semua kerja.



How to thinks faster?

- say YES, AND
- Relax
- LETS THE SILENCE BE - ni masalah aku, suka nk menyampuk.
- REPEAT - oh mcm tu ye,
- 1 though
- Least effort


How to have a SIMPLE LIFE

- Let go of the past
- consume less
- say NO when u mean it
- wear minimalist clothes
- walk more, run slowly
- move CLOSER to where u want to be
- turn off the phone! - ahhh susah!



SO? pagi ni dapat sesuatu? hehehe.aku dapat, dan aku suka!
mari perbaiki diri.semoga dipermudahkan!
Amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. ya, wake up pukul 5.15 pagi setiap hari ;)

    ReplyDelete
  2. nani pun tak boleh kelam kabut pagi pagi. bila kelam kabut memnag banyak lah benda tinggal. heh :D

    ReplyDelete
  3. bila dah terbangun lambat tu rasa macam xbest lak . kena gak bngun awal walaupun hari cuti. xtau sebab apa. haha

    ReplyDelete
  4. Sentiasa mencuba utk bangun awal tapi selalu juga terlajak adehhh.memang stress jadinya sebab rutin jadual dh berterabur

    ReplyDelete
  5. sekarang ni asyik terbangun pukul 6 je..badan ni letih jer rasa..huhu

    ReplyDelete
  6. today totally not my day... :(

    huhuhuhuu..

    try lagi esok...!!

    ReplyDelete
  7. bangun dengan Alhamdulillah dan menikmati segala yang ada dengan penuh kesyukuran.. good tips Rara :)

    ReplyDelete
  8. semua kena plan so baru menjadi.. kalau tak kelam kabut dibuatnya

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com