14 April 2015

Turun naik hidup aku

Aku bila penat, bila letih, bila stress, bila sesat jalan, mulalah nak menangis, mulalah nak buat entry sedih sedih.mula lah nak emo.mula lahhh nak down. Hmmm kdg kdg aku letih, baru bangkit demam, tapi terus kena buat kerja mcm biasa, suami aku sampai cakap, " eb tak letih ke? " then aku terdiam, dalam hati aku kata, kalau aku rehat, mcm mana? Nanti cust aku mcm mana, adakah org yang sedang nak berjaya, bila penat, dia terus berehat, terus ignore bisness dia? Ke dia tetap teruskan perjuangan bisness dia?

So, walau penat, aku telan, aku telan dan kunyah.

Manusia lain takkan faham kita, mereka takkan faham mcm mana cara kita nak hidup mencari duit, mcm mana kita nak mencari sesuap nasi, hidup aku bukan lah seteruk yang di sangka, tapi aku tak boleh duduk diam, aku tak boleh kalau tiap tiap bulan tidak menyimpan, aku tak boleh kalau tengok akaun aku statik.tu pun boleh buat aku stress.hahaha.mcm mana tu?

Ada kawan aku tanya aku, " hidup ko bukan lah teruk sgt kan ra " hahahaha.rasa mcm kelakar, bila aku fikir balik, betul, hidup aku bukan lah seteruk yang dilihat, nampak mcm aku gila kesana kemari, gigih mcm superwoman, kepuasan buat aku. Suami aku pon mcm tu, dia lagi gigih dari aku, dia kata, kalau dia usaha lebih, dia akan dapat pulangan, kalau tak usaha, tak de benda yang kita dapat, tapi bila penat? Hmmm mula emo.hahahahaha.manusiaaaaaa.

Sabtu ni butik vendor yang aku join dah nak launch, aku tak habis lg fobia dengan butik vendor, sbb baju aku melambak tak habis, tu aku nk tunggu buat clearance sale je tu, tapi gambar tak sempat lagi nak snap, nanti lah bila ada masa, weekend ni ke.hehe.aku nak jual murah murah je, malas dah nk simpan.nak clearkan semua.Butik Vendor yang kali ni, aku join jual Pavlova dan Laksa on weekend.bukan senang nak rasa laksa aku buat tau! Hahahaha.nanti kan nanti okayyyy!!! Hmm nervouse mood : ON. doa kan segala berjalan dengan lancar ye.

Aku selalu menjadikan hidup aku sebagai bahan uji kaji, korang mcm mana?




13 comments:

sayidah napisah said...

goodluck kak rara cayang.be strong :)

Mama Kembar 3 said...

good luck Rara! moga semua usaha tu membuahkan hasil yg kebaboomm! hehe... InsyaAllah

Kniedaz said...

wah...join butik vendor ya..good luck n semoga maju jaya ^_^

anajingga said...

All the best Rara, kak ana singgah dan follow sini.. welcome to EFG :)

aRz MoHa said...

all the best kak safurara. :p

semoga berjaya

DRAMATIC UNIQ said...

laksa....??!!! wooww...!! yeaayyy.... :)

JunAina said...

Kejayaan akan datang kepada mereka yang berusaha masanya hanya Allah yang tahu.

athi FATHIYAH said...

insyaAllah semuanya akan terbalas:)

Anizz Annisa said...

chaiyok2 kak rara..wahhh laksa...yummy! :)

Diana Rashid said...

Buat je Rara..kalau rasa larat buat je..Muda2 ni lah nak kumpul harta pun..

Fendi Rocka said...

hidup aku satu ujian, agaknya.

aku pernah meniaga laksa dulu, skrg kja makan gaji,aku cuba stabilkan mana yg ada, yang ada ni pun goyang2 lagi.

shaFazie said...

semoga berjaya rara

inshallah apa yang diusahakan pasti membawa hasil,jangan give up tau ..chaiyokk rara

ieza ashaari said...

Chaiyok rara! Nk berjaya jgn jatuh sbb kata org.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...