Image and video hosting by TinyPic

23 April 2015

waktu yang paling teruk Syaitan bergayut

Kenapa asal tengah memandu je mengantuk,
asal mengantuk je mesti tengah memandu,
aku skrg ni mmg kurang sangat  lah tidur,
sejak mula baking, mmg waktu tidur terpaksa dikurangkan,
hehehe.kalau tidur pun, kena set alarm, then bangun,
untuk siapkan tempahan, satu masalah Pavlova ialah,
dia kena bakar dengan lama, tu yang siksa nak menunggu.
hehehe, tapi takpelah, mak jemah redhaaaa.

minggu ni, mmg aku boleh kira lah, berapa jam je aku tidur,
and malam ni pun tidur lambat jugak nampak gayanya,
nak kena siapkan tempahan meringue cookies untuk
doorgift kak zura.tapi! aku sukaaaa! tazabarr nak buat.
hehehehe.

ok berbalik kepada cerita mengantuk td.
aku ni mmg masalah lah.mmg kerjanya,
asek nk mengantuk je, dari dulu tau!
tu sbb, kalau aku nk jalan jauh,
aku kena beli jajan jajan untuk hilangkan ngantuk tu,
kalau makan, hilanglah mengantuk kejap,
bila stop mengunyah, mengantuk balik.
hahahaha.

tapi bukan masa drive saje aku suka mengantuk,
kalau jadi penumpang pun sama, masuk je kereta,
ZZzzzzzz, tu sbb laki aku bengang.
hahaha.penat lah weiiii, ada masa tidur,
aku gunakan sebaiknya.

mcm tadi, pagi pagi aku nk pergi kerja,
jalan xde lah jem sangat, smooth je,
so bila jalan elok, aku mula lah nk terpejam,
pernah skali sampai betul2 pejam,
tetiba aku terjaga, perghhhh mmg ngeri lah,
dah lah bawak anak, pernah sampai aku tampar
pipi aku kuat kuat.sakit! hahaha.

orang kata, kalau kita menguap, kita kena minum air,
sbb otak kita kekurangan oksigen.tu sbb budak budak cina,
bawak air berbotol botol, air putih ok! hehehe.
aku pulak jenis tak boleh minum air putih,
kalau minum banyak, mula lah menggelupur cr toilet,
itu pon masalah jugak.

tapi semua tu sebab kita kurang rest lah sebenarnya kan,
kalau badan cukup rest, mesti tak mengantuk masa drive.
bila lah aku nk dpt tidur yg secukupnya ni,
huaaaaa.awal bulan 5 nak OFF oven lah!
nk cuti, nk rehat.boleh takkkk.

mcm dh gemuk balik.hahaha


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. get rest k.rara. tido kasi cukop .

    ReplyDelete
  2. lawa skirt...!!

    *ehh..mana ada gemok.. maintain je tu... :)

    ReplyDelete
  3. Haish akk pun kaki tido dlm kereta. Klu jd penumpang mmg akk akan zzz

    Pernah cemas eksiden masa blk keje dulu. Perghhh taubat dah. Klu ngantuk mmg akk stop dulu tepi jln walau pun dh nk smpi

    ReplyDelete
  4. Sama la ngan saya time study dulu. Kami pi kolej naik bas. Konfem tido punya. Kadang2 dalam kelas pon tido. selagi ada peluang, gunakan sebaik mungkin.

    ReplyDelete
  5. KLU DRIVE SENDRI MMG BAHAYA KLU DOK TERPEJAM CAM TU .... GET A REST LA DEAR .... SIDE INCOME N MINAT TU KENA BERPADA JUGA KLU HARM URSELF ....

    ReplyDelete
  6. kak rara, mila pun sejak 2 3 tahun ni bila drive jauh je confirm ngantuk dulu masa bujang2 kalau balik kpg takde nak singgah RNR laju je menonong nak sampai umah mak..tak sabar je...skank kdg2 sampai ke johor sampai 5 jam berhentilah nak mknlah nak tidolah haha...

    ReplyDelete
  7. rara, i rasa u mmg kurang rehat n penat sbb u juggle banyak benda.. maybe u kena amik multivitamin kot.

    i dulu kerja masa belajar n field work bagai mmg penat, tp bila makan multivitamin, i feel better

    ReplyDelete
  8. perasaan je rasa gemuk tu kak.. hehhhh..

    sy pesen tak boleh bawak keta slow.. confirm terlelap..

    ReplyDelete
  9. mmg ra..nak2 waktu tengahari kul2 tu..rasa nak terpejam mata

    ReplyDelete
  10. Rara jaga diri...risau plak aku ni...tips kalau rasa ngantuk sgt kunyah gula2...takpun slow sikit aircon...jaga diri ra...aku sayang ko

    ReplyDelete
  11. bahaya tu kak rara... xmo cmtu lagi ye..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com