07 May 2015

Bayi diCAKAR diGIGIT seluruh muka diTaska

Taska Di Pandan Indah

aku bukan nak bongkak lah, tapi kalau cerita cerita pasal report artis ke,
report pasal rumahtangga ke, anjing menyalak depan rumah ke,
orang gila ke, anak hilang ke, semua aku dapat tau dulu dari paper,
hehehe, sbb aku ada reporter bertauliah, hari hari balik kerja,
atau pun masa makan malam, ada sesi penceritaan,
Mama Mertua aku kerja di Balai, Balai mana tak yah tau lah,
karang korang g cari pulak.hahahaha.so hari hari mmg banyak kes masuk,
termasuk lah kes yang keluar paper harini,
kes budak kena cakar seluruh muka tu.


Bayi 6 bulan dicakar seluruh muka dan lengan

semalam mama aku cerita, ada parent datang buat report,
dan bawak anak dia skali, dia mendakwa anak dia kena gigit dan cakar,
seluruh muka dan lengan, gigit tu bukan sikit wei,
tapi habis muka dia, bibir dia mmg biru,
tup tup harini keluar paper, mmg betul lah apa yang mama aku cerita,
dan aku sebenarnya semalam masih tak dapat bayangkan,
sbb aku geram sangat, tapi harini bila tengok gambar budak tu,
Ya Allah, sungguh aku tak sangka,
mmg teruk sangat! Ya Allah sedih gila rasa hati.

budak ni duduk di sebuah taska di pandan indah,
ceritanya, mama aku selalu je beli makanan di tepi taska tu,
setiap masa mama aku datang, budak budak mesti menangis nangis,
kuat gila, sampai luar boleh dengar,
dan akan dengar jugak cikgu cikgu dia menjerit jerit marahkan anak.
mmg setiap hati, mama aku siap cakap, kalau cucu dia ada kat situ,
mmg dia dah naik atas dah.tapi apakan daya, senyap jelah.

sampai lah kes semalam, no wonder lah kenapa budak budak menangis
selalu.haih! baby kat situ hanyalah 4 orang, tapi mcm ni ke dia jaga?
orang bayar kot! pengasuh boleh kata, " saya pergi bancuh susu, tak sampai 5 minit "
choiii! takkan 5 minit ko tinggal dah jadi mcm tu, jgn lah menipu!
haih geram sangat aku ni!

Princess pun dulu pernah kena cakar,
kat muka, banyak gila.aku sampai pergi bgtau pengerusi taska,
aku xleh tahan, sbb mana boleh tgk muka anak kita mcm tu kan,
benda benda mcm ni, kdg2 kita mmg kena suara kan,
bagus pun mak bapak dia buat report.
kalau tak, aku rasa nanti budak lain pun jadi mangsa.
hati hati korang! sama lah dengan aku pun.

9 comments:

Cik Puan Eka said...

Eiii geramnya baca kak oi. Nipu ah baru 5 minit camni hasilnye. Ehhh geramm

mas saari said...

Ya Allah luluh hati tengok.. kalau anak akak mmg akak cakar muka pengasuh tu pulak.. geramm!

SalinaJohari said...

Allah...sayu hati tengok...

Amy J said...

masha ALLAH, takutnya bila jadi macam tu. lahai..

MG schmidt said...

taska pandan indah yg kt mna ea ni
eh?
kita duduk nk dekat dh :)

MizzTina said...

akak bc entry rara ni jd geram gila.. bc lak komen kt fb yg dia salahkan parents, lg la geram..

athi FATHIYAH said...

kesiannya
sure sakit

Anonymous said...

Betol ke kne cakar? Ke allergy?

amalza abdullah said...

say dulu pun ade pengalaman ajdi babysitter la gak 1 taska, tapi saya jaga budak besow dalm 4-6 tahun yag lagi 2 orng tu jaga baby. tak sampai 3 mngu keje saya chow pas kes saya nmpk ngn mata kepala sndri baby dy ikat kat tiang buaian.. saya hangkut budak tu naik pas buka ikatan biru budak tu nangis2. Sakit ati pastu lak budak berdua tu ngn penyelia dok boikot.. harap tak de lagi la malaun bertiga tu keje taska sane lagii..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...