Image and video hosting by TinyPic

26 May 2015

DEANOOR collection dan lokasi pertama di Malaysia

DEANOOR?

Masterpiece Hand-painted Comtem Batik Made In Malaysia.
DEANOOR adalah sebuah nama gah yang diambil dari nama
pemilik koleksi ini iaitu Datin Noor Fatimah Ishak. Deanoor
adalah sebuah company yang pakar dalam bidang Batik Kontemporari.
Batik dari Deanoor adalah yang direka khas oleh Datin Deanoor.
Idea dan rekaan dari Datin Deanoor adalah sangat sangat exclusive dan
cantik, bukan cantik, tapi cantik gila sampai pensan.

Deanoor bermula pada tahun 1986 dan sangat pakardalam rekabentuk,
pembuatan serta pengeluaran pelbagai
jenis fabrik eksklusif buatan tangan bagi golongan eksklusif dan elit.

Datin Deanoor
with Datin D

Lokasi Jualan DEANOOR

pada 23 Mei 2015 yang lalu, aku dengan blogger blogger lain
sempat menjengah dan melihat sendiri, betapa cantik dan
menariknya koleksi dari DEANOOR di soft launch and preview
Metrojaya Midvalley, Kuala Lumpur
. masa mula mula aku sampai sana,
aku tercair cari jugak. kat mana lokasi tempat DEANOOR ni,
rupanya dia belah dalam sikit, tauuu.hehehe.
bila sampai je, aku like, terpegunnn~ pegang sana, pegang sini,
serius mmg cantik, cantik beribu ribu kali dari batik
yang aku ada untuk pakai hari Khamis untuk pergi kerja.
hehehe.kalau korang tak percaya, meh cuci cuci mata dengan
gambar gambar aku ni.


kemeja batik lelaki
Kemeja Lelaki

Shawl batik Deanoor
Shawl dari Deanoor


Kain pasang Corak Batik yang paling aku suka! huaaaa

MENANGIS!!!
datin Deanoor
Datin DEANOOR!
Kaftan
kak SA try2 koleksi accessories dr Deanoor

Kemeja Lelaki
Kaftan Leopard! ai is suka!

Pencapaian Deanoor


Datin Deanoor bukan calang calang, perniagaan DEANOOR TM
sebenarnya bermula dari luar negara lagi, dan kini baru Datin pulang
ke Malaysia dan memperkenalkan rekaan nya yang sangat ekslusif
di Malaysia, meh nak cerita sikit pencapaian DEANOOR TM di luar negara,

Sekitar tahun 2009, DEANOOR TM telah menyertai pelbagai pameran
serta ekspo di luar negara bagi mempromosikan batik kontemporari
eksklusif di bawah MATRADE sehingga tahun 2011.
Maklum balas yang diterima dari umum adalah sangat-sangat baik ke atas
"MASTERPIECES HANDPAINTED CONTEM BATIK MADE IN MALAYSIA".
Sebagai penghargaan kepada sumbangan dan juga "passion"
Datin Noor Fatimah Ishak terhadap perkembangan fesyen, 

DEANOOR telah dianugerahkan
"The Great Women of our Times Award 2009"
di bawah kategori rekacipta dan stail oleh majalah Malaysian Women's Weekly.

DEANOOR juga telah menempa kejayaan di Milan Fashion Week 2008
setelah mempamerkan hasil rekaan DEANOOR kepada
"top brand designers" seperti Luciano Soprani, Giorgio Armani,
Moschino dan Marella Burani. DEANOOR juga pernah turut
serta di pameran-pameran bersempena dengan International Fashion Week seperti:

Mercedes Benz Berlin Fashion Week 2010
Fashion Expo Abu Dhabi 2009/2010
Malaysia Showcase Dubai UAE 2009/2010
Dubai Fashion Fiesta 2008/2009
Bangkok Islamic Fashion 2010
Jakarta Malaysia Charity Event 2011/2012
Indonesia Batik Summit 2012
In Trade Malaysia 2014
Malaysia Fashion Weekend 2014






Deanoor Training Canter

pada tahun 2012, bertempat di Keningau Sabah,
Deanoor Milano telah menjalan kan satu task iaitu " membatik "
training, dengan koloborasi Yayasan Sabah Group dan training berjalan
selama 16bulan, pengajian tamat dengan jayanya pada Febuary 2014.



Tahniah di ucapkan buat Datin Deanoor atas pembukaan DEANOOR
ni Metrojaya Mid Valley, semoga objektif dan misi datin tercapai.

tak lama lagi, cawangan di Johor Bahru pula
akan menyusul, bersedialah orang JB.hehe

Untuk Sebarang Pertanyaan Ataupun Maklumat Lanjut:

DEANOOR Milano Sdn Bhd

Datin Deanoor
Conceptual Exclusive Fashion Director
+603 | 4101 9856


timishak@deanoor.com.my
sabahbatik1957@gmail.com
bydeanoor@gmail.com



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments:

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com