08 May 2015

Orang yang berak merata, takkan mengaku itu taik dia

2 Pemandu Myvi mengaku tidak bersalah

Maaf jika tajuk terkotor atau terjijik,
tapi itulah yang aku nak maksudkan.
sama jugak mcm orang yang ketut,
orang yang kentut takkan mengaku bau kentut
tu dia punya, selagi boleh senyap, dia senyap.
hehe, eh tapi aku x buat benda keji tu ok.
hahaha.insyaAllah so far belum.hahaha

Tapi yang aku peliknya, bila dah ada bukti di depan mata,
saksi seramai berbelas orang, boleh lagi mengaku tidak bersalah?
3 insan tidak berdosa maut di sebabkan kau,
masih nk menafikannya?

ya, maybe orang ramai boleh terima yang benda tu Ajal dia,
yes, but sama jugak dengan kesalah kau, bila dah salah,
mengaku jelah.tak boleh ke? masing masing dah 30an,
bukan 3 tahun,and then, lepas peristiwa tu,
seluruh Myvi dapat nama busuk.
Myvi orang lain dipecah,
diketuk sampai kemek,
mcm ni ke sifat Melayu yang lemah lembut.
mcm bukannnn je.


Hukuman atas kesalahan

Bagi perbuatan itu, mereka didakwa di bawah Seksyen
41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 yang memperuntukkan
hukuman penjara maksimum 10 tahun dan denda maksimum
RM20,000 selain lesen memandu digantung.

di harapkan, Mahkamah boleh jatuhkan hukuman yang setimpal,
dan juga menjadi pengajaran buat kita semua, dan paling kesian,
2 beradik yang yatim piatu, aku tak boleh tengok budak berdua tu,
sedih~ aku membayangkan aku yang tua bangka ni hilang mak
mcm mana, ini pulak mereka yang hilang semua dalam sekelip mata,
dah lah kecil lagi, memerlukan kasih sayang.Ya Allah,
kuatkan semangat mereka.

Kes akan disebut semula Jun nanti.

5 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Betul tu safura...
Dah ramai yg tampil jadi saksi..
Itu pun tak nak mengaku..
Boleh bertaubat dalam penjara 10 tahun tu dik ...

CAHAYA MATA said...

rasa mcm RM20000 tu tak cukup untuk cover balik 3 nyawa yang dah diragut... :(

tapi harap2 menjadi pengajaran kepada mereka dan kita semua.. Lain kali jangan nak berangan Fast Furious sangaaaatttt...!! eeeeeeee... geram tak abis lagi nihh... grr grr grrr...

:(

Akif Imtiyaz said...

Huhu tak tau dah nak kata apaaa...

mrs kayrul said...

biasa la...kang dah byk kali naik mahkamah baru mengaku...huhuhu

Love Razila said...

UIikk FOMFUAN ada gak ke yang racing??? Fuyoooooooooo terkezut aku. HIHIHI, Rara, aku x follow kes ni sebab awal2 aku baca aku asyik nangis je so sebelum aku jadi sasau aku stop follow kes ni, HEHEHE ni bila baca macam terkejut, berani eh fumfuan bawa kereta lelaju. Hmm , Rara..aku baru berangan2 nak rembat Myvi aleh2 memacam kes aku baca dalam tweet pasal pengguna lain yang drive Myvi so kesian mereka2 yang kene tempias ape pon, hope future xdelah kes2 macam ni berlaku lagi. Amin!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...