27 May 2015

Lawak Princess : Spongebob Menangis

Princess memang dilahirkan dengan mewarisi sikap
pak lawak papa dia, mmg kdg kdg tu gelak sampai nak nangis
kalau dia buat lawak.hahaha.budak budak sekarang ni mmg bijak kan,
princess, sebab dia tak de kawan like adik adik mcm org lain,
so imiginasi dia tinggi sikit dari orang lain.

kejadian masa aku tengah solat dengan officemate aku,
di office, aku pesan, Princess tunggu tepi,
ibuu solat jap dengan Aunty Fira,
so dia pun duduk lah tepi, sambil pegang spongebob,
aku pon solat lah dengan aman,
tak lama kemuadia aku dengar budak cakap,
" Allahhhhuakbarrrr " dan aku nampak kelibat mcm budak
tengah solat, pas tu aku diam lah, sambung solat,

lepas dah rakaat terakhir, nak baca tahiyyat,
aku dengar budak tu cakap,

" eh eh spongebob, jangan nangis, jangan jangan,
kakak solat kejap "


hahahahaha.NASIB tak terburai je gelak aku dengan Fira masa tu,
nasib lah dah habis baca, kalau tak! tak pasal kena ulang solat,
hadeh lah anak! sabar jelah banyak banyak,
rupanya tengah main kakak kakak, then kakak solat jap,
then adik nangis.hahahaha.



9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hahaha pandainya dia

Julia Johari said...

Lawak la incess ni hahahhaha julia baca pun nak ketawa kuat2 hahahha budak2 mmg bijak rara, seronok layan kerenah diorang

Prince of Noob said...

haha kelakarnya dia. btw done follow u dear, follow mine too :) - Noob

Nieyl said...

Singgah pagi...
alahhhh....sweetnyer la diaaaa....
nasib baiklah tak tergelak yea..:)

SweetLikeWhat said...

hahahaha incess ni..pandai die

Fifi Nadhrah said...

tinngi btl imaginasinye.. spongebob jadi adik.

eima said...

tu tanda princess nak adik dah tu ... die dh hint mama die dah tu

DRAMATIC UNIQ said...

hahahahaaa....!!
Pincess leh jadi kakak yang penyayang ni satu hari nanti... Insya-Allah... :)

by the way, spongebob yg dlm bilik pakej tu aunty Ain punya tau...!! dah comot tak nampak colour kuning dah spongebob tu... hahahahahaaa...

:p

puteriraifana said...

Comel.princess. sy nak adik 1 ibuu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...