26 May 2015

Mengandung malam tadi

Badan Lemau

Malam tadi aku rasa demam aku macam nak datang balik,
tapi aku tahan je, aku malas nk layan, masa lipat kain semalam,
perut ni lapar yang hamat, sampai sakit kepala,
tapi aku tahan je, habis lipat kain, aku trus turun dan makan,
princess mcm biasa, dia main main, tak nak makan,
aku malas nak marah, aku biarkan je,
badan lemau sangat sangat, sambil duduk duduk kat sofa,
aku terlelalap, masa tu baru 8.30,
ingat kan lepas isyak nk tidur, tapi aku tidur dulu.
hehehe.

aku sedar sedar Princess dan merengek,
aku ajak naik atas, dia mengamuk ngamuk,
aku pelepek skali kat peha, dia nangis nangis,
then tertido sendiri, rupanya masa tu baru pukul 9.30pm,
kami dua dua dah terlena, pagi td MIL aku tanya,
kenapa senyap awal je semalam,
tido awal ke.hehe.

pagi ni budak tu senang bangun,
sbb mlm td tidur awal, kalau tak,
melepek je kat school.tapi aku pulak,
pagi ni hidung tersumbat, kepala ngiong ngiong,
aku call mak aku, mak tanya, demam lg ke,
aku mula mcm nk nangis, tapi aku tahan je,
bila sakit sakit mcm ni, mula lah ingat mak.
sobs, x sabar nak balik minggu depan.

Mimpi Mengandung

Malam tadi aku mimpi mengandung, ntah lah kenapa,
aku ingat lg dlm mimpi tu aku scan, doc kata aku preggy,
aku terkejut sangat sangat, tak tau nak ckp happy ke
or sedih, tapi aku happy sgt sgt.

teruk betul aku ni, sampai membawak masuk mimpi,
aku tak mengandung pon padahal, tapi sbb bila tgk org
disekeliling aku semua mengandung,
kwn kwn mengandung, ada baby,
aku jadi macammmmm, hmmmm ntah lah kenapa,
perasaan tu membuak buak,
tapi ...........................................
tak lah mengandung dlm mimpi je pun,
aku happy, semoga segala urusan aku dipermudahkan,
dan cepat cepat boleh mengandung.
aku rasa princess pon x sbr nak ada adik dah tu.hehe.

pagi ni mkn nasi lemak 2 bungkus!

6 comments:

najiah shaharain said...

InsyaAllah..ad rezeki.

doakan utk njiah gak..

Nurzakiah Hanum said...

inshaAllah

dalila said...

aiseyyy..suspen i..sebab tajuk tuuuu..dah kenapa mengandung mlm td?mimpi rupenye..hahaha..
pape pun semoga rezeki utk rara n husbnd dipercepatkan..princess mesti suke klu dpt adik..

SweetLikeWhat said...

hahaha ko ni..tergelak aku

cepat sembuh ra..minum byk air k

achiek anis said...

ok..next month preggy....ngeee

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Insyallah ada rezeki lagi lepas ni. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...