Image and video hosting by TinyPic

05 May 2015

MYVI kereta paling biadap atas jalanraya

Disebabkan nila setitik, habis Myvi sedunia,
pagi ni tak habis lagi pasal MYVI, biasa lah MALAYSIA,
2 minggu baru habis viral, lepas tu ianya akan dilupakan selama lamanya,
pagi tadi suami aku pesan " eb, bawak kete elok elok, eb MYVI Putih "
pas tu aku jawap dlm kekeliruan " so?? "
huaaaa, takkan sebab aku myvi putih, semua nak pandang slack,
tapi mmg betul lah pon, skrg ni, apa benda yang berkaitan dengan Myvi,
semuanya akan dipandang serong. bukan serong dah aku rasa,
terbalik dah semua, ko buat salah sikit je, silap silap nanti,
ko pulak jadi viral.

harini kat office pon sembang pasal Myvi lagi,
lagi lagi nama Yana, haih Yana, popular ko eh!
semua orang menyampuk bagi pendapat tentang Myvi,
katanya Myvi ni mmg biadap, jenis kereta yang nk cucuk cucuk je,
lepas tu myvi ni kereta laju, lain dari kereta lain,
myvi itu, myvi ini, alaaaaaa, aku sampai nk drive tapau makanan
tadi pun aku risau, hmmmm.

masa aku drive tadi, banyak je kereta lain yang biadap,
biadap terletak pada Pemandu, bukan KERETA!
tapi yelah, Malaysia kan, paham lah MALAYSIA,
mcm ni lah, setakat dalam Whatsapps group saje,
mcm mcm cerita boleh baca, boleh tau,
nasib lah aku bukan ahli kelab mana mana,
cuma kelab blogger je.hahaha.
kalau tak, dengan aku aku kena tahan.
perghhh~

hmm jangan lah ingat semua pemandu sama,
jgn lah lepas ni, nampak myvi je nk kutuk,
cermin jugak diri sendiri, cara sendiri drive mcm mana,
jangan judge orang.hmmmm.
ok lah, nak lunch jap.bai!

jom tukar myvi!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. tak bawak kete sb ai ade driver..kekeke..

    ReplyDelete
  2. Sikap diri sendiri tu sebenarnya Safura... tak kira lah guna kereta apa pun kan.. :)

    ReplyDelete
  3. kt opis ni pun kecoh lg citer psl myvi ni..

    ReplyDelete
  4. kereta kena tangkap masuk lokap

    ReplyDelete
  5. myvi versi baru ke tu kak rara. hiksss :D

    ReplyDelete
  6. stujuuuu ... sebahagian nye mmg bwk keto cm xde otak.. cm dia sorg nye jalan .. xpk org lain ..

    ** cantik nyeeeee blog skng ni ..

    ReplyDelete
  7. kalau kat penang ni cina yang pakai keta besor2 tu semua biadap..betul...:p

    ReplyDelete
  8. lepas ni xde orang nak pakai myvi. xde orang nak letak nama Yana. ops

    ReplyDelete
  9. kah kah kah .... tapi kan skrg ni nampak je myvi pastu die bw keta cam sial terus nk maki hamun dulu boleh lagi sabar ...nape tah ... hahahha

    ReplyDelete
  10. memang semua orang marah dengan kejadian yg berlaku di DUKE tu kan. tapi kita bawak MyVVI dengan baik dan sopan santun sekali :)

    ReplyDelete
  11. pemandu yg tak berhemah tp myvi yg disalahkan.. grrrr

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com