Image and video hosting by TinyPic

19 May 2015

Review Aku Penghibur | Blogger ke Artis ni??


Aku penghibur? Apa yang nak di hiburkan? Macam mana nak menghiburkan?

Ya, itulah persoalan jika kita lihat di sebalik domain akupenghibur.com. Unik dan versetail. Mungkin juga, bila melihat nama domain ini, tanggapan pertama kita ialah ialah sebuah web yang berasaskan hiburan. Tapi hiburan apa yang cuba di sampaikan?

Aku Penghibur bukanlah sebuah nama yang asing dalam dunia Blogging. Nama yang tercipta hasil dari kata-kata Datuk Aznil Hj Nawawi yang mengatakan "awak boleh jadi penghibur yang baik". Disebalik kejayaan dalam dunia Blogging achik sebenarnya ia adalah dari doa seorang mak dan keluarga yang tiada henti, sokongan dari kawan-kawan reality dan maya serta pembaca di Blog. Achik juga seorang yang 'low profile' 

Pemilik yang mesra disapa acik ini selalu memberi tunjuk ajar kepada blogger yang masih hijau terutamanya tentang pentingnya ilmu untuk mengendali sebuah blog. Sebagaimana kata pepatah cina, 'jika mahu kuda yang laju berlari, berilah makan rumput yang berkualiti.' Acik berpendapat, untuk menjadi blogger yang baik harus bersedia untuk menerima kritikan, punyai semangat yang jitu serta konsisten dan kreatif dalam penulisan.

Secara peribadi pula, Acik seorang yang ramah dan berbudi bahasa sehingga menyebabkan dia sering menjadi rujukan kami di EFG. 'Makan sorang' tiada dalam kamus hidup dia. Idea-idea bernas dan kritikan yang diluahkannya cukup berguna, bagai kata-kata seorang abang kepada adik. Bukan terlalu menghormati,tetapi blogger beginilah yang patut dijadikan role model, dahlah comel, boleh jugak bawak bergurau dan tegas pada masanya!

Jika tiba-tiba, dalam satu hari tu, anda macam tak tahu nak buka web apa. Cubalah pergi ke akupenghibur.com. Pelbagai input menarik yang boleh kita dapat.


kami doakan supaya acik terus dan terus berjaya,
Acik ni dah kalah artis dah, sbb selalu sangat dan menang award,
tahniah acik! semoga berjaya dunia akhirat ye.

kalau korang bosan bosan, boleh ke
http://www.akupenghibur.com/
untuk hilangkan bosan, penulisan acik yang santai
dan banyak input, bukan borak kosong!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 comments:

  1. Acik punya penulisan mmg terbaik

    ReplyDelete
  2. menghiburkan dan memberi teladan

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Terhibur dan banyak nasihat didalamnya

      Delete
  4. Good Luck Acik...

    family #EFG sentiasa mendoakan kejayaan Acik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga berjaya dan terus berjaya buat achik

      Delete
  5. Acik artis di hati kami... Artis yang berilmu :)

    ReplyDelete
  6. Belum jumpa dengan blogger retis ni...nak serap ilmu yg baik-baik dari acik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya yang jauh bila agaknya dapat bertemu Blogger artis ini

      Delete
  7. terbaikk EFg..memang blog aku penghibur amat berbaloi untuk di singgah dan baca entry yang sangat rapat mengenai kehidupan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul khaty blog yang terbaik penuh nasihat

      Delete
  8. blog achik memang best. boleh tenang hati bila baca

    ReplyDelete
  9. alhamdulilah..terima kasih kak rara..may Allah bless you

    ReplyDelete
  10. jap2, nape rmi sgt review pasal acik? ada contest ke?? xphm la..tolong..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com