19 May 2015

Review Aku Penghibur | Blogger ke Artis ni??


Aku penghibur? Apa yang nak di hiburkan? Macam mana nak menghiburkan?

Ya, itulah persoalan jika kita lihat di sebalik domain akupenghibur.com. Unik dan versetail. Mungkin juga, bila melihat nama domain ini, tanggapan pertama kita ialah ialah sebuah web yang berasaskan hiburan. Tapi hiburan apa yang cuba di sampaikan?

Aku Penghibur bukanlah sebuah nama yang asing dalam dunia Blogging. Nama yang tercipta hasil dari kata-kata Datuk Aznil Hj Nawawi yang mengatakan "awak boleh jadi penghibur yang baik". Disebalik kejayaan dalam dunia Blogging achik sebenarnya ia adalah dari doa seorang mak dan keluarga yang tiada henti, sokongan dari kawan-kawan reality dan maya serta pembaca di Blog. Achik juga seorang yang 'low profile' 

Pemilik yang mesra disapa acik ini selalu memberi tunjuk ajar kepada blogger yang masih hijau terutamanya tentang pentingnya ilmu untuk mengendali sebuah blog. Sebagaimana kata pepatah cina, 'jika mahu kuda yang laju berlari, berilah makan rumput yang berkualiti.' Acik berpendapat, untuk menjadi blogger yang baik harus bersedia untuk menerima kritikan, punyai semangat yang jitu serta konsisten dan kreatif dalam penulisan.

Secara peribadi pula, Acik seorang yang ramah dan berbudi bahasa sehingga menyebabkan dia sering menjadi rujukan kami di EFG. 'Makan sorang' tiada dalam kamus hidup dia. Idea-idea bernas dan kritikan yang diluahkannya cukup berguna, bagai kata-kata seorang abang kepada adik. Bukan terlalu menghormati,tetapi blogger beginilah yang patut dijadikan role model, dahlah comel, boleh jugak bawak bergurau dan tegas pada masanya!

Jika tiba-tiba, dalam satu hari tu, anda macam tak tahu nak buka web apa. Cubalah pergi ke akupenghibur.com. Pelbagai input menarik yang boleh kita dapat.


kami doakan supaya acik terus dan terus berjaya,
Acik ni dah kalah artis dah, sbb selalu sangat dan menang award,
tahniah acik! semoga berjaya dunia akhirat ye.

kalau korang bosan bosan, boleh ke
http://www.akupenghibur.com/
untuk hilangkan bosan, penulisan acik yang santai
dan banyak input, bukan borak kosong!

21 comments:

Akif Imtiyaz said...

Acik punya penulisan mmg terbaik

Fendi Rocka said...

menghiburkan dan memberi teladan

ewento marcello said...

terhibur pabila baca

sayidah napisah said...

ni artis ni kak rara haha

Zaidalifah Hussin said...

Good Luck Acik...

family #EFG sentiasa mendoakan kejayaan Acik.

RahimAim BudakPrihatin said...

Acik artis di hati kami... Artis yang berilmu :)

Nazlee Ismail PCL said...

Belum jumpa dengan blogger retis ni...nak serap ilmu yg baik-baik dari acik.

khaty aiman said...

terbaikk EFg..memang blog aku penghibur amat berbaloi untuk di singgah dan baca entry yang sangat rapat mengenai kehidupan..

Mama Kembar 3 said...

blog achik memang best. boleh tenang hati bila baca

Aku Penghibur said...

alhamdulilah..terima kasih kak rara..may Allah bless you

aRz MoHa said...

Betul kak Lya penulisan yang baik

aRz MoHa said...

Patutlah nama aku penghibur

aRz MoHa said...

Terhibur dan banyak nasihat didalamnya

aRz MoHa said...

Wah artis ya kc

aRz MoHa said...

Semoga berjaya dan terus berjaya buat achik

aRz MoHa said...

Artis dan otai

aRz MoHa said...

Saya yang jauh bila agaknya dapat bertemu Blogger artis ini

aRz MoHa said...

Betul khaty blog yang terbaik penuh nasihat

aRz MoHa said...

Betul mama kembar 3

aRz MoHa said...

Tahniah achik

Mila Hilas said...

jap2, nape rmi sgt review pasal acik? ada contest ke?? xphm la..tolong..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...