19 May 2015

REVIEW : GOJES Blogger Supermom and Baby Familyday 2015

Family Day 2015


sementara masih PANAS ni, marilah kita update blog.hehehe,
sementara masih ingat apa yang hendak ditulis,hehehe.
kalau dah 2 3 hari.nanti cerita dah sejuk, dah malas nk cerita cerita,
betul tak? and again, nak ucapkan terima kasih banyak banyak buat
Admin kita dan AJK ( Ciknaa, Kak Leenda dan Umi )
Almost sebulan jugak segala perancangan dibuat,
dari segi tempat, games, hadiah, payment,
baju dan lain lain lagi.

korang mmg da best! dan jugak kerjasama antara semua gojes gojes
sekalian, mmg Alhamdulillah.menjadi juga Family Day kita,
dan berakhir dengan sangat FUN! Alhmdulillah.

oh ya nak bgtau, korang mmg sgt TERBAIK sbb masing masing x kedekut,
masing masing berebut rebut nak sponsor itu ini, aku pulak yang terharu
lebihl lebih T__T

Banner Gojes di sponsor oleh Suami kak Amy

Singgah Santai Ulu Langat

kami sepakat memilih Singgah Santai ulu Langat untuk
event kami yg pertama ini, Singgah Santai, kami not expect too much
lah tentang tempat ni, sbb proses untuk book tempat ni adalah sangat,
erghhhh~ hanya Admin admin saje yang tahu, nanti kami
share lain entry tentang SS ni okay!

Tapi SS ni tak lah teruk, tempat dia besttt!
sbb dlm hutan kan, sejukk, segarrr, aku suka,
cuma management dia jelah yg lack sikit,
maybe boleh diperbaiki.



Blogger, Parenting Blogger

untuk event kali ni, seramai 24 Family yang terlibat secara langsung dan
tak langsung, ada yang dtg balik hari, ada yg dtg masa potluck je,
dan ada 2 family yang terpaksa cancel sbb Zila ada kematian,
dan kak Mas Saari ada kursus pula last minute,
kesian sangat! tak pe, lain kali kita buat lagi okay.

Sabtu 16 Mei 2014, masing masing checkin jam 12,
ramai jugak yang datang awal, aku jugak yang paling last,
hahaha, paling dekat dan paling last, sbb aku pergi event Sembonia dulu.
then bergegas pulak ke Singgah Santai.

sampai sampai je semua dah mulakan acara Pot Luck,
aku ketinggalan, nasib lah ada lg makanan,
anak aku dah nampak kolam, dah mula ajak mandi dah,
tak fikir apa dah, tapi mak nk menjemah dulu,
so tunggu dulu ye anak.hahaha.Lepas mak isi perut,
bergambar 2 3 das, so zasss masuk bilik,
hantar barang, salin baju, then turun balik untuk mandi kolam.

dorg ni semua, masa aku datang, semua tak sedar, tgh makan
tengah menjemah, sume tak hengat dunia,
tu belum lagik bab bergambar, ampunnnn~

BUKTI!
BUKTI


masa aku sampai, aku nampak lin tengah main slide dengan anak dia,
bukan main lagi terjun kolam, sampai lemas lemas anak nya.
kak amy pon, melayan anak mandi, seronok tengok dorg,
mmg Supermom!


kat sini kolam dia ada banyak, best lah jugak, tapi air kolam nya.
sedehhhh! sbb ambil air sungai je, air dlm toilet pon ambil air sungai je,
bolehhh!!! haih pelik! jimat kekdahnyaaa! hahaha, ko tgk si mak budak tu,
kemahen lagi kan! siap angkat tangan.hahaha.

Princess sempat lah mandi dlm 30minit gitu, sbb kul 7pm
dah naik atas, lg pun dah renyai masa tu,
then siap siap sbb kul 8pm dah turun balik untuk Dinner BBQ
dan ada games tukar tukar hadiah.
Princess with Uncle Asri, Hannah and Airell

Gojes Exchange Gift

jam 8pm semua dah berkumpul kat bawah,
mmg punctual semua orang,
ke sbb laparrrr???Tapi mmg lapar wei, lepas main air kan,
tu sbb laju je turun, kami dinner with Kambing bakar, ayam bakar,
kentang goreng, dan nasi goreng. dan orang paling tuju of course lah
kambing, ayam melambak tak habis.hehehe.
gambar tak sempat nak snap, hahaha, mmg dasar kan~

lepas makan makan, so mulalah acara tiup lilin,
untuk buffday anak anak gojes, dari bulan Jan sampai April tak silap,
ke sampai Mei, total ada 7 orang semuanya,
kek di Sponsor oleh Achiek Anis, sebiji kek robopoly,
and sebiji lg dress cupcake, dan ada lg sebijik sponsored by Ena,
paling kelakar bila semua anak nk tiup lilin,
lepas anak anak buffdday tiup,pasang pulak lagi lilin lg skali,
untuk anak anak bukan buffday pulak yang tiup.
yang sibuk nak tiup tu termasuk lah anak aku
sibuk nak jugakkk.hehehe.takpe lah, bagi jugak lah.hehe
budak kan, biasa lah, semua nya dia nak, sama mcm org lain,
Princess ntah lah kenapa, asik lah nak berdukung,
dia biasalah, anti-sosial, tak reti sangat nk berkawan dengan org,
padahal dekat taska, dia lah ketua.



masa ni dia punya KECOH, jangan cakap lah! hahaha
lepas acara tiup tiup lilin,
tiba giliran tukar tukar hadiah.paling kecoh,paling banyak gelak.
kami ambil number masing masing, dan umi mula panggil nombor nombor,
ada yang takde nombor jugak.hahahaha.aku punya siap tulis,
" takde nombor pun " hahaha.ingat kan dapat hadiah spesel tadi,
tapi dokkk lerrr, kena tukar amik nombor lain.hehe.

Allah itu maha Adil laki aku kata, sbb the best part IS,
aku dapat balik hadiah yg aku bg kat orang,
percaya tak??? hahaha.percaya lah! mmg aku dapat sama
hadiah dgn apa yg aku bg, tapi nasib lah mmg aku suka frame tu,
mmg niat nk beli.so dh dapat, ok lah.hehehe.
and aku yg tak lucky ni, tetiba dpt hadiah lucky draw
canvas picture dari Sue, thanks su, jarang sangat jenis aku
ni nk dpt lucky draw.hehehe.pestime ni aku rasa.
hehehe.

hadiah yang lain lain semua best! ada yg dpt Tupperware,
si Mai, semua tupperware dia rembat! hahaha, Ros anis dpt hadiah mimi,
dr Lovely lace, mmg suka sangat lah dia, sbb mmg dia tgh melancarkan
misi mendeko deko rumah, yang lain lain pon dpt hadiah best best,
alaaa seronok sangat!

AJK Ummi yang bertungkus lumus

hadiah aku daripada Ena, hehe.thanks Ena, suka sgt!
walaupun sama dengan hadiah sendiri.hahaha
bukti nak berdukung sajeee.
Hadiah daripada Ena and Sue, suka! dah gantung dah pun!
lepas habis lucky draw segala, acara menyerahkan pulak
hadiah kepada anak anak buffday, seronok sgt dorg,
banyak dpt hadiah.haih teruja aku tau! hehehe
eh aku pulak yg over teruja.hahaha.nasib lah anak aku
tak tanya kenapa dia x dapat hadiah.haha

kalau dengar anak nangis, anak jerit, mak jerit.
tu dh biasa lah sangat tu, sana sini jerit.pas tu nangis
hahaha.sabar jelah, but enjoy gila tau tak!
lepas segala acara, jam 11pm, semua naik bilik,
sbb dah mengantuk gila, ramcang nya nk menjemah,
tapi nan hado, sbb semua dah mengantuk gila.
semua sleep tight untuk acara esoknya pulak.

Gojes Games

jam 8 pagi ahad tu kami dh berkumpul kat bawah,
aku mcm biasa lambat sikit, sbb anak bukan morning person.
hahaha.sampai bawah, breakfast dulu then baru mula games,
oh sebelum games, ada sesi bergambar dulu,
gambar family, gambar anak anak, dan mcm mcm lagi,
semua jenis gambar ada.aku tak larat nk masukkan dlm ni,
semua ada dalam Album.bila telek satu satu, mmg nak gelak.
masa nak ambil gambar pun mcm mcm lah kejadiannya,
rugi lah sape yg tak join, aku ni tak tau lah, sampai lenguh pipi
asek gelak saje.haih! bukan saje saje nk gelak, tapi
mmg ada jelah perkara yg menggelikan hati.

Anak Koala.
Family Photo, Official masih dlm proses.
bapak bapak yang bersemangat.
acara mendera anak.hahaha.kijam mak mak korang ni! haha
Then games dimulakan dgn games mak mak dulu, games mak mak
aku yg lead, idea aku, hadiah pun dari aku, aku buat games kotak beracun,
aku dapat idea game kotak beracun ni pun sbb masa aku pergi event KFC,
dorg buat game ni, rasa mcm best gila and fun, so aku pun dera
lah mak mak gojes main game ni, paling best sbb aku tak main,
hahaha.seronok lah aku kena kan orang.



masa nak buang box, semua menggelupur,
semua takut bila music berhenti, hahahaha.mmg kelakar lah!
bila dpt box, dorg kena buat denda yg tertera pada box tu,
memula kak Nad, kena buat tiru gaya Karam Sing Walia,
next Achiek anis, kena buat gaya orang bisu yg marah
sebab makanan dia kena curi, then aznor, aku lupa dah denda apa,
last skali kena kat Umi, kena bg satu ucapan atau ayat kepada
yang menyentuh perasaan kepada anak dan suami,
masa ni aku dh pedih pedih mata dah, dan tak sangka ramai yang
nangis, huaaaaa aku pon bergenang airmata,
korang mmg the best lah! seyes! semua sporting.




lepas games mak, then game untuk anak dan bapak,
masa game anak ni lah Princess lg cranky, sbb dia terjatuh kena
tolak dengan abg haikal, hahaha.princess halus kena tolak dengan
abg haikal yg sado tu, mmg nangis lah dia, sampai sedu sedu,
alaa kesian anak ibuu, hehehe.princess kena lah kuat sikit tau,
tak leh lembik jeee.hehe.tapi biasalah, anak dara kannnn.hehe.

lepas tu game bapak, bapak kena tiup belon sampai pecah,
yg laki aku satu hal gak, tiup belon, tapi tak pecah pecah,
hahaha.dia kata umi aniaya dia sbb sabotaj, belon x pecah,
hahaha.laki aku tu mmg lah, keloloh org rawa kata,haha
loyar buruk, maaf lah ye korang.hahaha.pak lawak melampau dia tu.
hehehe.oh kat sini laki aku ada kembar tau,
sampai anak pon tersalah bapak, dorg pun duk sibuk tanya,
adakah laki aku and laki eira tu adik beradik,
sbb dah lah rupa sama, bentuk badan nak sama,
nama pon nak sama! haih!!! hahaha. mmg berjodoh sangat.

tengok laki aku, dengan laki eira kat belakang tu, sama tak?
lepas habis semua acara dalam jam 11am,
kami pun bersurai untuk checkout jam 12pm,
12pm tepat kena keluar tau, kalau tak burn duit Depo
rm300, choiii sangat! hmmm.

aku kemas kemas bilik dan barang, laki aku turun bawah bawak
Princess mandi lagi skali, sbb sibuk berzikir kat aku
nak mandi tolam, nak mandi tolam,
so aku suruh lah laki aku bawak, yg aku ni berpoloh poloh
angkut barang dalam kete, demi anak! hahaha.
masa mandi tu pun hujan renyai renyai,
tapi mandikan jugak.kalau tak, jadi drama sebabak lagi.

LOVE
our lovely sponsors.akan ada entry lain untuk all sponsors!
Selepas checkout dan lunch, kami pon masing masing bersurai,
agak sedih, tapi happy sangat sangat, rasa sedih pon ada, sbb rasa sekejap
sangat, tapi tak pelah, lain kali kita buat lg event mcm ni,
sbb mcm berjaya je event yg pertama kali ni,
bab bab lack sana sini tu biasa lah, pertama kali kan,
next time buat lg skali, dah pandai lah kita.

to All my GOJES friend, thanks sgt sgt sbb menjadi sebahagian
dari hidup aku, sebahagian dari coretan hidup aku,
aku x pernah impikan ada kawan mcm korang,
korang mmg terbaik, korang mmg supermom,

dan tak dilupakan juga buat bapak bapak,
sbb sangat sangat sporting! masa bergambar pon heret lah
segala anak beranak.hahaha.mmg aku rasa teruja sangat sangat,
sudi menjaga anak anak, bergilir gilir,
buat umi, mimi dan kak amy yg datang tanpa suami,
aku turut rasa bangga dgn korang, serius bangga gila!
semoga persahabatan yg terjalin, akan kekal,
44kali sebut, insyaAllah akan kekal.

buat Gojes lain yg tak join, next time kita buat lg,
korang pulak join tauuuu!



till then~ LOVE u all.

Allene - http://www.mommylin.com/
Aznor - http://www.kesahceriterachenta.blogspot.com/
Khairul - http://www.sedetikilham.blogspot.com/
Eira - http://aienadhira.blogspot.com/
Sue Haida - http://www.suesukasusun.blogspot.com/
Kak Ameris - http://amerislovely.blogspot.com/
Yati - http://www.dyatie.com/
Erina - http://whitevincci.blogspot.com/
Umi Pinggu - http://www.dunialesungpipitumie.blogspot.com/
kak Leenda - http://asleenda.blogspot.com
Ciknaa - http://www.wifewillbe.blogspot.com/
Ros Anis - http://dnatembamtomey.blogspot.com/
Achiek Anis - http://www.mamiairis.blogspot.com/
Mimi - http://www.cikpuanmimi.blogspot.com/
Mai - http://www.mylifesstoryblog.blogspot.com/
Anez - http://www.sweetlikewhat.blogspot.com/
Nadt - http://sayepunyebelog.blogspot.com/
Cik Nad - http://www.nadiah245.blogspot.com/
Pizah piza hehe - http://fizmi.blogspot.com

13 comments:

SweetLikeWhat said...

sobsss..aku dah rindu suasana haritu..huaaaaa

Hayati Sakaria said...

syioknya Rara. Macam mana nak join gojes ni?

Jueliza Jamani said...

bestnya.. kolam tu sure budak2 suka sgt...

Allene typicalmommy said...

sob....

CikNaa said...

event paling best ciknaa penah join.. tahniah rara! kite semua dah berjaya..

nadiah hanum said...

Mmg happening...sayang gojes ketat2...semoga ukhwah kita kekal ke jannah

Mirabeads azi said...

bestnyer....ada tempat kosong lagi ke?

Amy J said...

oh, kak allene pun ada juga eh... bestnya tengok. tapi kita belum jadi mak lagi. hehehehe

Nazlee Ismail PCL said...

wahh gojes habes la korang... macam best je buat gathering kat water park. nak join lah lain kali:))

mas saari said...

happening sangat..
sedih giler tak dpt join.. sobs sobs sobssss

Hafizah said...

Bestnyer hadiah ko rara....jeles mak

Innanie Ariffin said...

seronoknyaaa kak! Mommy blogger ada community sendiri :) good job!

achiek anis said...

sobsob...touching mak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...