Image and video hosting by TinyPic

13 May 2015

Review Nota Purba | FR paklawak dari Europe

Anda mungkin sudah tahu apa itu EFG. EFG merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog melalui perkongsian feed link di blog yang terlibat. Setiap blog yang join secara langsung pautan feed blognya akan terpapar di blog lain mengikut jadual yang dipersetujui , ini dimaksudkan pertukaran yang membantu meningkatkan trafik blog secara sihat melalui ukhuwah blog/ blogwalking dan belajar teknik untuk meningkatkan prestasi blog ahli.
Bermula hari ini, setiap seorang ahli EFG ada direview. Dan insan pertama yang bertuah di review adalah blogger yang menetap di Selangor.
Di kenali dengan nama pena FR atau Fendi Rocka, pemilik blog yang misteri ini menggarapkan hasil tulisan yang berseni lantaran dari sifatnya yang menyerupai seorang anak seni yang mengacarakan rancangan Melodi di TV3 iaitu Awal Ashari.
Blog beliau "Nota Purba" pasti akan menjadi salah satu blog yang anda tidak lupa untuk singgah. Sebab apa? Yang tu anda kena pergi sendiri ke blog Fr. Satu entry sahaja sudah cukup untuk menjawab persoalan di atas.
Blog yang jauh dari gosip-gosip liar Nota Purba berkisar tentang apa yang terjadi kepada penulis itu sendiri di dalam kehidupan seharian
Jika di lihat dari mata kasarnya dan di baca dari nalurinya, pasti pembaca di luar dapat merasakan aura di sebalik pemilik blog Nota Purba yang penuh misteri.
Fr merupakan ahli EFG yang ke 24 daripada 41 orang ahli EFG. Walaupon EFG mempunyai ramai adik-beradik, Fr sangat disayangi dan disenangi oleh semua adik beradik EFG. Fr yang kuat mengusik itu mengeratkan hubungan kami semua bagaikan sebuah keluarga besar yang bahagia di alam maya.
Kata-kata kekuatan FR dalam hidup adalah "Move on!"
Fr seorang yang kelakar. Pasti semua terhibur bila ada fr. EFG dah menemuramah Fr secara maya dan jawapan bagi soalan di bawah ini dah boleh memberi clue siapakah Fr sebenarnya. Haha
What is chemistry in academic words (not less than 200 words) 
"Chemistry adalah bila mata kita saling berpandangan, timbul buih-buih cinta, dan common sense mula keluar dari kepala, kat situ kimia jahat memainkan peranan. ulang 50 kali utk cukupkan 200words.", Fr.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 comments:

  1. Walau x knl lg mmg dah rasa fr ni mesra alam...huhu

    ReplyDelete
  2. Entry FR buat pcl banyak fikir, jiwa muda barangkali..jauh beza dgn pcl ni .

    ReplyDelete
  3. hanya berkisah tentang dunianya sendiri. x jemu baca entry FRhanya berkisah tentang dunianya sendiri. x jemu baca entry FR

    ReplyDelete
  4. Penulisan kreatif FR yang kelakar dan adakala menyentuh jiwa...

    ReplyDelete
  5. Kegelapan BLOG FR mencerminkan kepurbaan nota yang ditulisnya.., Namun, kepurbaan notanya membawa 1001 nilai yang berharga..

    ReplyDelete
  6. orang europe memang lawak rara...

    best mengenali FR dengan blognya Nota purba

    ReplyDelete
  7. Entry yang bersahaja, suspens dan mencuit hati menarik sesiapa sahaja untuk membaca blog Nota Purba... Semoga Fr diberi idea yang banyak untuk terus berkarya dan mewarnai dunia blogger...

    ReplyDelete
  8. Seorang FR yang misteri :D #EFG Awesome

    ReplyDelete
  9. mana yang kelakarnya?saya tengok tak kelakar pun FR ni, setakat harapkan kacak je lah lebih.pui!

    ReplyDelete
  10. penulisan yang tak jemu dibaca :) keep it up Nota Purba..

    ReplyDelete
  11. Itu la FR.. Nota purba penuh misteri

    ReplyDelete
  12. FR di mana-mana hari ni... hehehehee..
    kalau Pahren Ahmat... :p

    ReplyDelete
  13. jangan biarkan diri anda diselebungi misteri...hihi

    ReplyDelete
  14. EFG tu apa dia?tak pernah tau pun...

    ReplyDelete
  15. Blog nota purba memang misteri tapi terbaikk ! ;)

    ReplyDelete
  16. Segala persoalan akan terjawab di nota purba

    ReplyDelete
  17. FR dan Nota Purba memang misteri dan unik..setiap kali singgah mesti ada yang..alahai FR

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com