28 May 2015

Selera melampau selepas demam

Selera aku melampau lampau skrg ni, ntah lah kenapa, tapi mmg selalu gitu, kalau lepas baik demam, aku mst berselera, mulut x sedap, tapi selera bukan main lagi, nak makan sushi lah, cendol lah, nasi arab lah dan mcm mcm lagi. Hari Rabu last week, aku dah mula rasa nak demam, tp petang tu masih buat pavlova lg, masuk je magrib, badan jadi panas gila, mata pedih berair, mengigil, aku call suami, suruh tolong belikan 100plus, tekak mcm dh rasa telan duri, perghhhhh.mmg dah lama x rasa mcm tu, aku sampai menangis lah.

Suami suruh mandi, aku mandi tp air yg sejuk tu mcm pukul pukul badan masa mandi, rasa mcm bisa sgt air sejuk tu, lepas solat, nak baca doa, kaki mengkarung, dia tarik, mmg meraung lah aku masa tu, then terus suami ckp, jom g klinik skrg. Trus siap g klinik, masa tu nangis nangis lg.sbb sakit sgt rasa. Jumpa je doc, dia kata, saya cucuk lah cepat sikit.sbb tkt awak x tahan dah, laki aku dia mmg suka kalau tgk aku kena cucuk.dia laju je sokong doc nak cucuk aku, aku pon redha jeeeee.sbb sakit sgt.

Masa ni kena cucuk sakit gila weiiii, sbb laki aku kata doc masukkan ubat banyak, sampai bengkak lengan aku, and till now masih lg sakit lebam tu.hmmm pelik gak sebenarnya.lepas kena cucuk, kebah lah demam aku, tp still lemah lah, sampai harini aku rasa lemau lemau lagi, tp buat buat gigih, siapa yg biasa tgk aku, nampak lah muka aku x sihat and sihat mcm mana, mmg lain. Tapi bila jd mak ni, nk manja sgt pon xleh, ttp kena jaga anak, bg makan, kena masak.kan kan.

Oh cerita pasal selera tu, aku pon x paham kenapa, pg pg perut aku berkeroncong, padahal mlm semalamnya dinner makan nasi, then masuk kul 12 lapar lagi, melampau betul, sampai bos aku tanya " awak ada isi ke?? " huaaaa terkejut aku bila boss ckp cm tu semalam.sbb dia ckp pipi aku nampak tembam.huaaaaa nangis laju laju, so! Bila nak start diet ni???? Penat je diet, last last berat naik balik, sadis ahhhhh.hahahaha.

Tp skrg lapar ni, jom makan roti canai nak! Hahahaha.bai.

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ye ke... x pe nikmat makan setelah sakit

ArELeEz said...

jom2! roti canai banjir. he3..

Inani Hazwani said...

selera lepas baik demam. hehhe. macaroon tu yummeh

CikLily Putih said...

gomoks wei rara... hahhahaa

SweetLikeWhat said...

alhamdulillah ra..

aku geram je tgk macaron tu..haih

dalila said...

aikk..bkn ajak mkn roti canai ke?tp gmbr macaron..
huwaaa..rara ni sy buat org terliur..

Eka Tikah said...

biasalah bila baik demam. mcm2 nk makan. masa demam takde selera. hikhik

DRAMATIC UNIQ said...

alaahhh..abaikan apa boss cakap tu... :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...